Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romek1212

Czy coś do mnie czuje skoro...?

Polecane posty

Gość Romek1212

Krótka historia: Oszalałem na punkcie jednej dziewczyny. Zakochałem się na maksa, na amen, czy jak to tam jeszcze nazwać. Byliśmy koleżeństwem. Pewnego razu zabrałem ją w świetle księżyca nad jezioro, powiedziałem wprost co czuję, ile dla mnie znaczy. Ona, że mnie lubi, ale nic do mnie nie czuje. I że po rozwodzie rodziców boi się miłości. Jakiś czas się broniła przede mną (może to złe słowo). Chciała bym pozostał przyjacielem, ja nie dawałem za wygraną. Powiedziałem, że przyjacielem być nie mogę, bo jestem w niej zakochany. Tuż przed wakacjami, gdy nasze drogi miały się rozejść, powiedziała, że cieszy się, że mnie poznała, że jestem inny, że chce się przełamać i dać mi szansę. Od tej pory sama się trochę zaangażowała, zaczęła mnie zapraszać, często dzwonić i pisać. Teraz jesteśmy parą, ale skoro miesiąc temu powiedziała, że nic do mnie nie czuje, czy coś się zmieniło? Czy sama deklaracja, podjęcie decyzji w jej uczuciach mogło zmienić? Czy jest ze mną tylko dlatego, że mnie lubi jako kolegę? Czy jakoś można odczytać jej uczucia lub ich brak w tym, jak się zachowuje, mówi? Jest na to jakiś sposób? Na co zwracać uwagę? Jak kobiety okazują uczucia? Nie chcę Jej pytać wprost. Pomożecie?

Poprostu powiedz jej tak 'Kochasz mnie?' Jesli zmieni temat po powiedz 'Jesli do mnie nic nie czujesz, to czemu jestesmy razem? Nie ran mnie'

Gość Romek1212
Ale nie chcę jej pytać wprost, bo może sama nie wie, nie jest tego pewna itd. Poza tym, słowo "kochać" to za duże słowo. Ja sam nie jestem w 100% pewien, że ją kocham. Wiem, że jestem w niej zakochany, że szaleje na jej punkcie itd. Ale nie chce wchodzić w tak wielkie słowa.

moze wlasnie ona czuje to,ze to z Twojej strony jedynie facsynacja i obawia sie...jesli jest sie kobietą zranioną,ciezko komus zaufac i dac sie nauczyc innej milosci,niz miała do tej pory

Gość Romek1212
Dobra,... chyba przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że mój temat jest głupi. Uczucie uczuciu nierówne i nie ma sensu też sprawdzać, jak uczucie jest wielkie i kto bardziej kocha, odczuwa, jest związany itd. A jak chwilę pomyślałem doszedłem do wniosku, że chyba jednak coś do mnie poczuła, inaczej by nie była ze mną. A i gdyby jej gesty nie płynęły z serca bym to chyba wyczuł od razu. Mam tu na myśli to, że przytula się jak stoimy gdzieś, np. czekając na tramwaj, kładzie swoją rękę mi na kolanie itd.

Gość Romek1212
Znaczy Ona nie jest po rozwodzie, to jej rodzice wzięli rozwód :)

Gość ergtrhytgn
Jesli nie czuje to wkótce poczuje

Gość Romek1212
Znaczy, że jeśli kobieta chce się w kimś zakochać, zaangażować się emocjonalnie w związek, to potrafi to zrobić?

Gość qwertyuiojhg
pewnie że w każdej chwili może sie zakochać , ale Ty Romek musisz sie nagimnastykowac :P

Gość Pan zdzisiek
no właśnie przekombinowałeś. skoro jesteście razem to w czym problem, nie szukaj dziury w całym.

Gość Elle la belle
Cierpliwosci! Cierpliwosc, cierpliwosc i jeszcze raz cierpliwosc z twojej strony - i bedziecie razem na maksa szczesliwi :) ona ci ufa, a na razie to juz duzo :) spokojnie, bardzo spokojnie czekaj na rozwoj wydarzen :)

Gość 12588
według mnie to zachowanie dziewczyny jest jasne. Zapewne coś poczuła, chociaż na poczatku moze jej sie zdawalo ze mozesz byc jedynie przyjacielem, najwyrazniej jej uczucia sie zmienily. Raczej napewno nie jest tak że ona jest z Toba bo cie lubi jak kolege. To by sie nie moglo udać. napewno przemyslala wszytsko i stwierdzila ze warto dac ci szanse. Jesli chodzi o odczytanie uczuc z zachowania to jest to w sumie proste, jesli czuje cos do ciebie to to widac prawie w kazdym jej gescie, na tym etapie zwiazku. poprostu widzisz to w jej oczach jak jej sie smieją gdy sie widzicie i po tym jak na ciebie patrzy, jak czeka zebys wzial ja za reke jak macie gdzies isc, albo czeka az ja przytulisz, czy pocalujesz, No i tez mysle ze po pocalunkach mozna poznac, jak cos czuje to bedzie chciala zeby pocalunki trwaly dlugo, bedzie jej przyjemnie, bedzie sie przytulać, bedziesz widzial po tym jak pisze do Ciebie w smsach, jak odpuszcza ci dzwonek. jak czesto ona chce sie spotykac. chociaz czasem dziewczyna ktorej zalezy na chlopaku tylko udaje ze nie chce za czesto sie spotykac bo nie chce pokazac ze jej tak bardzo zalezy, wiec troche gra. Ale to sie da wyczuc, z gestow, mimika twarzy. Napewno ewidentnym znakiem ze jej nie zalezy na zwiazku jest to ze wymiguje sie od spotkań, znajduje preteksty, oschle pisze, o nic jej nie pytaj wprost. Napewno nie jest z toba tylko dlatego ze traktuje cie jako kolegę, bo to niemozliwe. Bardzo duza roznica jest pomiedzy tym jak się lubi kogos i nawet czuje pociag fizyczny do danej osoby, a tym ze się do kogoś coś czuje i komuś na kimś zależy. To jets jednak duża waga i nigdy dzieewczyna ktorej nie zalezy na facecie nie bedzie z nim tylko dlatego ze go lubi jako kolegę. Do uczuc nie mozna nikogo zmusić, ani nie mozna tez siebie do nich zmusić. o nic jej nie pytaj wprost. mysle ze moze ja zaskoczyles tym wyznaniem, choc przyznam ze fajnie to zrobiles i romantycznie i napewno ona tez teraz to docenia. No zycze wam powodzenia, choc nie musze bo z tego co piszesz to juz widze ze bedzie dobrze. Ze to dobra i ulozona dziewczyna i z Ciebie tez fajny facet. Bedziecie razem. pozdrawiam

Gość 12588
widac że dojrzała jest i nie rzuca słów na wiatr.

Gość nie roztrząsaj tematu...
pozwól życu toczyc się nie żądaj deklaracji oceniaj czyny

Gość Romek1212
Dziękuję bardzo za porady i miłe słowa. Pozdrawiam.