Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zardzewiały gwóźdź

moje dziecko nie chce pić!!!POMOCY!!!

Polecane posty

Gość zardzewiały gwóźdź

witam drogie mamy, mam straszny problem z moim synkiem, ma 7 miesięcy i jest karmiony butelką (mlekiem bebiko) od zawsze był prblem, bo nie chciał pić, jak był malutki, to dawałm mu pić nawet strzykawką, kroplomierzem bo z butli nie było mowy. potem lekarka poradziła mi, zeby dawać łyzeczką, spróbowałam i zadziałało, męczyłam sie, ale jak trzeba to mówi sie trudno. koleżanka poradziła mi, zeby mu kupić butelkę z innej firmy i tak spróbować i poskutkowało, zaczął pic, duldał jak oszalały nieraz po 800 ml herbatki przez całą dobę. niesty jakieś 3 tygodnie temu zachorował na zapalenie oskrzeli i sie zaczęło. pluł, zaciskał usta itd,itp. próbowałam mu dawać soki, takie jakie lubi, herbatki (woda zwykła odpada), nic niechce pić, nawet łyzeczką. co robić, pomóżcie jakos, boję sie, ze sie odwodni.

Gość a ja sie zastanawiam
spróbuj z kubka jakiegoś plastikowego:) u mnie to zadziałało bo wykumał w tym fajną zabawe, tylko go rozbierz bo bedzie przy okazji cały mokry:)

To napewno został uraz po lekach jakie dostawał Mój synek po chorobie tez nie chciał pic ale mysle ze to przez leki jakie mu dawalismy do picia na siłę. Wiesz co kup kubek niekapek nalej picia i daj mu niech pije sam. Mojewmu spodobał sie kubeczek i pije sam. Oprócz tego nauczył sie pić z rurki. Traktował to jak zabawę . Wziełam soczek w kartoniku z rureczką wsadziłam rurke mu do buzi i lekko naciskałam kartonik. sam załapał i teraz ciagnie z rurki

z kubkiem niekapkiem w tym wieku może byc problem ale faktycznie z rurka też dobry pomysł, dziecko musi odkryć w tym zabawę:)

Gość zardzewiały gwóźdż
niekapek mu kupiłam i niechce z niego pić, kupiłam mu tez taki z sylikonowym dzióbkiem, bierze go do łapek, jest ciekawy, ale jak tylko poczuje, ze to nie mleko, to krzyk taki, że masakra. zwykły kubeczek też miał, ale sie krzusi

Gość zardzewiały gwóźdż
sorry miało być, że sie krztusi

Gość zardzewiały gwóźdż
sorry miało być, że sie krztusi

No bo jest jeszcze za mały na niekapek nie kma ze trzeba ciągnąć. Mówię Ci spóbuj ze zwykłego kbka plastikowego małe łyczki mu dawać.

Gość karola29
moje dziecko odkąd pamiętam prawie wcale nie piło herbatek, wody czy czegoś tam, jedynie mleko i dizś na 2,5 roku i też nie pije za dużo i żyje i ma się dobrze Lekarka kazała postawić kubek na stole i jak będzie chciał to sie napije. Jeśli nie chce to widocznie nie jest spragniony. Wiem że twój synek jest młodszy. A mleko pije? to widocznie to mu wystarcza. Taki typ. :)

Gość hdbfksdz
to jakaś brednia, jak dziecko może nie pić?? zmień lekarkę skoro gada Ci takie bzdury!! a jak nie bedzie jadło, to co też ci powie że taki typ??

Gość karola29
a jak zmusić dziecko do picia? jak? no słucham? łapać i wlewać po łyżeczce do buzi? ja piję dużo ale np babcia mojego męża pije bardzo malutko i zdrowa jest i wszysto ok

Gość black devil girl
wlasnie jak mozna zmuszac?? To bez sensu bo dziecko jeszcze bardziej sie zniecheci...