Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Singapur5

Obejrzałam zapowiedź filmu o fritzlach

Polecane posty

Gość Singapur5

I gorszego horroru chyba w życiu nie widziałam, ciekawa jestem czy będzie w polsce.

Gość sylkaaaaaaaa
poka!

Gość singapur5
Z komórki pisze więc w google wpisać de padre i dopisać fritzl. Zapowiedzi oznaczają że film już powstał?

Gość asia 2
A nie można tego filmu skads ściągnąć?

Gość Gjmgjat
Widział ktoś już ten film? jest już gdzieś dostępny?

Gość Singapur5
Od zwiastuna to chyba za kilka miesiecy bedzie dopiero ten film, o ile w ogole bedzie w polsce.

Gość JacekG
Kiedy będzie ten film?

Gość darmowa informacja
Fritz to mój wujek!

Gość singapur5
Tak to ten film, on już jest czy dopiero będzie?

Gość singapur5
No on napewno czyimś wujkem jest.

Gość Ja .
Nikt nie jest zainteresowany tym filmem?

Gość kamikadze chick
Ten film jest kręcony dopiero. Mieszkam w Austrii i tu śledze media na bieżąco. Mówiono już o tym filmie i że dopiero powstaje.

Gość hgsdgsdgas
to jest chore, jeszcze im dali zarobić na tym co zgotowali (i matka i ojciec) wlasnej corce. nikt nie powinien tego gowna obejrzec

Gość kamikadze chick
Na austriackich forach w ogóle jest dyskusja, bo ludzie oglądali już "making of" tego filmu i właśnie tam jest ta scena z przywiązywaniem tej dziewczyny, a Fritzl jej wcale nie przywiązywał. On najpierw przebudował piwnice na mieszkanie ze ścianami dźwiękoszczelnymi na zamek szyfrowy, potem ją zwabił do piwnicy i po prostu zamknął tam w tej części przebudowanej na mieszkanie.

Gość kamikadze chick
do hgsdgsdgas: Frizl nie ma w tym filmie żadnych udziałów, ani jego żona, chociaż jego żonę oczyszczono z zarzutów, bo prawdopodobnie się nie kapnęła w ogóle, ta piwnica była tak przerobiona, że jak ona schodziła do tej piwnicy, to nie było widać ani żadnych dodatkowych drzwi ani nic. A Fritzl durny nie był, kazał córce napisać list, że wchodzi do sekty, że nie wróci do domu i żeby jej nie szukali, a następnie wysłał sam ten list do nich do domu z innej miejscowości.

Gość kamikadze chick
No i napiszę jeszcze, że ten film jest produkcji hiszpańskiej. Hiszpanie chcieli kręcić go w Austrii, w tej miejscowości, gdzie te zdarzenia na prawdę miały miejsce, ale rząd austriacki się nie zgodził, ponieważ wzbudziłoby to znowu sensację, a chodzi o dobro tej córki i tych dzieciaków, które ten stary cap jej zrobił. Oni potrzebują spokojnie żyć bez sensacji, dlatego teraz mało co się o tym pisze. Zmieniono im nazwisko, żeby utrudnić identyfikację tych ludzi i żyją oni bodajże gdzieś w Wiedniu teraz. Jestem ciekawa na ten film, ale z tego co patrzałam, nie będzie dość dobrze odwzorowany, bo choćby to przywiązywanie Elisabeth nie miało miejsca i jest to scena, która ma dodać dramatyzmu filmowi, tak się robi po prostu. No ale cóż, pożyjemy, oglądniemy, zobaczymy.

Gość Singapur5
O fajnie, ze sie rozwinela dyskusja, ale skad wiesz kamikadze chick, ze jej nie przywiązywal? Z tego co pamietam prokurator generalny czy jakos tak mowil o tym, ze w tej piwnicy zaraz po uwiezieniu dziewczyna byla spetana lancuchem i przyczepiona wlasnie do takiego pala. W sumie oni to kręcą chyba na podstwie zeznan tej Elizabeth. Tak mi sie przynajmniej wydaje. A co do ogladania i powstania tego filmu, to wydaje mi sie, ze Elizabeth musiala wydac zgode na jego produkcje?, a jesli tak, to dostanie pieniadze, napewno jej sie przydadza.

Gość Singapur5
Mam na mysli przerażającego i obrzydliwego. Obejrzalam te pare minut zapowiedzi na nocnym durzurze i normalnie sie bałam, a ponad to dla mnie to jest tak dramatyczne, ze jeszcze przez caly dzien tkwil mi ten fragment filmu w głowie. Czego nigdy z innym filmem w sumie nie doswiadczyłam.

Gość kamikadze chick
Singapu5, nie wiem gdzie ty to czytałaś, ale on jej nie przywiązywał w sposób taki, że za ręce do góry na palu. On ją przywiązał tak normalnie (jeśli tak to można ująć, bo to normalne w ogóle nie jest), za nogę albo za rękę i nie pamiętam dokładnie za jaką część ciała, ale ona nie wisiała tak jak na filmie. Czytałam wielokrotnie przeróżne artykuły, gdy temat jeszcze był świeży i była mowa o przywiązaniu mit einer Eisenkette, czyli przywiązywaniu jej żelaznym łańcuchem i przywiązywał ją tak aby nie poruszała się za dużo po pomieszczeniu i ten łańcuch zdjął jej po 9 miesiącach. To i tak jest straszne, okrutne, jakkolwiek by jej nie wiązał. Po prostu wydaje mi się, że niektóre sceny są troszkę wzmocnione dla udramatyzowania, w filmach tak się robi.

Gość kamikadze chick
Aha już znalazłam jak on ją przywiązywał tym łańcuchem. On opętał łańcuch wokół jej brzucha dokładnie. Łańcuch umocowany był do poziomego metalowego bieguna ( nie wiem jak dokładnie to przetłumaczyć) znajdującego się za łóżkiem, tak że miała tylko pół metra łańcucha aby się poruszać, czyli w zasadzie poruszać nie mogła się wcale :( Tutaj można dużo przeczytać, ale niestety po niemiecku :O http://www.news.at/articles/0846/10/225459/news-online-exklusiv-auszuege-anklageschrift-inzest-fall-josef-f

Gość kamikadze chick
On ją zamknął w tej piwnicy najpierw, a jak mu się ona wymykała od gwałtu, to ją postanowił przywiązać, najpierw próbował łańcuchem za ręce do góry, a że stwierdził, że może dojść do niedokrwienia rąk, wtedy przykuł ją za brzuch i tak spędziła 9 miesięcy i potem już nie była przywiązana. Tak to było :O Właśnie sobie czytam szczegóły przeróżne dla przypomnienia. Ten film jakkolwiek nie będzie zrobiony, będzie thrillerem wszech czasów. Kurcze, no współczuję dla tej Elisabeth jak nie wiem.

Tylko debil mógł nakręcić o tym film.

Gość Singapur5
A no tak włąsnie czytalam, ze za brzuch, ze potem długo jeszcze miala rany wokol talii. Nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak ta Elizabeth to przezyla. Bo juz pozniej jak miala dzieci, to one ja trzymaly przy zyciu, ale ten okrótny czas do pierwszego porodu nie wiem. Oblubienica - w tym temacie masz 2 linki do tyego filmu, na gorze.