Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiula86

Co sadzicie o imieniu Gracjana?

Polecane posty

Zawsze myslałam ze damy z mężem dziewczynce imię Ania, ale odkąd zakochałam się w imieniu Gracjana zastanawiam się nad nim (poznałam dziewczynke o tym imieniu, mama na nią wołała tak śmiesznie ale ładnie "racuszek" :) zdrobniale). Chciałam dać ewent na drugie ale....kurcze chciałabym dać na pierwsze jednak Gracjanka. Nie jest "oklepane" wydaje mi sie że ładnie brzmi, pasowałoby do nazwiska. Co wy na takie imie?

Gość yyyyyyyuyyyyyy
yyyyy, straszne.

Gość 987654321
A czy w ogóle imię GRACJANKA jest w spisie imion uznawanych przez USC???? Zastanów się tęż czy nie skrzywdzisz tym dziecka!!!!

Gość ytutrrth
to jest gracjan roztocki jaja se robi! zgłaszam na policje!

Gracjanka to zdrobnienie... :S W tytule postu masz całość, poza tym nie uważam żeby to imie krzywdziło-nie jest ani śmieszne ani obrazliwe itp

Gość 987654321
Twoja sprawa - ja bym sie zastanowiła.....hmmm a Ty chciałabyś tak mieć na imię??

Gość ale zdrobniale to będzie ...
... GRACKA!!! Gracusia!!!

Gość 987654321
No to daj.....tylko, żeby dziecko w wieku przedszkolnym albo szkolnym nie miało do Ciebie pretensji!!! Wiesz jakie potrafią być dzieciaki.....a Twoje może Ci tego nie wybaczyć....

Gość giiiiiii
kojarzy się z gracą do pielenia ogródka. lepiej się zastanów.

Wg mnie po prostu brzydkie imię...no nie wiem dla chłopaka jeszcze ok, Gracjan Gracek, ale Gracjana-Gracja będą na nią wołać jakieś takie dziwne ale w końu to Wam ma się podobać.. mnie się Ania, Anna o wiele bardziej podoba tym bardziej ze Anek teraz też nie ma juz tak wiele

Gość jkkjj
to że ktoś ma oryginalne imię nie znaczy że jest pokrzywdzony :/ żal mi was

O i właśnie orginalność imienia przemawia na korzysc chyba, nie? Duzo teraz Julek, Angelik, Amelek, Nikol , Jesik, Antosi(jak nie poprawna pisownia, to sory ;) )itd nic nie mam do tych imion oczywiscie ale przesyt tez nie bedzie dobry dla dziecka-jak np w przedszkolu zawoła sie jedną dziewczynką a przybiegnie pięć...

Gość Hagneta
Ciekawe imię - podoba się i pasuje do nazwiska? daj i się nie ogladaj na innych.

z jednej strony oryginalne imie to swego rodzaju hmm marka, nawet podczas głupiej rozmowy o prace spośród julek, wiktorii ja zapamiętają na pewno tylko, że nie jest to imię ładne, takie co podoba sie prawie każdemu, mnie dla dziewczyny podoba sie np Dagny ale nie mam odwagi tak nazwać córki i będzie (jeśli kiedyś się uda mieć jeszcze córę ) Danusia:) ale nie znam zadnej Gracjany i nie osłuchało mi sie to imie wiec moze dlatego mi sie nie podoba...eh zawsze sobie córka może zmienić jak sie zdecydujecie