Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade.............

mama zakrecila ciepla wode, co robic?

Polecane posty

witam. wczoraj moja mama zeby zaoszczedzic zakrecila zawor z ciepla woda, teraz mam tylko zimna wode, co robic? dzisiaj zeby sie umyc pol godziny grzalam wode a i tak byla tylko na dni wanny, taka sytuacja ma trwac az do konca wakacji, a ja juz mam dosc. mam dlugie wlosy, musze myc je codziennie i jest to bardzo problemowe, wydaje mi sie ze i tak nic sie nie zaoszczedzi na takiej akcji, bo zuzywa sie teraz wiecej zimnej wody i mnostwo gazu. jak przekonac mame zeby odkrecila wode? poradzcie, bo juz mi sie ryczec chce, ona chodzi za mna i mnie pilnuje zebym przypadkiem wody nie odkrecila, to dopiero drugi dzien a ja juz mam dosyc.

włosy sie myje a zimnej wodzie a tak poza tym to za grzanie wyjdzie jej wiecej niz jakby woda ciepła miała byc na bieżąco

Gość przestan sie myc i siedz w
domu taka smierdzaca, sama ci odkreci :classic_cool:

no wlasnie tez wydaje mi sie ze wyjdzie wiecej, ale uparla sie o koniec, a to jest bardzo uciazliwe, ale ona mowi ze kiedys wszyscy tak zyli i bylo dobrze.

ja wlasnie jestem troche przewrazliwiona na punkcie czystosci i nie umiem sie nie myc, a mama rano wychodzi do pracy i nie ma czasu zeby wode grzac wiec sobie odkreca

Gość jak mama wychodzi do pracy
to odkrec ciepla wode ;) i jak się umyjesz to zakręc spowrotem :classic_cool:

tylko ze ona spisala liczniki i sprawdza

Gość ale mi oszczednosc z tą wodą
:D:D

no to ladnie :O to codziennie do mycia grzejesz wodę ?

a co ci zrobi, jak zobaczy, ze odkrecasz?

bądź dla niej równie złośliwa jak ona dla ciebie - jak będzie siedziała w łazience (o ile gdzie indziej się tę wodę zakręca/odkręca) to jej zakręcaj mówiąc, że trzeba oszczędzać...

a jak reszta rodziny? jak sie myja? tylko mama moze odkrecac ciepla wode? :O

oj przesta n marudzić!!! ja mieszkam w domku jednorodzinnym i jak sie w piecu nie zapali to ciepłej wody nie ma, w wakacje w ogóle nie palimy, żeby i włosy myję w zimnej, a jak chcę się cała umyć to grzejesz wodę( w czajniku elektrycznym, szybko i tanio ) łaczysz z zimną i taki czajknik strcza na całe ciało, po prostu myjesz się wodą z minski, najpier wnamydlasz ciało a potem spłukujesz, już nie róz takie tragedii z barku ciepłej wody...

zakrecila wczoraj wiec od wczoraj grzeje, co mi zrobi? jest bardzo nerwowa, zaraz bedzie bluzgac, wyzywac mnie, gadac ze mam sie wyprowadzic i ogolnie wojna bedzie. nie chce juz tego wysluchiwac

Gość to ile
ty tej wody lejesz ze az ja zakrecila???? moze napisz cala prawde ze moze siedzisz dwie godziny w wannie i sie pindrzysz a woda caly czas leci to sie kobieta wkurzyla i moze chce ci dac do zrozumienia ze rachunki za wode ma wysokie... Pomysl troche... albo zaproponuj ze zaplacisz za rachunek za wode z wlasnej kieszeni Poza tym dziwne dla mnie ze majac dlugie wlosy myjesz je codziennie, to troche nienormalne. przeciez nie masz smalcu na glowie po jednej nocy:D sama mam dlugie wlosy wiec wiem jak to jest... ... a brudna nie chodze i codziennie prysznic tez biore ale z umiarem wode leje.

