Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy przesadzam ja

PROSZĘ O OBIEKTYWNĄ OCENĘ!

Polecane posty

Gość czy przesadzam ja

Dostałam od kuzynki krzesełko do karmienia. Krzesełko drewniane, po jej synu, wcale nie najlepszej jakości. Używane z wyraźnymi śladami zużycia. Dała mi je ze słowami: "Jak już Ci nie będzie potrzebne to wyrzuć albo komuś oddaj bo ja mam jeszcze jedno i zresztą i tak nie potrzebuję". Krzesełko zostało dobite. Przez dwójkę moich dzieci (bliźniaki). I wyrzucone na śmietnik. Wczoraj dostaje od kuzynki smsa, że potrzebuje tego krzesełka dla dziecka szwagierki i mam je oddać. Więc odpisałam, że już go nie mam i jeśli się nie zrozumiałyśmy to jej odkupię. I odpisała "to czekam na odkupione"... :O Jestem silnie zniesmaczona. Dostałam poważnie zużyte krzesełko i błogosławieństwem zżycia do końca... a teraz żądanie zwrotu. Kupiłam na Allegro UŻYWANE krzesełko za 50 zł. I powiem Wam, że jest 100 razy ładniejsze i mniej zniszczone od tego co dostałam od niej. I takie jej dam. Bo tak starego (tamto było ok.10-letnie) i zniszczonego nawet na Allegro nie było! Ale i tak uważam, że brzydko się zachowała. A może ja źle oceniam sytuację... Jest mi niewymownie przykro i jestem wściekła na siebie, że po prostu nie kupiłam krzesełka i miałabym w tyłku! Jak uważacie? Proszę o obiektywne odpowiedzi.

Kuzynka zachowała się nie najlepiej,ja bym powiedziała,że dałaś mi je żebym je "zużyła " do końca .

Gość burebure
ale co tu oceniac...odkupiłas to dobrze...masz nauczkę, że lepiej kupic uzywane w komisie czy na allegro a nie byc wdzieczna do smierci za jakies tam krzesełko...

Gość Rebba ***
Powiedz jej to wszystko, co tutaj nam napisałaś. Odwagi!!!

Gość Rebba ***
Powiedz jej to, kiedy będziesz zawoziła to odkupione krzesełko.

Gość Lolita en ain block
Masz nauczke - kolejny raz sprawdza sie powiedzenie - z rodzinka najlepiej na zdjeciu. Tez jestem honorowa i pewnie bym odkupila, wiec daj jej to i niech sie wypcha. Pewnie nie ma sensu sie scierac i tracic nerwy

Ja tez bym sie wsciekła. Czułabym się jak oszukana i naciagnięta. Postapiłabym tak jak Ty - tez odkupiłabym to krzesełko, ale oddając powiedziałabym co o tym wszystkim myślę. Moja koleżanka dostała od kogoś używany fotelik. Żadne cudo, ale sie przydał. Jak jej córka wyrosła, to pożyczyła swojej bratowej, z zamiarem późniejszego przekazania go innej dziewczynie (bratowa była poinformowana). No i ta bratowa, jak już go nie potrzebowała, zamiast oddać - sprzedała go na allego! Nie wiem co ludzie maja w głowach...

Gość czy przesadzam ja
No właśnie! Mam nauczkę jak cholera! Bo ja chciałam kupić krzesełko ale Ona do mnie: "Po co będziesz kupowała, ja Ci oddam. U mnie się kurzy w piwnicy itp" A teraz żąda zwrotu. Przyznam szczerze, że jak jej odpisałam, że krzesełko zostało dobite i wyrzucone i zaproponowałam odkupienie to spodziewałam się raczej "nie, nie odkupuj, ono i tak było stare" czy coś w ten deseń a nie "to czekam na odkupione"... Przynajmniej, ja bym się tak zachowała! I nie chodzi mi o pieniądze ale o robienie sobie z gęby dupy. Mówi jedno a robi drugie. Mogłabym jej to wszytko powiedzieć ale boję się, że Ona zaraz zrobi aferę, że Ona mi POŻYCZYŁA a ja zniszczyłam... I będzie moje słowo przeciw jej... A po co mi ferment w rodzinie. Po prostu zastanawiałam czy tylko ja myślę, że jej zachowanie jest naganne?

Gość czy przesadzam ja
No i ciekawa jestem czy nie będzie fermentu jak zobaczy, że krzesełko, które jej odkupiłam nie jest nowe. Bo nie wiem czego Ona oczekuje po "odkupionym"... To które kupiłam i tak jest dużo ładniejsze i w lepszym stanie niż to, które dostałam! Mimo, że używane! Ale po tej akcji już się spodziewam wszystkiego! :O

Gość Rebba ***
Ja tam wolę otwartą konfrontację, zamiast żalenia się forumowiczom, bo to trąca obgadywaniem. Jak masz z nią problem to jej o tym powiedz, żeby oczyścić atmosferę. Nie ma co tłamsić w sobie gniewu i niezadowolenia. Lepsza szczera rozmowa w cztery oczy, niż obgadywanie na forum - no bo to w tej chwili robisz.

