Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmonika

petycja przeciwko zabijaniu psow dla miesa!

Polecane posty

Gość mmmonika

Kochani, wiem, że pomożecie! Podpiszcie petycje przeciwko brutalnemu mordowaniu psów w Korei. Pies jest wiernym przyjacielem człowieka, nie powinno się jeść mięsa z tych zwierząt... Przekażcie link dalej, wklejcie na nasza-klase czy facebooka... http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/

Gość najpierw pokaz mi
tak samo podpisana petycje przeciwko zabijaniu krow, kurczakow, indykow, kaczek, swin itp dla miesa

Gość mmmonika
Bardzo chetnie i takie petycje bym podpisala. (jestem wege) Uwazam, ze zadne zwierzeta nie powinny tak cierpiec! A jesli jest okazja do pomocy psom, to nie widzie przeszkod, zeby pomoc.

a co z petycją przeciwko zabijaniu (ryb/świń/kur/krów/baranów/owiec/kóz/małży/raków/ślimaków/żab) dla mięsa? "jest wiernym przyjacielem człowieka, nie powinno się jeść mięsa z tych zwierząt." a hindusi uważają, że krowa jest święta i nie powinno się jeść mięsa z tych zwierząt... kiedy jadłaś wołowinkę? można się najwyżej domagać humanitarnych metod hodowli i uboju bo reszta to narzucanie zachodniej kultury

podpisalam. Pies jest dla mnie wiernym przyjacielem a dla hindusow krowa swieta- zgadzam sie. Mam gdzies krowe bo podpisuje petycje przeciwko mordowni psow, niech hindusi zrobia swoja petycje odnosnie krow. Co to za glupie argumenty polakow ze skoro to dla ciebie zle to dla innego zle jest to i to. Temat dotyczy psow a nie drobu czy wolowiny- nauka czytania ze zrozumieniem sie klania

Gość mmmonika
W tej petycji nie chodzi tylko o to, zeby nie jedzono tych zwierzat. Te psy sa przechowywane w okropnych warunkach, cierpia dlugo przed smiercia, a i ta jest dla nich straszna - przez kilkanascie minut leza na ziemi z otwartymi ranami, powoli sie wykrwawiajac... Wolowine ostatni raz jadlam jakies 20 lat temu.

Gość ewelina jestes glupia
z urodzenia czy mialas wypadek w dziecinstwie? kogo obchodza hindusi z ich iloscia do krow??? jak jestes taka hipokrytka ze wpierrdalajac mac nuggets w macu albo mielone w sosie by twoja mama placzesz nad zjadaniem psow to nie zwlania cie z myslenia :O

Gość ewelina jestes glupia
z ich miloscia*

Gość mmmonika
wiem, ze moze dla wiekszosci z Was nie ma problemu - dla Was swinia i pies to jeden ciort, i ok, nie wnikam, a nawet po czesci sie z tym zgadzam. Jesli natrafie na petycje przeciwko niehumanitarnemu zabijaniu swin, kurczakow, krow, to tez na pewno sie nia z Wami podziele. Ale teraz chodzi o psy - i blagam, nie mieszajcie innych zwierzakow w dyskusje.

Gość psy to najgłupsze zwierzaki
na świecie pozbawione rozumu i charakteru to dobrze że je zjadają bo do niczego innego się nie nadają

