Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanneta

Małżeństwo..... Bosheeeee...>.

Polecane posty

saneta,swoja droga tak sie tu egzaltujesz i pocisz itp itd ze niby mozesz w kazdej chwili gdzies pojechac,cos zobaczyc.a skad kasa na to? jak ci przyjdzie pracowac to tez stwierdzisz,ze to nieromantyczne i wbrew twojej zyciowej zasadzie wolnosci?:D chyba,ze kasiure ciagniesz od staraych to inna sprawa

Gość Terkoczekil
To Ty chyba mieszkasz w bardzo staromodnej mieścinie.Ja mieszkam w Gdyni i więszość moich znajomych ma więcej niż 23 lata nie jest zaobraczkowana i nikt im z tego powodu nie robi wyrzutów. Piszesz że do 26 roku nie staniesz przed ołtarzem.A co po 26 roku już wtedy za wszelką cene tak jak te okropne osoby które tak się pchają, rozpocznie się panika ?? Piszesz egoistki - a jak nazwać kogoś kto myśli tylko o swoich przyjemnościach.Nie obrażajmy się za nazywanie spraw takimi jakim są.Nie ma gwarancji na udany związek jest natomiast szansa że taki będzie ale podstawowy warunek to dobra wola.Jeżeli ktoś wchodzi w związek i już na wstępie zakłada że on będzie robił co mu się podoba i ma wszystko gdzieś to nic dobrego z tego nie będzie.Trzeba się cały czas starać jeżeli ma to prawidłowo funkcjonować.Jak odpuszczasz to się wszystko zaczyna walić.

haha nie bulwersuj się tak. ja Cię nie namawiam do do ślubu czy dziecka. żyj sobie jak Ci się podoba. dla mnie możesz być i lesbijką. :D

Nie wiem i ty zapewne tez nie :P Jak wychowasz scierwo to prawdopodobnie bedzie cie tak samo traktowal, teoretycznie dzieci NIE SA po to aby zabezpieczyc sobie przyszlosc na stare lata. Jesli w zyciu dorobisz sie wlasnego domu i przyzwoitej emerytury, dzieci ci nie beda potrzebne do utrzymania. Dopoki sie nie przekonasz czy nie gwarantuje to nie bedziesz wiedziala, po prostu nie trafilas na tego jedynego. Znam pare przypadkow dluuugich i szczesliwych malzenstw :)

Terkoczeki dobrze gadasz. ja generalnie mam tyle lat co autorka i jeszcze nikgdy nie slyszlam,zeby ktos na mnie najezdzal bo nie mam slubu.

Gość Sanneta
Dla twojej wiadomości, lyra, kasy od starych "nie ciągnę" zarabiam już samodzielnie. I nie musisz tak nadinterpretować moich wypowiedzi, wiem, że praca to jest standart, że trzeba ją znaleźć żeby móc godnie żyć. Wskaż mi proszę, w którym miejscu napisałam, że buntuję się przeciwko pracy? Błagam, czytaj uważnie. To raz. A dwa, buntuję się przeciwko konserwatyzmowi narodu polskiego. Jak para starszych ludzi podsłuchała w pociągu moją rozmowę z kuzynką na temat naszych planów, jak tylko usłyszeli że ani ona ani ja nie planujemy dzieci to zaraz na nas naskoczyli, i to z jaką agresją! Nie mówiąc już o tym, że nie powinni się wtracać do prywatnych rozmów. Złotowłosa88: brawo!:D *thumbs up*

Złotowłosa, nic nie mowilem o plodzeniu dzieci wbrew swojej woli :P Poprostu wiem jaka niektorym matka radosc sprawia dziecko :) sam nie mam i pewnie dlugo miec nie bede ;)

Gość Sanneta
artek: no dobrze, przypuścmy że natrafię na jakiegos księcia z bajki. Okej. I co dalej? Cywilnego ślubu Kościół nie uznaje więc bierzemy kościelny. A parę lat po ślubie książe zrzuca pazłotkęi zamienia się w potwora. Jak zostanę to mnie zniszczy, jak się rozwiodę to będzie grzech. Istna tragedia grecka, prawda? I co zrobić w takiej sytuacji?

