Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to wlasnie ja

co moge studiowac?

Polecane posty

Gość tak to wlasnie ja

za rok zdaje mature, dodatkowy przedmiot wybralam biologie na poz. podst. na jakie kierunki studiow moge sie wybrac z matura z biologi?

Gość tak to wlasnie ja
no nie wybrałam ale mysle nad tym juz, dlatego chce wiedziec na co mozna isc po takiej maturze

Gość zycie ciężkie jest
to nie myśl o tym.. wakacje są.

Gość tak to wlasnie ja
a co trzeba zdawac na pedagogikę?

Gość Denmark
historie albo biologie. ale nie polecam tego studiowac.

na prywatnych możesz wszystko, z państwowymi to już gorzej i niewiele Ci to da. zobacz jak sie ma sprawa z dietetyką albo technikiem farmacji, chociaz nie wiem co Cię interesuje.

Gość Denmark
Dietetyki jest mało i tylko na państwowych z tego co się orientowałam. A co do farmacji to Akademia Medyczna, Uniwerek... Jednak bardzo ciezko sie tam dostac. A napisz skad jestes?

Gość tak to wlasnie ja
no wlasnie szukam na stronie uczelni i nie moge znalezc. Czy moglby mi ktoś pomoc znalezc, podsylam linka: http://www.uwm.edu.pl/strona-glowna.html Denmark czemu nie polecasz tego studiować? Dietetyka raczej odpada, a technika farmacji... co się robi po takich studiach?

Gość Denmark
Sorka zle przeczytałam technik ;p No to tego jest duzo, prztynajmniej w mojej okolicy i nie trzeba miec niewiadomo jak zdanej matury i chyba nawet obojetnie z czego

Gość tak to wlasnie ja
Denmark jestem z okolic Olsztyna

Gość Denmark
Głównie sprzedaje w jakiejs aptece. Sama studniuje pedagogike ale w specjalnosci wybralam resocjalizacje. Juz w polowie roku bardzo chcuialam zmieniac kierunek bo po tym NIE MA PRACY. Ale nic nie przychodzilo mi do glowy. Wiec ucze sie w tym nadal ale planuje isc do policji

Gość Denmark
To nie mam pojecie co z tamtymi stronami. Ja miedzy poznaniem a Wrocławiem wiec w tym sie jakos orientuje...

Gość tak to wlasnie ja
kurde sprawdzilam i na pedagogike nie potrzeba jest bio... trzeba wybrac 3 z tych przedmiotow: 1. Filozofia 2. Geografia 3. Historia 4. Język łaciński i kultura antyczna 5. Język polski 6. Język obcy nowożytny* 7. Matematyka 8. Wiedza o społeczeństwie wiec ja napewno 5, 7 no i 6

Gość tak to wlasnie ja
moze pojde na pielegniarstwo...

Gość Denmark
Widzisz zalezy od szkoły, ja np. musiałam miec zdana biologie albo historie. A tez nad pielegniarstwem sie zastanawiałam tyle ze w moich stronach aby Akademia Medyczna a na to za dobra nie jestem. Najpierw wybierz sobie kiom chcesz byc a potem wybierz kierunek studiow. Ja np. zrobiłam sobie kartke z wypisanymi zawodami ktore mi sie podobały... a pozniej dopasowalam do nich studia.

Gość tak to wlasnie ja
np. chciałabym byc nauczycielka w podstawowce lub gimnazjum i uczyc biologi lub przyrody

Gość Denmark
To idz w tym kierunku... Na biologie. Jak Cie to interesuje to dasz sobie rade.

Gość tak to wlasnie ja
i tak wlasnie zrobie :) dzieki za pomoc pozdrawiam goraco

Gość Denmark
potem jak wybierzesz nie ten kierunek o ktorym marzylas bedziesz myslala jak ja "jak by bylo gdybym poszla na..." albo cos tego typu. Ucz sie z tej bio zeby cie bez problemu przyjeli :) Prosze barzdo :)

do denmark: po pierwsze technik farmacji to szkoła policealna i trwa dwa lata. po pomyślnym zdaniu egzaminu państwowego nie koniecznie musisz pracować w "jakiejś aptece" bo masz do dyspozycji hurtownie z lekami albo apteki szpitalne. Praca dobrze płatna jak na dwa lata nauki. I nie o akademii medycznej tu mówimy tylko szkole policealnej. Doradzam własnie ten kierunek, bo praca w wiekszych miastach jest - spójrz na ogłoszenia w gazetach własnie w tym kierunku i na pewno nie ubrudzisz sie przy tym. Praca czysta, w białym kitelku. Doradzam Ci autorko postu ten kierunek, ponieważ od jesieni bedę robić 2 rok.

Gość Denmark
Nie wiem moja droga czy umiesz czytac bo pare postów wczesniej napisalam ze zle przeczytałam i jak mowimi o techniku to nawet matury nie musi pisac! Myślałam ze dziewucha chce isc na studia bo tak bylo w temacie wiec napisalam ze farmacja jest tylko na akademiach. Nie pisałam o techniku bo to tak jakby zrobic technikum farmaceutyczne trwajace 4 lata (szkola średnia o tym kierunku). Praca jest ale nocki i inne, a płaca wcale nie najlepsza bo tak sie sklada ze mama jest aptekarka. I po liceum robila rok tego technika.