Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Righteourskill

Zapalenie mieszków czy wrastanie włosków???

Polecane posty

Gość Righteourskill

Po depilacji nóg kremem do skóry suchej VEET pojawiły mi się czerwone krostki na górnej części ud, pod pośladkami i w wewnętrznej części ud. Te krostki są dość małe i w niektórych jest biała wydzielina. Próbowałam smarować to kremem nawilżającym, kremem z wit. a ale nic nie pomogło. Nie wiem czy to jest zapalenie mieszków włosowych czy wrastające włoski. Jak to rozpoznać i jak najszybciej się tego pozbyć bo za niedługo wyjeżdzam na wakacje i nie wiem jak ja się z takimi nogami pokaże :(

zanim doczytałam o białej wydzielinie, chciałam napisać, ze to na bank zapalenie mieszków, w tym momencie pewna na 100% już nie jestem, ale raczej tak. spróbuj peelingiem i może wróć do innej metody depilacji, po której tego nie miałaś. poza tym, przepraszam, że pytam, ale masz aż tak widoczne włoski na udach, że musisz je depilować? skóra na udach jest dużo delikatniejsza niż na łydkach, więc na pewno stąd to podrażnienie.

Gość Righteourskill
Włoski na udach u mnie nie są bardzo widoczne, są dość jasne, ale jeżeli są długie to niestety je widać. To był pierwszy raz kiedy depilowałam uda, może to przez to. Łydki depiluje od dłuższego czasu i nigdy takie krostki mi sie nie pojawiły. Ta wydzielina jest może w dwóch kroskach i jest jej bardzo,bardzo malutko.

to już pewne, że zapalenie mieszka włosowego :) gdy zaczniesz już regularnie depilować uda, będzie ich mniej albo wcale. kurcze, ale to dziwne, że po depilacji kremem masz zapalenie, ja zazwyczaj mam po depilatorze elek. a jednak krem to najdelikatniejsza forma. w każdym razie, na pewno peeling i dużo nawilżających balsamów, a nawet tych specjalnych bezpośrednio po depilacji :)

Gość ja bym jeszcze podejrzewała
jakąś reakcję alergiczną... kiedy się to pojawiło? po jakim czasie od zastosowania kremu?

Gość Righteourskill
To pojawiło się około 1 lub 2 dnia po depilacji.