Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania z Warszawy

Jak to jest z rekrutacją na studia, od czego zacząć?

Polecane posty

Gość Ania z Warszawy

Witam. Zrobiłam w tym roku maturę, wczoraj odebrałam ich wyniki i co dalej? Podobno rekrutacja już się kończy na uczelniach, a ja nie mam pomysłu nawet co i gdzie chcę studiować! Od czego powinnam zacząć? Dosłownie błagam o pomoc!

Gość qweqeqwe
za pozno juz chyba

Gość dziewczę z kafe
I tu mamy tragiczne skutki tego, że nasze szkolnictwo wygląda jak wygląda :o nie wiesz co chcesz studiować, nie wiesz gdzie, ale pchasz się na studia. Po co?

Nie jest za późno. Przejrzyj oferty uczelni, zapoznaj się z programem studiów na kierunkach, które Cię interesują. Masz jeszcze troszkę czasu :)

Gość może tu chodzi o charakteeer
A gdzie Ty dziecko byłaś do tej pory? Na UW jest jeszcze rekrutacja do 5 lipca na sporo kierunków, no ale musisz mieć b. dobre wyniki...

Gość Ania z Warszawy
Jak za późno? Nie mówię o państwowych, obleganych kierunkach bo mam za słabe wyniki z matury. Z artykułu który przeczytałam, uczelnie kończą rekrutację koło 5 lipca.

Prywatnych w Warszawie, to masz od zatrzęsienia tam i w październiku Cię przyjmą...

Gość Ania z Warszawy
Dodam, że góry dziękuję za dydaktyczno-moralizatorskie bzdury, bo to naprawdę nikomu nie pomaga...

Gość Ania z Warszawy
Wiem, że w prywatnych mnie zawsze przyjmą. Tylko, że moje wyniki są takie "średnie" - za słabe na publiczne, za dobre na państwową. Jest jakaś dobra strona www która posiada zbiór wiedzy o uczelniach? Niestety google samą komercję wypluwa.

To może spróbuj na jakiś kierunek mniej oblegany na państwową? Co Ci szkodzi?

Gość co wy gadacie
na pedagogicznym w krk rekrutacja trwa do 17 lipca

Gość dziewczę z kafe
Na prywatne zawsze Cię przyjmą. Tylko nie rozumiem, jak można iść na studia nie wiedząc co się chce robić :o dla samej idei?

Gość pijak, złodziej ale wierny
Na studia się idzie po to by w zawodzie wyuczonym pracować! Inaczej nie ma sensu mieć wykształcenia wyższego.

Gość Ania z Warszawy
Jak na razie chodzi mi, o jakiś spis uczelni i kierunków w Warszawie, który pomógłby mi coś dla siebie wybrać. Tak, mam ochotę studiować dla samej idei - boli ciebie to?

Gość dziewczę z kafe
Nie boli tylko śmieszy. A rada ode mnie: jak już totalnie nie masz pomysłu, to naucz się dobrze jakiegoś języka. No chyba, że masz zamiar pakować się w jakieś administracje, marketingi itp

Gość sow
idz na marketing zawsze po tym praca jest

Gość Ania z Warszawy
Uwierz mi, że posiadam ukierunkowane zainteresowania i będę w stanie sobie coś dla siebie wybrać. Jednak przy natłoku coraz to nowszych kierunków, potrzebuję usystematyzować swoją wiedzę - i o to proszę, a nie o "dobre rady cioci Jagody". Liceum zrobiłam rok temu, ale dopiero w tym podeszłam do matury - skąd to obudzenie się z ręką w nocniku.

Gość gość
Polecam wejść na www.study4u.eu mnie to bardzo pomogło, mają tam multum informacji o rekrtutacji na studia, o wolnych miejscach, a i uczelnie przy okazji można wybrać! :)