Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sheissad

LOGEST czy któraś z Was stosowała??

Polecane posty

Gość Sheissad

Dziewczyny dzisiaj byłam u ginekologa po tabletki anty. Przepisała mi LOGEST ponieważ ma podobno najmniejszą dawkę hormonów. Czy któraś miała z nim styczność?? Jakie są Wasze spostrzeżenia?? Czy miałyście jakieś badania przed przepisaniem tych tabletek?? Moja ginekolog zrobiła mi jakieś ogólne usg jajników cytologię i przebadała piersi (ręcznie:) ). Nic poza tym. żadnych innych badań. Powiedziałam że chciałabym zacząć stosowanie tabletek i przepisała mi od razu logest.

Gość TO OCHYDNE !!!!
W moim przypadku było tak samo...zrobiła usg przebadała piersi i przepisała tabletki tyle że ja dostałam YASMINELLE :) no i skierowanie na badania ktore miałam donieść później...tabletki miałam zacząć brać kilka dni od dnia wizyty u niej...czyli jednak te badania nie maja takiego wpływu na branie tabletek...

Gość TO OCHYDNE !!!!
co do dawek hormonów to przy yasminelle też słyszałam od mojej ginekolog ze maja najmniejsza dawkę...ponoć YASMIN były z duza zawartościa a yasminelle są lajtowe...jeśl;i chodzi o logest to nie wiem - nigdy nie bralam

Gość Sheissad
Ja sie spodziewałam jakichś szczegółowych badań ale ta moja ginekolog jest fajna, poszłam prywatnie bo na NFZ już byłam i powiedziała mi że chyba mam raka czy nie wiadomo co tam innego a ona zwyczajnie chciała żebym zaczęła sie u niej prywatnie leczyć na choroby których nie miałam. Dzisiaj byłam prywatnie, zapłaciłam 60zł, przemiła lekarka, delikatne badania. Więcej nie pójdę na NFZ bo tam mogą ludzi tylko uśmiercić i zdołować. Zastanawiam się czy ten LOGEST będzie miał jakiś wpływ na mój organizm.Mam 23 lata, lekarka powiedziała że na początek da mi delikatne tabletki z małą ilością hormonów.

Gość co ty piszesz za glupoty
i to wlasnie zle,lekarze ida na latwizne i tacy rutyniarze przepisuja tabsy od reki,ja mialam najpierw zrobione badania w tym na okreslenie poziomu hormonow,a dopiero na podstawie wynikow badania ( PRL sie nazywa) przepisane tabletki,w moim przypadku byl to marvenol. PS.od dawna nie biore zadnych,bo nabawilam sie dzieki nim guzka w piersi,ktory narobil mi kupe strachu.

Gość Sheissad
O Boże nawet nie strasz!!! Chciałam się zabezpieczyć bo mój mąż i ja nie chcemy mieć jeszcze dzieci. Tylko strasznie się obawiam że na przykład przytyje z 10kg. A mam dość dobrą figurę i wolałabym przy niej zostać...

Gość Sheissad
Żadna nie stosowała tego logestu??