Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agawita

ciaza po wyjeciu wkladki mirena!!! pomocy!!!!

Polecane posty

Witam serdecznie, szukam i szukam i znalezc nie moge! moze zle szukam nie wiem! wyciagnelam mirene w celu zajscia w ciaze, to co czytam na stronach niemieckich i angielskich przeraza mnie. Kobiety maja bardzo wielki problem z owulacja oraz zajsciem w ciaze!!! Jezeli ktoras z was zaszla w ciaze po mirenie BLAGAM napiszcie cos bo oszaleje, czy zeczywiscie przy szybkim zajsciu mozna poronic, wszedzie niby jest napisane ze po wyjeciu wszystko wraca do normy...hmmm sam nie wiem co mam myslec :(

wiem wiem, ten temat juz caly zdazylam przestudiowac jak 4 lata temu zakladalam wkladke, natomiast bardzo ciezko jest znalezc cokolwiek na temat zajscia w ciaze po usunieciu systemu mirena :(

hej moja koleżanka po usunięciu wkładki zaraz zaszła w ciąże i bez problemu ją donosiła bez paniki

jezuuu dzieki, jakies pozytywne wiadomosci, wystarczy pare slow i odrazu lepiej!!! dzieki jolanta 2 pozdrawiam :)

Troszke sie uspokoilam, przeczytalam wiele negatywow oraz pozytywow na temat zajscia w ciaze, jak to jest ze mna to sie okaze :))))

Aga po wyjeciu wkladki czy odstawieniu tabsow jedna zachodzi od razu inna stara sie miesiacami. Kazda kobieta ma inny organizm i inaczej reaguje on po odstawieniu tabsow lub wkladki. Najwazniejsze zebyscie kochali sie dla przyjemnosci a nie w celu splodzenia malucha i bedzie dobrze:)

Tez myslalam o tej przyjemnosci, i to jest chyba wielka prawda, trzeba wrzucic na luz i myslec "jak bedzie to bedzie", dam znac jak to ze mna bedzie :)

Ja wyjęłam mirenę w styczniu celem planowania dziecka i niestety tu zaczęły się komplikacje. Najpierw zaburzenia w miesiączce i problem z zajściem w ciąże. Teraz jestem na etapie robienia wszystkich badan.

Ja wyjęłam mirenę w styczniu celem planowania dziecka i niestety tu zaczęły się komplikacje. Najpierw zaburzenia w miesiączce i problem z zajściem w ciąże. Teraz jestem na etapie robienia wszystkich badan.

Gość moralis
a ja mam mirenę i wiem, że owulację mam normalnie, może to zależy od organizmu. mi się wydaje, że po wyjęciu pewnie będzie musiał organizm się przyzwyczaić z 3 miesiące do braku wkładki, tak jak do jej obecnośći na początku założenia. nie sądzę, aby ubezpładniała.

Wkładkę wyjęłam 18 września. 18 lutego - test - 2 kreski :-)

Gość Olka91222
Aktualnie mam wkładkę ale planujemy z mężem w styczniu zacząćstarania o Dzidziusia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo czytałam różne fora i trochę się boję..

Gość gość
Wkładke miałam równo 3 lata ( bez miesiaczek ). 4 miesiace po wyjeciu zaszlam w ciaze bliźniacza

Gość gość
Moja historia jest taka. Miałam przez 4 lata zwykła spiralę nie hormonalna. Po jej usunięciu założyłam właśnie mirene i miałam ją 3 lata. Po jej usunięciu zaszlam w ciążę w pierwszym cyklu!!!

Gość gość
Ja wyjelam 2 lata temu ponad. Mialam 5 letnia. Okres wrocil od razu. W ciaze zajsc nie moge.

Gość gość
Ja miałam założona wkładkę Levosert, ponoć jest lepsza od mireny. po trzech miesiącach zaszłam w ciążę bez problemu z przyjemnośćią

Gość gość
Skad wiesz czy partner jest płodny?

Gość gość
Wkładka wpływa na bezpłodność jak jest w macicy,po wyjęciu w nią zachodzisz.

Gość gość
To jest chyba kwestia organizmu. Ja miałam założoną Levosert a po wyjęciu bez problemu zaszłam w ciążę. nie wiem jak jest z Mireną ale przy Levosercie miałam też ten plus,że się pozbyłam bolącego okresu. A zdecydowałam się właśnie na Levosert bo założenie było za darmo

Gość gość
Miałam mirenę 2 lata, zaszłam w ciążę w kolejnym cyklu po wyjęciu.

Gość gość
Siostra Bernadeta. zastanawia mnie opinia Siostry na temat Mireny, a jeszcze bardziej obecność takiej osoby na takim forum. czyżby doświadczenie podpowiadało odpowiedź?

Gość gośćlu
Mirenę miałam rok, wypadła sama, nie miałam z nią okresu. W ciążę zaszłam w pierwszym cyklu. Bez problemów, które miałam starając się o poprzednie.

Gość Cleo1976
Wiele pewnie zależy od rodzaju wkładki.Podobno Mireny są bezpieczniejsze dla późniejszej płodności od tradycyjnych z miedzią, a Levosert z kolei od Mireny.Nie zastanawia Was, dlaczego do niedawna wkładki zapisywano tylko kobietom, które już urodziły? Dlatego, jeśli się ma w planach macierzyństwo, warto się dobrze zastanowić nad wyborem metody antykoncepcji.

Gość gość
Ja miałam morenę po urodzeniu dziecka przez 5 lat po wyjęciu w ciągu 3 miesięcy zaszłam bez problemu po urodzeniu córki odrazu założyłam kolejna morenę i teraz wyciągnęłam po 5 latach co ma być to będzie ;)