Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona

uczulenie na słońce?

Polecane posty

Gość uczulona

Witam, od trzech dni mam na szyi wysypkę (?), tzn. najpierw były to swędzące, ale niewidoczne miejsca, następnego dnia pojawiły się jaky krostki, teraz to już plamy. Nasilają się po wyjsćiu na słońce, piję wapno i wzięłam dwie tabletki przeciwalergiczne, ale to niewiele pomaga. Najgorsze, że do dermatologa mogę iść dopiero w przyszłym tygodniu, a pojawiło się też między nadgarstkiem a łokciem, po wewnętrznej stronie więc mniej eksponowanej na slońce. Na szyję trochę pomaga przykładanie lodu, ale czy możecie polecić coś innego, bez recepty?

Gość paparazzo
Staraj się unikać słońca a skoro musisz wychodzić to koniecznie zakrywaj te miejsca.

Gość uczulona
Dzięki, ale tyle to i ja wiem, a najgorsze, że na szyję nie mogę nic założyć, bo to bardziej podrażnia, no chyba że parasol, albo kaplusz z szerokim rondem... Miałam nadzieję na jakiś preparat do smarowania z apteki, np. jakiś krem czy maść bez recepty. Jak tak dalej pójdzie to jutro poszukam jakiegoś ostrego dyżuru dermatologicznego, bo boję się, że się rozprzestrzeni...

To może przejdź się do apteki, tam też mogą polecić Ci coś dobrego, a na 100% skutecznego niż tu na forum ;)

Gość maria 13
smaruj filtrem 50, tylko drogi! z białym filmem mnie już nie uczula, mam z Biodermy a na ciało szwedzkie, nawet nie opala