Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona....................

Debata prezydencka

Polecane posty

Gość marowa
hahaha niezłe

Gość (-jarek-pedałek-)
Ha ha ale mu pojechali

Gość kreska 2
troche nie fair, wyrywać zdania bez patrzenia na kontekst wypowiedzi

Gość obejrzałem..
dobre dla maluczkich a tych jest najwięcej w społeczeństwie

Gość komorowski powiedział
"Podjalem bardzo trudna decyzje i zdaje sobie sprawe z odpowiedzialnosci, jaka na mnie ciazy. Jezeliby sie okazalo, ze Szeremietiew jest niewinny, bedzie to oznaczalo koniec mojej kariery politycznej, bo jako czlowiek honoru nie bede mógl pelnic funkcji publicznej". (Super Express, 09.03.2010). tyle jest warte słowo waszego idola czyli NIC

Gość hahahhahha kaczor
farbowany lis jak ja nim gardze niech cała polska zobaczy co my widzimy kiedy patrzymy na te obłudna świnie

Gość ratyjmy ojczyzne przed rosjan
Gbur Komorowskim - to bardzo delikatnie !!! (Gburem nazwano Komorowskiego w jednym z komentarzy!) Tak jak do TUSKA wysłałem do Komorowskiego też ponad 30 "e-listów" ("e" = elektronicznych)! Powiem, że to nie PAN - choć chwali się herbowym pochodzeniem! To CHAM ! - Bo nie raczył, ani razu odpowiedzieć, czyli obywatela ma - powiem kulturalnie, a rozumieć należy prawidłowo w TYLE !!! Najwłaściwiej byłoby go nazwać OPORTUNISTĄ, ale 99,9% Polaków myli ten wyraz z oporem, a to najlepiej przetłumaczyć świnia w zależności od okoliczności !, Dlatego bardzo boleję nad tym, że wiele wyrazów obcych jest u nas nieznanych! Wielka szkoda, że u nas nie naucza się w szkołach średnich łaciny, bo masę wyrazów jest pochodzenia łacińskiego!!!. Winę za to też mają pseudo intelektualiści: na ogół niedouczeni dziennikarze, byli politrucy itp. Otóż OPORTUNISTA to wyrachowany człowiek, który stara się dostosować do każdej sytuacji, aby z niej wyciągnąć dla siebie jak najwięcej korzyści! Niemcy mają na to wspaniałe określenie: Konjunkturschwein to znaczy właśnie świnia w zależności od okoliczności ! Myślę, że z polskich wyrazów najbliższym i najbardziej zrozumiałym dla wszystkich Polaków byłby wyraz SZUJA. Wg słownika j. polskiego dot. mężczyzn, ale używa się potocznie w stosunku do kobiet i znaczy: człowiek nikczemny (pasuje!), podły(pasuje!); łajdak(pasuje!), łotr(pasuje!), szubrawiec(pasuje!) - każde słowo sprawdzałem w słowniku !!! Wróćmy do elistów. Powstał Internet . Możemy przekazywać informacji błyskawicznie i bardzo tanio ! Urzędy państwowe podają oficjalnie swoje adresy tzw. emaile to znaczy, że mamy prawo pisać do nich. Pisałem więc do Komorowskiego w sprawie AFERY GDAŃSKIEJ i w sprawie LEGALNEGO BEZPRAWIA !!! Ani razu nie raczył odpowiedzieć i pracownicy jego kancelarii też nie!!! Kiedyś miałem wiele szacunku do internowanych! Mnie nie internowano, ale przy pomocy wojskowej komisji lekarskiej (działającej na podstawie wytycznych zdrajcy narodu gen. Jaruzelskiego wzór: rosyjska psychiatria represyjna!) wyrzucono z zawodowej służby w LWP uznając mnie za psychopatę histeroidalnego (nieuleczalna choroba!). Ale gdy zauważyłem, że jak ci internowani dorwali się do stanowisk, to zaczęli bratać się z komunistami, zapomnieli o narodzie i zachowują się jak oportuniści ! Nie mogłem się z tym pogodzić. Starałem się rozmawiać z posłami, z ich urzędnikami, pisać do nich i stwierdziłem, że interesuje ich zasadniczo prywata ich przywileje, układyafery Pytałem sam siebie dlaczego dlaczego dlaczego??? Moje artykuły i rozmowy z czytelnikami naprowadziły mnie na z pewnością na prawidłową odpowiedź! Stalin jak tworzył Dywizję Kościuszkowską to przy pomocy NKWD z 25 000 internowanych przedwojennych oficerów wybrał do niej na czele z Berlingiem ponad 400 oficerów resztę kazał wtedy mówiono (Woroszyłow, Beria) zlikwidować problem. Nie wszystkie miejsca mordów znaleziono! Przecież służba bezpieczeństwa mająca teczki operacyjne na internowanych miała wtedy wspaniałe warunki do pracy. Wiedziano już bardzo dużo o każdym! A teraz patrzono, kto mięknie, kto się zasługuje i innych podkopuje, komu i za co można wybaczyć przeszłość, a komu obiecać lub zapłacić lub dać mu szansę wyjechać z kraju, aby nie buntował innych Jeden z tych z Solidarności, co ze mną aktywnie współpracował, to stanie wojennym natychmiast zerwał ze mną kontakty! Pisałem wiersze, artykuły chciałem publikować, a byłem 2 lata na tym terenie i nie miałem wiele kontaktów i niektóre były zrywane (wiem o tym b. dobrze z rozkazu dowództwa MW i WSW), przyszedł do mnie i zaproponował mi ucieczkę z Polski statkiem! Zacząłem myśleć Było już szereg wpadek Chcieli uciec statkami i trafiali do więzień! Wtedy dla Zachodu byłbym dobrym KĘSKIEM, miałem dość dużo wiedzy! Czemu tyle czasu ze mną się nie kontaktował? Czemu jego nie internowali był już etatowym pracownikiem Solidarności? Czemu sam nie ucieka? Kto go tu przysłał i dlaczego? Wtedy zrozumiałem i nie zgodziłem się wejść w potrzask i iść do więzienia! Dzisiaj nie mam zaufania do żadnej partii politycznej, ani tych post - i prokomunistycznych SLD i PSL i tych (oportunistycznych) szujowskich PiS i PO. Uważam, ze powinno się dzisiaj stworzyć nową partię, ale ANTYSZUJOWSKĄ, taką która postawiłaby za cel: - Wyjaśnić wszystkim Polakom, że nie powinni do tego dopuścić, aby żaden z obecnych oportunistycznych, szujowskich posłów senatorów został ponownie wybrany! - Likwidację przywilejów elit władzy w tym maksymalnie ograniczyć immunitety. - Wprowadzenie jawności opłacania wszystkich urzędników państwowych i ich emerytur. - Ustalenie np. wysokości płac i nagród za stanowiska państwowe i tylko do wysokości 2 razy średniej płacy krajowej, a nie jak dzisiaj 10 razy i więcej razy! Kiedyś chyba wiosną w tym roku posłanka Senyszyn napisała w Pnecie.pl, że w kancelarii marszałka sejmu 9 osób dostało nagrody razem, ponad 450 000 zł, z tego Komorowski wziął 100 000 zł podpisał mu jakiś vice marszałek! Pytam za co i dlaczego tyle? - Zlikwidowanie przywileju posłów i senatorów (art. 20.2 i 21.1) dającego im możliwość nie ingerowania na skargi, prośby, petycje obywateli! Komorowski ja uchwalano tę ustawę z tym przywilejem powinien moralnie głosować przeciw, ale oportunistycznie myśląc o ewentualnych przyszłych korzyściac

