Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkaszperka

zlamanie tajemnicy lekarskiej ...

Polecane posty

Gość werkaszperka

Ile moze grozic pielegniarce za zlamanie tajemnicy lekarskiej ?

Gość werkaszperka
Chodzi o to, ze mam HIV. Znajome i bliskie mi osoby o tym wiedza. Ostatnio trafilam do szpitala, no i natrafilam na znana w miesie sasiadke plotkarke ;/ Jest pielegniarka ... Nie wiedzialam ze tam pracuje. Oczywiscie cale miasteczko w ktorym mieszkam juz o tym wie. Dzieci sie ze mnie nabijaja, wyzywaja od cpunow. Sasiedzi omijaja mnie szerokim lukiem ;/

Gość dostaniesz
no to pieknie,zloz odpowiednie pismo do izby pielegniarek i poloznych,tam sie juz zajma ta plotkara,mozesz tez zlozyc doniesienie do prokutatury o zlamaniu tajemnicy i narazeniu Cie na straty moralne.

Jeśli to nie prowo - ja bym jej nie popuściła. Podałabym ją do sądu i zażądała odszkodaowania:o

Gość dfgdfg
ludzi z hivem powinno się utylizować

Gość werkaszperka
dziekuje za odzew. Na pewno tego nie zostawie. W poniedzialek zadzwonie tam gdzie doradzacie i popytac co i jak.

Gość taktamjuż
Zgłos koniecznie.Wkurzają mnie pielęgniarki i salowe,szpital traktują jak wlasne podwórko,roznoszą wszystkie szpitalne informacje.Lekarz jest zobligowany do zachowania tajemnicy,,pielęgniarki niby też,tylko na nie kazdy przymyka oko,nie rozumiem dlaczego.

oczywiście że złamała tajemnicę lekarską - zgłoś to dyrektorowi szpitala a on ją zwolni z pracy dyscyplinarnie - tak samo jest ze zlamaniem tajemnicy bankowej