Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

spacer wieczorny po kąpieli

Polecane posty

czy wychodzicie wieczorem na spacer z małymi dziećmi wykąpanymi już?mam na mysli porę letnią,takjak teraz mój maluszek o 18 jest tak wymarnowany upałami ze orzeźwiam go kąpielą,kryzys mija i wtedy szaleje na całego ale siedzimy w domu bo nie wiem czy wychodzić po kąpaniu czy nie przeziębi się jak Wy postępujecie?

ja wykąpałam małego ( 3 latka) około 19 i latał jeszcze po podwórku do 20,15 a teraz padł i śpi :D

Gość giiiiiii
Trzeba tylko trochę odczekać, aby dziecko dobrze wyyschło i ostygło po kąpieli. Można wychodzić, szczególnie jak jest cieplej na zewnątrz niż w domu.

Gość jak jestes nad
woda to dziecko kapie sie w jeziorze czy w morzu i jest caly czas na dworzu :) o nawet mi sie rymlo hehehe,bez obawy nic mu nie bedzie

Gość ftgyhjkl
no jak malutkie niemowlę to odczekałabym z godzinkę. A ze starszym ponad rocznym to mzoe z pół godz

Ale sie usmialm jak przecytalam Cie autorko :D Ja w czasie takich upalow oplukuje synka chlodna woda jak idzie spac o 14 czasem w ciagu dnia tez tak robie jak jest tak goraco jk dzis i syn biega na zew. Gdzie Ci sie pzeziebi? Ludzie czemu tak sie trzesice nad tymi dziecmi a potem wyrastaja takie cherlaki. :O Dzis bylismy przezd 7 w sklepie spoz ,ja oprocz zakupow na sniadanie i obiad wzielam sobie fanbte z lodowki wtedy syn do mnie raczki wyciaga ze chce troch esie napic , no i dalam mu pare lykow a sprzedawczyni jak to zobaczyla to az krzyknela :D ze dziecko zaziebie.

Gość ewra erwa
jagoda , jaka ty pierdolnieta jestes . fanta dla rocznego dziecka, po pierwsze gazowane , po drugie chemia , a po trzecie zmrozona ..

Gość po czwarte na czczo

bo sprzedawczyni jest niedouczona i nie czai bazy:P fanta sie nie zaziebi.Ale gazowanych napojow dzieci nie powinny pic,bo to zwyczajnie nic dobrego.Gaz rozpycha jelita,a sklad takiej fanty tez nie za ciekawy:P co do wychodzenia to tez uwazam,ze smialo mozna isc jak sa upaly to nawet od razu po kapieli(oczywiscie mowie o wieczorach).

Gość giiiiiii
jagoda - masz racje z tym chuchaniem, mnie zawsze się dostaje od obcych osób, że za lekko ubrane i z uszami na wierzchu a chorują o wiele mniej jak te trzymane w cieple.

Gość LaJa
jagoda dlalas fante malemu dziecku? rzeczywiscie jebnieta mata z ciebie .. ZAL MI CIEBIE..A TY SIE SMIEJESZ Z AUTORKI..EEH

Gość jagoda jestem z Toba
masz racje kobieto

Gość giiiiiii
A co wy roczniakom podgrzewacie jogurty wyjęte z lodówki? To, że fanta to swoją drogą kiepski pomysł.

rozpętałam wojne z jagodą (oczywiście)widzę co do jogurtów z lodówki,nie podajęmojej małej(ma 14 miesięcy)zawsze wyjmę z lodówki godzine przed podaniem i takie daję a na spacer jutro śmigamy po kąpieli dzięki za rady !!!mądre rady:P

no i czemu sie tak wzburzacie ??? :D Ja sie nie cackam tak z dzieckiem jak Wy i syna ni razu nie chorowal nie liczac kataru ale u nas to nie choroba. I co teraz madrale??? A od 2-3 lykow fanty jszcze nikt nie umarl. :P Przesadzacie i tyle.

Gość jagoda jestem z Toba
mam podobne podejscie do jagody.nie ma co sie cackac!jagoda zolwik!!!:)

Wy się tu burzycie nad fantą Jagody a moje starsze nauczyły najmłodszą ssać kostki lodu...:P Ma 14 miesięcy.....i jak oni sobie robią piscie z lodem aż sie drze żeby jej dać, z reszta to samo robiły i starsze w jej wieku ....ani syn ani starsza córka nie miewali angin i wogóle rzadko chorują Moim zdaniem to kwestia przyzwyczajenia

Jagoda kłamie , aby wzbudzić kontrowersje to proste . Co to tych kąpieli to doskonały jest przykład z kąpielami wakacyjnym bądź w basenie . :)