noz kurde,mowisz ze jakies dziadki podsluchuja i komentuja? no wiesz tylko oni jednak sa z trche innej epoki.zreszta zalezy z jakiego srodowiska pochodzisz.zastanawiam sie wlasciwie o co ci chodzi,przeciez nikt cie nie zmusza do slubu,dzieci itp itd rob co chcesz ze swoim zyciem

Gość pijak, złodziej ale wierny
Każda, która się i ożeni i urodzi dziecko musi się liczyć z tym, że mąż ją zdradzi albo ona męża. Z intercyzą, alimentami, rozwodami, separacjami, sądami, a także z tym, że zostanie sama z dzieckiem! Jeśli mąż jest w pracy lub poza domem 5 dni to trzeba sprawić sobie wibrator albo poszukać kochanka z blokowiska, który dogodzi jak mąż będzie na tirówkach czy obracał "koleżankę" wyrwaną z portalu nasza-klasa . . .

bierz cywilny na co ci koscielny.tragizujesz troche dziewczyno:D rownei dobrze mozesz miec faceta bez slubu,dzieci tez nie i watpie zeby ktos sie w to wtracacl no chyba ze masz nawiedzona rodzine

to już mamy przyczynę powstania tematu i bulwersu ;) :D wyluzuj się. trzeba było się uśmiechnąć i spokojnie w kulturalny sposób powiedzieć państwu starszym, aby nie wpierdalali się w nie swoje sprawy. ;) nie powinni podsłuchiwać, ale czsem się nie da nie słuchać. a swoje osądy mogliby zachować do czasu aż wrócą do swojego m1,5.

Gość Sanneta
no ale co w takim razie jest warte takie życie? Nie lepiej jest żyć samemu, bez obaw że ktoś cię zdradzi i zrani?

Saneta, rozumiem cie doskonale:O My jesteśmy prawie trzy lata po ślubie, a dookoła tylko pytania "Kiedy dzieci","Jeśli nie możecie to mogę dać wam namiary na dobrą klinikę" "co to za facet co nie umie syna machnąć" To nie jest przyjemne i wręcz obraża mnie i mojego męża. Cierpliwie tłumaczę że jeśli zabezpieczenia zawiodą i wpadnę to usunę z błogosławieństwem męża,więc zachodzenie w ciążę nie ma sensu... Jeżeli Wy dziewczyny macie rodzinę/znajomych którzy nie dogadują i nie zadają idiotycznych pytań to bardzo Wam zazdroszczę super otoczenia:) Moja niechęć do dzieci jest dość duza, a takie nagonki wzmacniają ją 100razy bardziej.

Gość Sanneta
(to ostatnie to było do złodzieja ale wiernego) mąż mnie zdradza no to ja jemu też dokopię. Nie mówiąc juz o tym że w dzisiejszych czasach wychowanie dziecka na porządnego człeka graniczy z cudem. Zacznie się 15 latka dopraszać o wolność, będzie chciała chodzić na imprezy a skąd ja mogę wiedzieć, że nie wsypią jej czegoś do picia ukradkiem, że nie wpuszczą pigułki gwałtu?? Umarłabym ze stresu! Nie nadajęsię do tego!:(

Gość Sanneta
Złotowłosa88: serdeczne współczucia, jestem z Tobą!! Ale ten tekst: co to za facet co dziecka nie potrafi machnąć... nie no mnie poprostu... zatkało.. CO ZA PODŁOŚĆ!!! Jak można być tak podłym! To dzieci przepraszam się "macha", czy poczyna?! Co za hołota. Nie martw się, kochana. Nie będziemy się zniżać do poziomu ciemnej masy. Głowa do góry!:)

Przyposcmy ze zyjecie dlugo i szczesliwie :P kazdy scenariusz jest mozliwy i od tego jaki bedzie decyduje sie we dwoje.