Gość ratujmy ojczyzne przed rosjan
Komorowski ja uchwalano tę ustawę z tym przywilejem powinien moralnie głosować przeciw, ale oportunistycznie myśląc o ewentualnych przyszłych korzyściach wstrzymał się od głosu! - Wprowadzenie obowiązkowego ingerowania na skargi, prośby, petycje obywateli! Szanowni Blogerzy i Czytelnicy ciekaw jestem ilu z was ma tyle czasu i odwagi, aby dla dobra wszystkich Polaków walczyć o demokrację, prawo, sprawiedliwość i jeśli nie udałoby się utworzyć takiej ANTYSZUJOWSKIEJ partii, to przynajmniej stworzenie oficjalnego centrum zbierania materiałów i krytykowania tego co jest złe, aby nie dopuścić złych osób do kierowania naszą Ojczyzną! Franciszek Krzysiak * MÓW DO SŁUPA, A SŁUP JAK TUSK I MINISTER KULTURY !!! -TUSKOWI z okazji jego milczenia w sprawie BRAMY DŁUGOULICZNEJ W GDAŃSKU. Więzienie za domaganie się Sprawiedliwości i Prawdy - 30 grudnia ofiary siedzą a kaci zabawiają się - Klaudiusz (ale już raczej nie) Wesołek... klaudiuszwesolek@yahoo.com http://aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/sh ow&dzial=urzednicy&id=3180

Gość aleś się rozpisał
ulżylo?