Gość mmmonika
Kilka cytatow ze strony uniteddogs.com: Dlaczego psy są torturowane? Dlaczego nie są traktowane jak reszta trzody hodowlanej? Psy są niekiedy torturowane na śmierć z powodu fałszywej wiary w to, że gdy poziom adrenaliny w ich krwi jest wysoki tuż przed śmiercią, ich mięso staje się smaczniejsze i poprawia męskość osoby je spożywającej. Ponadto, niektórzy farmerzy uważają, iż zabijanie psów za pomocą prądu pogarsza jakość mięsa. W związku z tym psy zazwyczaj są wieszane i podpalane ( w celu usunięcia sierści). W większości przypadków, pies oczekujący w kolejce widzi jak jego krewniacy są wieszani, zarzynani i paleni na śmierć. Podczas ich krótkiego i smutnego życia, psy nie są należycie karmione (odpadkami pozostawionymi przez ludzi) ponieważ sucha karma jest uważana za zbyt drogą. Psy nie dostają również wody. To nie pomoże! Rząd Korei Południowej nigdy nie zabroni psiego mięsa! Z twoja pomocą to się stanie! Wiemy to, ponieważ wydarzyło się to już dwukrotnie. Korea Południowa zdołała z sukcesem ukryć i czasowo zamknąć restauracje z psim mięsem na miesiąc podczas Olimpiady w Seulu w 1998 roku i podczas Pucharu FIFA w 2002, ponieważ jej rząd obawiał się "zdobycia złej reputacji" na arenie międzynarodowej. Kraj nadal istnieje i funkcjonuje więc, jak widać przemysł, psiego mięsa nie jest kluczowy dla Koreańskiej ekonomii czy stylu życia.

w dupie mam poglady wegetarian. Temat jest o psach. jak byl o drobiu to sie wypowiedzialam tez. Mam prawo miec wlasne zdanie? Mam chyba, a dla mnie kurczak czy krowa czy tez swinia to nie to samo co pies. Gdzie tu hipokryzja?

Gość hipokryzja jest traktowanie
zwierzat wedlug wlasnego uznanai, zere krowe bo mi smauje ale piesiu jest taki sliiitasny :O zenada dziecko, zenada :O wyobraz sobei ze w korei wlasnie tak samo traktuja psy jako pokarm jak krowy.

ale zwrocice uwage jak oni to robia. obdzierają psom skore na żywca. i to jest cywilizowany kraj :o

tak na marginesie czy ktos z forum jadł psie mięso i gdzie? czy w Polsce można jeść psinę w zgodzie z prawem i gdzie w RP są restauracje z takimi przysmakami

Gość mmmonika
NIE CHODZI MI WYŁĄCZNIE O FAKT JEDZENIA PSIEGO MIESA, ALE O TO JAK TE ZWIERZETA SA TRAKTOWANE PODCZAS ZABIJANIA. Musza miec wysoki poziom adrenaliny w chwili smierci, dlatego sa bestialsko traktowane, podpalane, wieszane. mieso, ktore jecie, pochodzi od zwierzat, ktore najczesciej sa zabijane pradem, co nie jest tak bolesne.

slitasna sama mozesz byc lub twoja siotrzenica. Dla mnie pies to przyjaciel czlowieka a krowa nie. A dlaczego? No domysl sie

Gość mmmonika
dzieki, summer:) o to mi chodzi!

i to jest wlasnie hipokryzja kretynko :O

wkurwia mnie gadka o hipokryzji. Pokazcie mi krowe jako przewodnika niewidomego, pokazacie mi swinie jako zwierze obronne czlowieka. Pokazcie kurczaka sluzacego wirnie swemu panu. Psy sa specyficzne i to je odroznia od swietych krow

może zajmij się chorymi na raka w Polsce którzy leżą na szpitalnych korytarzach , albo tymi dla których nie ma pieniędzy na leki ratujące życie ale ty będziesz pieprzyć na forum o zasranych psach w Korei bo wegetariańskie żarcie już zdegenerowało twój mózg

psy są specyficznie głupie

twoim argumenetm jest to ze lubisz psy a krtowy nie bo z takiej kultury to wyszlo. to jest hipokryzja chocby skaly sraly nie zmienisz tego, dopasowujesz sobie 'filozofie' jak ci wygodnie :O

podalam ci argumenty. Odnies sie do nich jak chcesz dyskutowac. Pokaz krowe, ktora stanela w obronie czlowieka, swinie co przeprowadzila niewidomego przez ulice. Wtedy pogadamy o hipokryzji, bo poki co rzucasz slowkami ale argumentow brak

jakby krowy tanczyly salse na ulicach nic by to nie zmienilo, bo ja pisze o rzeczach pozytecznych a nie pierdolach