Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietuzinkowa Alicja

Brzuszek w ciazy

Polecane posty

Gość nietuzinkowa Alicja

Dziewczyny interesuje mnie w ktorym tyg ciazy zauwazylyscie ze zaczal wam sie powiekszac brzuszek.A moze bylo tak ze nie moglyscie dopiac spodni ktore mialyscie na sobie kilka dni wczesniej?Pozdrawiam wszystkie mamy obecne i pszyszle :)

ja Ci powiem że zaczynam 7 tydzien i... wczoraj zauważyłam że juz mam brzuszek :D oczywiscie nie wielkie brzucho, w ciuchy się mieszczę, ale juz się uwypukla dosc zauwazalnie. ale moja mama i moja babcia mówią że miały tak samo, brzuch od razu. wiec widac i mnie to czeka...

Jestem w 10tc i pomimo tego że dopinam się w stare spódniczki i spodnie to wszystko mnie ciśnie i wylewa się po bokach ...czyli chyba już coś urosło. Na samym początku miałam ogromny ale to były tylko wzdęcia :p

Gość u mnie dopiero minimalnie
zaczął rosnąć w 17 tygodniu...wszyscy myśleli, że oszukuję z ciążą :P

Gość blAckly
i tez nikt nie wierzył w ciaze az do 17 tygodnia ;p brzuch duzy a przybylo tylko 3 kg :)

Gość eeeeeeeeeve27
kolo 17 tyg

Gość klrika
jestem teraz w 1e3 tyg ciazy i brzuszek mam fajny, taki maly wystajacy balonik. No ale kilka tygodni wczesniej zauwazylam wyrazny brak talli i lekko przybralam w biodrach i udach.

Gość gryczka
Około 9-10 tygodnia zaczęły mnie uwierać spodnie. Między 11 a 12 przestałam się w nie dopinać. Od ok.14 tygodnia widać już wyraźnie zaokrąglony brzuszek, zwłaszcza po południu, choć pewnie osoby obce mogą pomyśleć, że mam takie sadło (ogólnie jestem szczupła) ;-) Ale ja wiem, że jest bardzo duża róznica, bo przed ciążą byłam całkiem płaska.

Ja już w 7 tygodniu musiałam zmienić spodnie (większość moich par była z wysokim stanem) bo może i nie miałam brzuszka, ale miałam okropnie wzdęty brzuch i dopinanie spodni było dla mnie katorgą. A brzuszek ciążowy pojawił sie stosunkowo niedawno- ok. 2-3 tygodni temu.

U mnie dopiero ok 6 miesiaca się pojawił, teraz jestem w 9 i mam w obwodzie 102 cm ;)

Gość ciezarowkaa25
ja jestem szczupła i dosyć szybko - tak koło 10 tyg zaczęło mnie poprostu ściskać jak ubrałam wąskie jeansy - i wgre wchodziły tylko takie szersze biodrówki albo leginsy i tak już zostało - w 16 tyg już brzuszek był i wydawał się duży ale teraz po 20 dopiero widze jak rośnie z dnia na dzień