Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana19

Spirala

Polecane posty

Gość Zakłopotana19

Witam drogie panie! czy ktoś może powiedzieć mi na czym polega zastosowanie wkładki, czy to boli, ile kosztuje i czy mężczyzna może dochodzić w Tobie??

Gość aniaa:)
kosztuje od350zł do500zł na 3-5lat, warunkiem jest to że trzeba być już po przynajmniej 1 porodzie, tym które jeszcze nie rodziły nie chętnie chcą zakładać. skuteczność spirali jest taka sama jak tabsów a nawet lepsza bo nie trzeba o niej pamiętac tak jak o anty.99.99%skuteczna. zabieg nie boli, lekko zakuje jak przy okresie, ale tylko parę minut 2, może 4 minuty (zależy jak obrotny doktorek będzie) :D wiem bo mam taką

Gość zakrecona spirala
nie trzeba byc po ciazy zeby spirale zalozyc. po prostu, kobietom ktore rodzily, latwiej sie ja zaklada, ale dobry lekarz nie bedzie mial problemu z nierodka. skutecznosc wkladki bez hormonow jest nieco mniejsza niz tabletki, chociaz w rankingach wypada lepiej, co argumentuje sie tym, ze tabletki mozna zapomniec wziasc (co jest bzdurnym argumentem). Natomiast ta z hormonem, to chyba najskuteczniejsza z dotychczas wymyslonych metod antykoncepcji. W wielkiej brytanii zakladaja za darmo.