Gość polatttt
powiedz tak : " przyniosłam krzesełko , niestety stare było dobite przez dzieci i nie nadawło się do uzycia , a swoją droga nie wiedziałam ze na allegro sa uzywane rzeczy w tak dobrym stanie Jak bym wiedziała to nie brałabym od ciebie tamtego starego i zniszczonego " Mozesz powiedziec leszcze ,ze gdyby nie powiedziała wczesniej zebys wyrzuciła , a masz jej oddać to bys na pewno nie wyrzucała I nie bierz nic więcej od niej Niech się w tyłek pocałuje z tą wielka łaską Ludzie sa tacy - dadza coś starego , a potem rozpowiadają na całe osiedle i pól rodziny jacy oni dobrzy i jak to ci pomagaja

Gość tak, smaruje
ja bym jej nie odkupywala tylko po prostu stwierdzila ze wyrzucilas tak jak sie umawialyscie :D Baba bezczelna i tyle. Faktycznie, z rodzina to najlepiej na zdjeciu :o

to po zaproponowałas ze odkupisz?....trzeba było napisac ze je ''zyzyłaś'' i wurzuciłas za jej pozwoleniem bo tak się umówiłyście

Gość czy przesadzam ja
Rebba To co tutaj robię to prośba o obiektywną ocenę sytuacji. Chce mieć jasność sytuacji. Zachowania mojego i kuzynki. Nie chcę rzucić się jej do gardła nie będąc pewna jak sytuacja wygląda w oczach obiektywnego obserwatora. To pierwsza rzecz jaką w życiu dostałam na wieczne oddanie a po jakimś czasie zażądano zwrotu. Nie wiem czy i jak powinnam się zachować. Wiem jednak, że to pierwsza i ostatnia rzecz jaką przyjęłam od kogokolwiek.

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa
o matkooo!!! Ja bym sie zachowala pewnie jak autorka i kupila to krzeselko a pozniej powiedziala dokladnie to co zaproponowala kilka postow wyzej polatttt, a jeszcze wczesniej opowiedziala rodzinie jak to szwgierka postapila. A co niech wiedza....

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa
sorry kuzynka a nie szwagierka

Gość ihahoe
tym nowym rozpierdol jej glowe i powiedz, zeby poszla sie jebac z karpiami w wodzie

Nie odkupuj, tylko powiedz, że było tak badziewne i zniszczone, że się połamało, przypomnij jej o waszej rozmowie, albo nadmień że nie powinna nikomu wciskać więcej takiego szajsu. Powiedz to w trosce o nią, na zasadzie dobrej rady. Ona zwyczajnie nie słuchała. Mówiła nie słuchała. Są takie babki. I tak sie nie nakręcaj tym, naprawdę są większe problemy.

Gość ihahoe
bez kitu, jakby mial taka pseudo rodzine to bym sie wysral na nia i zrobil specjalnie na zlosc

Gość polatttt
a na przyszłość jak znów coś będzie chciała ci dać to powiedz : " nie dziękuje , wole kupić , bo oststnio to krzesełko które mi dałaś było zniszczone , a ja pózniej musiałam odkupić nowsze i w lepszym stanie " Tak ze wolisz od razu sobie sama coś kupic , bo ci się nie opłaca uzywać starych rzeczy , a potem inwetsowas i odkupywać nowsze

Gość czy przesadzam ja
Ja już odkupiłam. I mąż je dziś jej zawiezie. Ja nie mam zamiaru z nim jechać bo nie chcę na nią patrzeć. Dla mnie ta sytuacja to kosmos bo, ja bym się tak nigdy nie zachowała. Jak miałam wózek po synu (za 1500 zł) w SUPER stanie i nie planowałam więcej dzieci to oddałam ją koleżance bo akurat była w ciąży. Los chciał, że kilka miesięcy później sama zaszłam w ciążę i wózek kupowałam nowy... bo najzwyczajniej w świecie głupio byłoby mi zażądać zwrotu czegoś co oddałam komuś na zawsze. I jak chodziłyśmy na spacery z dziećmi to ja z nowym wózkiem a koleżanka z tym po moim starszym synu. Bo nasze dzieci dzieliło 6 miesięcy różnicy. I mimo to nawet do głowy nie przyszło mi zażądać zwrotu. No ale są ludzie i ludziska.

Gość polatttt
to masz blizniaki czy dwójke z róznica wieku :-)

Gość patinati
ja tak kolezance dałam wanienke do kapieli jak ja potem zaszłam w ciaze i urodzilam to myslałam ze odda bo jej dziecko dawno wyrosło a gdzie tam mogłam zapomniec tak samo było z rowerkiem teraz nic nikomu juz nie daje tylko sprzedaje albo wywalam!!!

Gość czy przesadzam ja
--> polatttt Mam dzieci z różnicą wieku. Starszy ma prawie 5 lat. Młodsi mają po 1,5 roku. Same chłopaki.