Gość Sanneta
JUPIIIII! HURRA!!!! przed chwila chlopak z ktorym spotykam sie 1,5 miesiaca oswiadczyl mi sie. ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA SLUB I WESELE ! ! ! :D

Gość Sanneta
Podszywaczy nigdy dość.... żenada...

Gość Sanneta
przepraszam was mam rozdwojenie jaźni i czasem gdy coś napiszę potem wydaje mi się że pisał to ktoś inny

dzięki;) No koniec końców niemalże odizolowaliśmy się od rodziny męża. Teraz obracam się w najlepszym możliwym towarzystwie-kierowcy-FACECI .:) Przynajmniej nikt nie zadaje głupich pytań,niesamowite jak świat jest super bez ględzenia natrętnych bab:O

Sanneta, w zwiazku chodzi o zaufanie. Nie lepiej nie wychodzic z domu bo ktos cie moze napasc i zgwalcic? na to samo wychodzi...

Gość Sanneta
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego ponad 50 procent małżeństw w europie się rozpada? hmm...

Gość Sanneta
w sumie to dla tego ze nikt nie kocha sie tak bardzo jak ja z moim narzeczonym :)

Gość prawda zawsze boli
Też nie upatruję w małżeństwie celu mojego życia a tymbardziej dzieci, które tylko będę narażone na całe to gówno świata a i z nich w pewnym momencie mogą się zrobić potwory. Dziecie są jak gnidy później robią się z nich paskudne wszy, tak jest z 90 % ludzi na świecie, do odstrzału bo gówno to wszystko warte jest

No to masz prawie 50% na to ze jednak twoje sie nie rozpadnie :P wiecej niz szansa na wygrana w totka, a napewno kiedys zagralas :P

Gość Ilu jest przystojniaków
Świetny temat. Popieram Autorkę. Mnie denerwuje zazdrość takich rodzinek, że kogoś na więcej stać i ich wieczne pretensje.

Gość NorO
Złotowłosa88 - Cierpliwie tłumaczę że jeśli zabezpieczenia zawiodą i wpadnę to usunę z błogosławieństwem męża -jednym słowem zamordujesz człowieka - i właśnie dlatego nie można dopuścić do aborcji na życzenie.Myślałem że to jest domena nastolatek które zaliczają" wpadki" na dyskotece ale jak widać nie tylko. Mnie to zupełnie nie interesuje czy będziesz miała dzieci czy nie ale za przyjemności trzeba brać odpowiedzialność. Do Senneta - musisz wskoczyć do jakiejś bajki tam może spotkasz księcia który będzie spełniał twoje życzenia.

17:07 [zgłoś do usunięcia] oooooonaaaaaaaaaa Ja mam 21 lat za 2 lata wychodzę za mąż... bo bardzo pragne tego ja i moj luby 2 lata do prozdu ? a dlaczego nei odrazu 15:P?

A w ten sposob i przez to wasze liberalne myslenie dajecie wolna droge waszym kochanym rzadom na przyjmowanie coraz wiekszej liczby imigrantow, zwlaszcza muslimow i oni wygrywaja bo maja 5cioro dzieci, a za pare dekad kontynent europejski zostanie kompletnie zislamicyzowany, wiec autorko gdzie sie podziejesz wtedy i co zrobisz, jesli teraz narzekasz ze pragniesz jeszcze wiekszej wolnosci dla ciebie? Pamietaj ze w europejskim kalifacie za pare dekad bedziesz miec takie same prawa albo wcale jak muslimska kobieta ktora jest tylko maszynka do rodzenia nastepnych pierdolnietych wyznawcow allaha, i w ten sposob biale kobiety jak ty przyczyniaja sie do upadku europejskiej populacji............good luck w zwiazku z ahmedem, mam nadzieje ze wpierdol czeka cie conajmniej raz dziennie:)