No a co do fanty.....moja już chyba wszystkiego spróbowała.....nie zawsze widzę co jej daja małpy :) ale jak nalewają sobie cole to tak samo sie do nich wydziera jak do lodu :P

estera0904, Jak u Ciebie kontrowersej wzbudza podanie dziecku fanty to zal mi Ciebie i Twojego dziecka. Takie sa wlasnie polskie matki... gdybys zobaczyla jak w Angliiw ychowuje sie dzieci to by Ci krew z nosa poleciala. Kolezanka mi kiedys mowila , ze widziala jak kobieta niosla noworodka w samym body z kr rekawem jak pruszyl snieg!!! To Twoimzdaniem powinno juz dano niezyc :D :D :D "jagoda jestem z Toba mam podobne podejscie do jagody.nie ma co sie cackac!jagoda zolwik " No, przynajmniej jedna zdrowo myslaca, co jej nie odpierdala na punkcie dziecka. Zolwik :)

jagoda369 Twoja koleżanka ma niezłą wyobraźnie bo co ferie zimowe i wakacje jeździłam do ciotki do Anglii i tam wcale dzieci nie traktują w ten sposób . :) widać jaka jesteś mądra skoro w to uwierzyłaś . na dzieci tam się jeszcze bardziej chucha - kontrole lekarskie i w ogóle . Chcesz udać mądrą ale Ci się to jakoś nie udaje . Ps. Od gazu małe dziecko może nawet umrzeć . Zapytaj się pediatry Nie polska mamusiu która mysli tylko o tym co by zrobić , aby być jeszcze większą kretynką . A tak wogóle to zęby Twój syn będzie miał piękne .

kobieto wez sie jebnij w ten durny leb bo pleciesz 3po 3. Moj sie napil fanty z gazem i jak widac zyje wiec Twoj ateoria jest do dupy estero0904. WIdac jaka jestes przwrazliwiona wariatka na punkcie wlasnego dzieciaka... :O Njalepiej to go wloz to banki foliowej i niech tak siedzi cale zycie bo przeciez moze mu np dym papierosowy zaszkodzic albo jeszcze nie daj boze jako 20 latek napije sie gazowanego piwa :D i moze umrzec :D p.s a to czy ty mi wierzysz mam gleboko w duuupieee , wiec daruj sobie.

A ja już nie wypuszczam dzieciaków po kąpieli- mamy ustalony rytm dnia i już. Fakt, że latem kąpańsko jest później. A co do tej fanty o którą rozpętała się wojna- kilka łyków nikogo nie zabiło, ale te małe bestie jak raz spróbują i im posmakuje tak... To, że "dmuchanie" na dzieci przynosi marne skutki najlepiej widać po moim synku. Przez pierwsze półtora roku mieszkaliśmy z rodzicami- a babcie jak to babcie- w domu ukrop, na pole dziecko ubierać jak na Antarktydę itd, wynik był taki, że ciągle chorował- co dwa m-ce antybiotyki. Wyprowadziliśmy się, wyluzowałam i jak ręką odjął. Ma 4 lata i pomimo, że chodzi do przedszkola w sezonie zimowym chorował raz. Drogie mamy- tak jak we wszystkim- umiar i zdrowy rozsądek :)

Gość taaaaaaaa jasneeeeeee
doloress , tak to jest jak starsze rodzeństwo wychowuje dziecko zamiast rodzica ... to potem pije cole i sie obżera chipsami , ale co tam ! Ważne ze anginy nie ma . A jagoda, bez komentarza .... durny babsztyl , wiecznie na kafe siedzi , wiec na bartusia to na pewno nie chucha i mały lata cały dzień w sampopas .

Gość do drugiego paszportu
Ja slodzonych napojow nie podaje malemu,ale nie zatruje sie przeciez ta fanta :D A tutaj widze goraca dyskusja sie wywiazala. Co do Wielkiej Brytanii to moze w bodziakach w zimie nie widzialam dzieci,ale z moich obserwacji wynika ze panuje niepisana zasada-dziecko jedna warstwa ubran mniej niz dorosly :) U nas z kolei odwrotnie. My juz sie przyzwyczailismy i maly biega jak tutejsze dzieci dlatego w Polsce kiedy zasugerowalam kolezance w dosyc goracy dzien czy jej prawie roczny maluch nie jest za cieplo ubrany (dlugie spodnie od resu, bluza od dresu i dzianinowa bawelniana czapeczka z nausznikami) zostalam zakrzyczana :D Ale co kraj to obyczaj

Ja slodzonych napojow nie podaje malemu,ale nie zatruje sie przeciez ta fanta :D A tutaj widze goraca dyskusja sie wywiazala. Co do Wielkiej Brytanii to moze w bodziakach w zimie nie widzialam dzieci,ale z moich obserwacji wynika ze panuje niepisana zasada-dziecko jedna warstwa ubran mniej niz dorosly :) U nas w Polsce z kolei odwrotnie. My juz sie przyzwyczailismy i maly biega jak tutejsze dzieci dlatego w Polsce kiedy zasugerowalam kolezance w dosyc goracy dzien czy jej prawie roczny maluch nie jest za cieplo ubrany (dlugie spodnie od resu, bluza od dresu i dzianinowa bawelniana czapeczka z nausznikami) zostalam zakrzyczana :D Ale co kraj to obyczaj

Ja slodzonych napojow nie podaje malemu,ale nie zatruje sie przeciez ta fanta :D A tutaj widze goraca dyskusja sie wywiazala. Co do Wielkiej Brytanii to moze w bodziakach w zimie nie widzialam dzieci,ale z moich obserwacji wynika ze panuje niepisana zasada-dziecko jedna warstwa ubran mniej niz dorosly :) U nas w Polsce z kolei odwrotnie. My juz sie przyzwyczailismy i maly biega jak tutejsze dzieci dlatego w Polsce kiedy zasugerowalam kolezance w dosyc goracy dzien czy jej prawie roczny maluch nie jest za cieplo ubrany (dlugie spodnie od resu, bluza od dresu i dzianinowa bawelniana czapeczka z nausznikami) zostalam zakrzyczana :D Ale co kraj to obyczaj