Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LiLu69

allegro - jak ściągnąć wpłatę od kupującego?

Polecane posty

kupujący przelał kasę, widnieje ona we 'wpłatach' ale nie widnieje na rachunku jak to zrobić?

Kasę Ci wyśle allegro. Aktywowałaś konto 'płacę z allegro'? Kupującemu towar powinnaś wysłać jak dostałaś info o wpłacie :) Bo rozumiem że przyszła Ci wiadomość : Nowa wpłata od kupującego XXX przez 'płacę z allegro'?

w sumie to chodzi o to ze to ja kupilam i przelalam kase dla sprzedajacego ale sprzedajacy nie chce mi wyslac towaru bo jak to powiedzial 'nie moze sciagnac wplaty" nie bardzo rozumiem jak nie moze sciagnac wplaty, skoro mi przyszla wiadomosc ze kasa jest juz na jego koncie. chce zatem sprzedajacemu to wyjasnic jak ta kase ma sciagnac zeby mogl mi wyslac towar ale nie wiem jak to dziala

Sprzedający MUSI wprowadzić ustawienia płatności allegro, w przeciwnym wypadku wpłaty nie dostane - to są ustalenia allegro, możesz się z nimi skontaktować że masz taką sytuację, może oni wytłumaczą sprzedającemu, jak to poustawiać - w każdym razie on musi aktywować, i z jego winy się wysyłka przedłuża :)

Gość płaccie normalnymi przelewami
to nie bedzie problemow, tez bym nie wyslala zanim kasa nie znajdzie sie na koncie - z jakiej racji mam ze swoich pieniedzy wykladac na przesylke. wirtualne pieniadze płace z allegro nic nie daja poki znajda sie na rachunku bankowym. A odnosnie sprzedajcego to pewnie albo nie aktywowal PzA albo tez nie ma ustawionej automatycznej wyplaty i musi wyplacic recznie w odpowiedniej zakladce na allegro.