Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_22_22

załamana po wizycie

Polecane posty

Gość zmartwiona_22_22

musze sie wypisac bo nie mam z kim pogadac. jestem w 13TC. w 10TC krwawilam , lezalam w szpitalu duzo odpoczywalam bralam luteine (do dzis) poszlam tydz temu na usg genetyczne. wszystko ok. dziecko sie prawidlowo rozwija. plamienia bruntatne sa ciagle..zaniepokoilo mnie to i poszlam do innego lekarza dzis. diagnoza? twarda macica, brudzenia..wyrok?zagrazajaca ciaza. skierowanie dal na usg przepisal duphaston i odpoczywanie... czy ktoras z was miala twarda macice? co to oznacza??

Gość komoda
Twarda macica to nic innego, jak skurcze. Skurcze są niebezpieczne, bo mogą doprowadzić do poronienia lub przedwczesnego porodu. Łykaj duphaston i odpoczywaj-dużo leż.

Gość komoda
Znam dziewczynę, która od 20 tc leżała w szpitalu, z powodu twardniejącej macicy. Urodziła zdrową córę w 37 tc. i fakt ten, zrekompensował jej tak długi pobyt w szpitalu. Nie martw się. Dbaj o siebie i kontroluj sytuację u lekarza.

Ja plamilam od 7 do 12 tyg:( Az 5 tyg......wydawalo mi sie ze to juz koniec:( Lekarz przepisal mi duphaston, unikalam przemeczania sie i dzis moje dziecie ma 2,5 roku;) Tez miewalam takie twardniecia macicy, ale przeszlo;)

ja mialam tak samo w pierwszej ciazy czyli rok temu i mam zdrowiuskiego synka i teraz jestem w 10 tc i znowu to samo biore duphaston bo mialam krwawienie,odpoczywaj duzo i wszystko bedzie ok.

Gość zmartwiona_22_22
zastanawiam sie tylko czy mog zrobic sobie spokojny spacer.nie chce ciagle lezec bo zle sie czuje...czasami jak wyjde na dwor to od razu mi lepiej.

Tego Ci nikt nie powie;) Najlepiej gdybys rzeczywiscie lezala, nikt nie zagwarantuje Ci, ze wszystko bedzie ok;)