Gość sessso
Jeżeli jesteś z 3City to zapraszam do mnie. Możesz korzystać z łazienki do woli.

reszta mojej rodzina to siostra, ktora wczoraj do chlopaka pojechala i dzisaj wraca, moj chlopak tez mieszka w domku i w piecu musi palic ale to nie jest jakos specjalnie uciazliwe i woda jest, wlosy w zimnej wodzie dobrze sie nie umyja, moje dalej sa tluste, a mycie w misce to nie mycie. co innego jak nie palicie w piecu i nie macie wody a co innego jak woda jest a nie mozna jej uzywac, zreszta ty juz jestes przyzwyczajona

może ma włsoy przyetłyuszczajace sie? najgorsze co wtedy mozna zrobic, to myc szamponami jakimis elsevami czy innymi szajsami, bo od tego sie przetluszczaja jrsdzcze bardziej :O kup sobie z pokrzywa albo czarna rzepa, ale najlepiej z pokrzywa, bardzo pomaga na przetluszczajace sie wlosy. i nie te takie drogie z mnostwem chemii, tylko te z tanszych, naprawde sa milion razy lepsze.

myje wlosy codzinnie bo sa problemowe i tego wymagaja, staram sie oszczedzac wode, to moja siostra jest taka ze wychodzi z lazienki i wody nie dokreca i leci cala noc, matka cala noc ma wlaczony telewizor bo boi sie spac po ciemku ale jak wysokie rachunki przychodza to wszystko na mnie jest. ojciec z nami nie mieszka

Gość Ale ściema Lepiej o Jarku coś
wymyśl!

no tak :) ja tez jestem przyzwyczajona do biezacej cieplej wody;) i bywalo ze zakrecali bo duze rachunki byly ale juz z tym nie ma problemu bo odkad chodze do pracy place rachunki za wode ;) i wszyscy sa zadowoleni :D nikt wody nie zakreca....a ile masz lat? pracujesz? bo jak tak to tez mozesz zaproponowac np.ze będziesz się dokladac do rachunków ;]

to moze zacznij jej to wypominac? nie ze ciebie sie czepia, ale zeby popatrzyla na zachowanie innych? ja bym na twoim miejscu sobie te wode po prostu odkrecala a jak bedzie ci cos gadac to zapytaj ile kosztuje niedokrecanie wody przez twoja siostre i jej niewylaczanie tV na noc

wcześniej mieszkalam w bloku, tera ztez na stuciach ma normalnie ciepłą, wodę, więc mie maiał tak od zawsez a da się przyzwyczaić.... można się w misce u,myć, ale skoro uważasz inaczej tzn. zę jednak lejesz wody duuużo i tu zrozuminie dla mamy, a poza tym w oghle idzie mnie wody , zimnej tez jak nie ma ciepłej... kup sobie czajik taki taki za 40 zł i tam grzej, szybko nagrzejesz i się umyć można...

mam 21 lat, studiuje, nie pracuje, w te wakacje mam praktyki, nie leje wody duzo, ale jest lato, czlowiek sie poci i potrzebuje wziac prysznic a nie myc sie w misce, poza tym moze ty nie potrzebujesz cieplej wody bo gdybys potrzebowala to napalilabys w piecu.

Gość nfjhfjnjfhkdfn
to posiedź trochę na dworze w taki upał a jak wrócisz to będziesz marzyła tylko o zimnym prysznicu

to zajmuje zbyt dużo czasu, a poza tym trzeba czekać godzinę nim sie woda nagrzeję, po 2 mimo zakręcenia grzejników w domu i tak jest cieplej, więc bezsensem byłoby palić, większość moich znajomych mieszka w domkach i jakoś nikt nie narzeka w sumie dla mnie to bez sensu , że zakręciła wodę, w bloku rozumeim?? ale jak meszkam na swoim mieszkaniu w bloku i muszę pąłcić czynsz i dopłacaĆ ZA WODĘ JESZCZE 200 ZŁ A WODĘ NA PRAWDĘ OSZCZĘDZAMY TO WIDZĘ , ZE WODĄ JEST DROŻSZA NIŻ PRĄD, WIADOMO ZE CIEPŁEJ WODY BEDZIE SZŁO WIĘCEJ BO BEDZIECIE SIĘ CZĘŚCEIJ LATEM MYĆ, MOZE RZECZYWISCIE DOSTAŁA HORENDLANE RACHUNKI, NIE PŁĄCISZ NIE ZRABAISZ TO NIE ZDAJESZ SOBIE SPRAWY

a wiekszosc moich znajomych jak nie chce palic w piecu to ogrzewa wode elektrycznie a nie myje sie w zimnej

spoko tak mają , ale nie wszyscy, większość ma nadal piece.... sorry, ale denerwuję mnie takie zachoanie księżniczki, ludzie nie mają co jeśc , dachu nad głową, a Ty ubolewasz bo nie mozesz sobie wody nagrzać, jak Ci tak żle to myj sie jak mamy nie i po sprawie

Gość klklkaklaklak
teraz sa wkacje idx do roboty i bedziesz miala na rachunki za wodę stara baba a siedzi w domu i płacze że nie ma ciepłej wody wiesz ile kosztuje ciepła woda??