Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eurydykae

Jak wprowadzać pierwsze owoce/warzywa?

Polecane posty

Gość eurydykae

Moje dziecię kończy za 3 dni 4 miesiące i chcę mu po raz pierwszy podać przetarte jabłko. Jak to zrobić? Traktować to jako deser po mleku czy jako posiłek zamiast? I ile mu tego dać? Jeśli nie posmakuje, to nie będę wpychać, ale jeśli posmakuje, to chyba nie dam mu wszystkiego...

Gość mammaa malinki
Daj kilka lyzek na sporbowanie jabluszka.Ja wprowadzam stopniowo dodajac co jakis czas inne warzywa i owoce odpowiednie dla wieku.Np.Najpierw dalam jabluszko.Patrzylam czy toleruje dany produkt.Botem marchewka.Pozniej ziemniaki+marchewka.I tak krok po kroku.

Gość eurydykae
Dziękuję :)

Gość Anna Aleksandra
Dałam najpierw kilka łyżeczek soczku z marchwi, następnego dnia ok 20-30 ml, a kolejnego przetartej marchwi. Tą przetartą podawałam w porze obiadku z tym że mała dopijała mlekiem :) Potem rozszerzyłam o ziemniaka, później jarzynową itd. Po jakimś czasie mała zrezygnowała z mleczka po przetartych warzywach. A co do owoców to nie podawałam po jednej-dwóch łyżeczkach, tylko od razu większa ilość. Wyjątkiem był banan, bo jest alergizujący, więc tutaj byłam ostrożna :) Pozdrawiam

Gość W postaci puree.

Gość mamauaksmamam
ja wy te dzieci wychowujecie skoro nic same nie umiecie jak podac ile dac jak ugotowac zupe no pierdoly zyciowe