Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja mama s

ocencie moj jadlospis na dzis/ciaza

Polecane posty

Gość to ja mama s

ocencie moj jadlospis na dzis: sniadanie: 2 kanapki margaryna ser zolty obiad:3 krązki lenczu panierowanego w bułce (grubosc 1cm) z mizeria z jogurtem. kolacja: 4 kanapki z poczatka chleba z serem zoltym, szyneczka drobiowa ogorek przegryzłam tez petitki beurre czy to duzo w ciazy?

Gość Prawdziwy Patriota Polak
bedziesz smierdzaco pierdziała:classic_cool:

Gość vbcxvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
a warzywa i owoce gdzie?

Gość KsiezniczkaSissi2131451
Chyba cię pojebao 🖐️

Gość to ja mama s
nie ma:) nie mam aktualnie w lodowce

Gość to ja mama s
???????

Gość gryczka
No to trzeba dbać, żeby mieć. I powinnaś 5 posiłków dziennie jeść. Mój przykładowy jadłospis wygląda tak: śniadanie - dwie kromki żytniego chleba, jedna z masłem, serem żółtym i rzodkiewką, druga z miodem drugie śniadanie - jogurt z chrupkami i bananem obiad - cukinia pieczona faszerowana twarożkiem, na deser kawałek czekolady podwieczorek - kanapka z twarożkiem kolacja - dwie kanapki, jedna z Ramą, wędliną i plasterkami ogórka, druga z masłem, żółtym serem i sałatą, do tego marchewka, a na koniec kiwi albo gruszka. To i tak mało warzyw i owoców, nigdy ich specjalnie nie lubiłam, ale staram się codziennie chociaż małą porcję zjeść. To bardzo ważne!

Gość to ja mama s
musze sobie kupic:("

Gość bronislava
Dla mnie to mało - nie w ciąży. i jakoś tak sucho - żadnej zupy, nic ciepłego. No i zieleniny tyle co kot napłakał

na sniadnako 3 kanapki z serem zoltym i wedlina do tego salatka z warzyw salata, ogorek itp, na obiad kapusta z ziemniaczkami, w miedzyczasie, jablko, czeresnie i truskawki, do tego woda. a i jeszcze kawalek ciasta z truswkami i budyniem

Gość antypatologia
Pocieszajac. Moj jadlospis na dzis: 4 skibki chleba sojowego z dzemem jagodowym (nieslodzonym) banan mala porcja frytek + 2 parowki plus salatka z pomidorem, ogorkiem i oliwa z oliwek 2 brzoskwinie + kinder bueno + kawa rozpuszczalna Wieczorem przyjda goscie, wiec pewnie bedzie jakis fast food,lody. W miedzyczasie wsio zapijane sokiem pomar. 100 % bez cukru. To jest miszmasz:)

Gość gryczka
Fast food i lody to pół biedy, kiedy się oprócz tego je warzywa i owoce. I sporo wody trzeba pić:-)

Gość co ty piszesz za glupoty
na caly dzien tylko kawalek ogorka?,a gdzie truslawki,ktore sa tanie i maja bardzo duzo witaminy c,potasu magnezu,i to wszystko w naturalny sposob,nie jakies tabsy,a marchewka,tez jest mlodziutka teraz a niezatapione poklady witamin i mikroelementow. Stanowczo musisz spozywac duzo owocow i warzyw i to wlasnie takich na ktore jest sezon,nie zadne cytrusy,ktore teraz nie maja w sobie nic poza kolorem. Szpinak tak znienawidzony,ale dobrze przyrzadzony -bezcenny,ale tego to akurat mozesz zjesc od czasu do czasu. Buraczki-tez bezcenne dla kobiet w ciazy tak jak marchewka,po co pozniej narazac sie na anemie?,kiedy mozna sie uchronic i odzywiac zdrowo i naturalnie siebie i dziecko. Ser zolty to akurat nie jet zdrowy tak czesto jak Ty go spozywasz. Jesli nie chce Ci sie przyrzadzac warzyw,to rob sobie z nich soki i musy.

Gość antypatologia
Nie trzymam sie jakichs ciazowych jadlospisow, jem to, na co mam ochote, ale tym, co maja dosc wody polecam zrobic sobie kompot. Ja normalnie w ciazy pochlaniam owoce (warzywa tak nie), ale jak mam lenia, to zadna sila mnie nie ruszy do warzywniaka po nowa porcje (troche jest na moim osiedlu daleko). Jak juz kupie kilo truskawek, to od razu wszystko zjem, to samo z czeresniami, czy winogronami.

Gość gryczka
Nie chodzi oczywiście o to, żeby się trzymać ścisłego jadłospisu. Ale generalnie powinno się jeść częściej, niż 3 razy dziennie (dotyczy to zwłaszcza kobiet, które mają niski poziom cukru we krwi - ja tak mam), w miarę możliwości urozmaicać jadłospis i starać się (bez popadania w skrajności;-) ) jeść sporo warzyw i owoców:-) Nie jestem zwolenniczką przesady w niczym. I coś słodkiego spokojnie można, i frytki czy pizzę czasem, i trochę coli się napić... Ale też nie zapominać, że istnieją owoce na świecie :-) I będzie wszystko OK.