Gość dobrze Kaczorowi niech ktoś
w końcu pokaże jego prawdziwe oblicze tyle ze juz nie wiadomo ktore :D tyle ich miał

Gość zaślepka
do ratujmy polske przed rosja --> wojny sie pokończyły świrze, utknałeś w zeszłych epokach i nie widzisz że ruskie mają w dupie tak i ciebie jak i twoje panstewko moherku :D

Gość zaślepka kto mówi o wojnie??
porąbało cie fanatyczko michnikowa

Gość tylemamdopowiedzenia
popierdolony bronek

Gość moze dlatego ze o tym
kto prowadzi śledztwo decyduje konwencja chicagowska ciemnoto 😴

Gość kaczynski na prezydenta
Kaczyński będzie kontynuował politykę brata Lecha który kontynuował wizję Polski Józefa Piłsudskiego czyli polske Jagiellonów

Gość pacyfista
podnosze

Gość dlaczego 4 rp to wg wielu osób
pomysł Laczyńskiego i PiSu? Czemu tylko tę partię kojarzy się z IV RP? Nie pamiętacie, że w cały ten pomysł był wspólny dla PiS i PO? PO w wyborach 2005 r. walczyło o większość konstytucyjną, właśnie po to, żeby w ramach koalicji POPIS utworzyć IV RP.

Gość Anulka_22_
Nie patrzcie na to co mowi Kaczynski... Spojrzcie na inna strone jego osoby, ta prywatna od strony psychologicznej. Jest sam, nie ma żony, nie ma dzieci. wiec to oznacza ze moze byc egoista, ktory dba wylacznie o swoje dobro. A jak bedzie u niego z humanitarnoscia? On ma byc dla ludzi a nie ludzie dla niego!!!

Gość sdfghjkl;
Anulka osoba nie majaca zony badz tez meza czy dzieci jest egoista po rostu brak mi slow na takie wypowiedzi jak Twoje ... poczytaj troszke o Jaroslawie KAczynskimi wtedy sie wypowiadaj akurat w tym przypadku mylisz sie i to bardzo.

Gość gratuluje rozumu
kaczyński na prezydenta------- a zauważyłeś że my żyjemy już w 21 wieku? świat się zmienia. jeśli tego nie możesz skumać to oddaj komputer i przejdź się do muzeum. moze tam znajdziesz legowisko dla siebie. a polsce pozwól sie rozwijać a nie wracać do jagiellonów

Gość dokładnie................
jak mam wybierać z ich obydwu to ja chcę jarka na prazydenta.Tylko nie chciwy ,kłamliwy i krzykliwy bez kultury bronek

Gość mówcie co chcecie
ale dzisiaj lepiej wypadł Jarosław

Gość dokladnie wraca nasz kochany
stary jarosław, autor IV RP :)

Gość cbadef
W najblizszych latach beda sie dzialy naprawde ważne rzeczy, * strefa Euro jest na rozdrożu - państwa takie jak Niemcy, Wlk. Brytania, Finlandia, nie mają wielkiej ochoty brać na siebie odpowiedzialności za błędy takich krajów jak Grecja, Włochy, Hiszpania, Irlandia, - nie dojdzie do rozpadu ale całkiem realny jest podział strefy Euro na "strefę A" i "strefę B". * Rosjanie zapowiedzieli, że po wyborach prezydenckich chcą "razem" z Polakami budować elektrownię atomową w Kaliningradzie (razem = Rosjanie-51%, Polska-49%) *W ciągu 5-10 lat okaże się jak duże są złoża gazu łupkowego na terenie Polski, jeśli tak duże jak mówią prognozy - mogą nie tylko zagrozić monopolowi Gazpromu w Polsce, ale również w innych krajach Europy (po wypowiedzi Komorowskiego o tym, że wydobycie może zagrozić krajobrazom a gaz przecież możemy kupować od Rosjan łapali się za głowę nawet europosłowie Platformy - takie poglądy nie dziwiłyby w ustach prezesa Gazpromu, ale nie kandydata na prezydenta Polski!) *Jest faktem, że Rosyjskie służby po 89 r. zachowały w Polsce istotne wpływy, bezradność wobec nich widać m.in. w śledztwach dot. zabójstwa generała Papały i Krzysztofa Olewnika. Czy katastrofa w Smoleńsku może mieć związek ze śmiercią asystenta Tomasza Arabskiego w Kancelarii Donalda Tuska - Grzegora Michniewicza, przez którego ręce przechodziły najbardziej tajne dokumenty na linii Rosja-kancelaria premiera? Ze śmiercią Szyfranta Zielonki? Operatora TVNu, który był w Smoleńsku 10 kwietnia? Jeśli pełną władzę przjmię Tusk i Komorowski - te wpływy będą w najbliższych latach będą jeszcze silniejsze. Mniejsza o prezencję, wzrost, zaplecze; Polsce na najblisze lata potrzebny jest prezydent, która zadba o Nasz narodowy interes. Nie wierzę, że zrobi to Komorowski.

Gość diiiiiniiii
fakt, Kaczynski dziś wypadł lepiej niż ostatnio, ale jako prezydent zupełnie mnie nie przekonuje - ani jako czlowiek ani jego koncepcja Polski.