Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaaaa17

alkoholizm ojca, pomocy

Polecane posty

Gość bezradnaaaaa17

moj tata jest alkoholikiem. w domu sa ciagle awantury a ja nie radze sobie juz z tym:( ojciec potrafi nie chodzic do pracy miesiac tylko pic dzien w dzien. sytuacja w domu rujnuje mnie i moje zycie. nie umiem nic zrobic, nie wiem jak mu pomoc. nic do niego nie dociera. kiedys bylo lepiej, przechodzilo mu po tygodniu czy dwoch. a teraz. jest coraz gorzej.

Gość bezradnaaaaa17
co robic? jak na niego wplynac?

Gość kafeeeeeeeee
On musi sam chcieć z tego wyjść, czy Twoja mama może mu postawić ulitimatum, że może z Wami mieszkać, tylko jeśli nie będzie pił? Może to by go zmotywowało. Najlepiej, żeby poszedł na leczenie, np. do klubu AA.

Gość bezradnaaaaa17
on juz sam sobie nie radzi. mama wielokrotnie mowila zeby sie wyprowadzil ze jesli ma zamiar pic to nie tutuajh itd. wychodzil i wracal. a mama boi sie ze sobie nie poradzimy zreszta do niego nic nie trafia i sie nie wyprowadzi.

Gość niechCzasSZYBCIEJleci.
też mam ojca alkoholika ale to brak słów, jakoś to przeżyje a on niech sobie robi co chce bo mu nie przegada.

Gość bezradnaaaaa17
boje sie wracac do domu, nigdy nie wiem co tam zastane. czesto musze wychodzic w srodku nocy albo rano bo nie wytrzymuje tych awantur;(

Gość kafeeeeeeeee
To może podczas awantury wezwać policję skoro nic nie pomaga :( Ktoś powienien poważnie z nim porozmawiać gdy jest trzeźwy. Powinien iść na terapię odwykową.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
😭

Gość bezradnaaaaa17
policja juz byla chyba 3 razy. i zero poprawy. wtedy jest jeszcze gorzej :((

Gość kafeeeeeeeee
Wiem, że czasem leczenie jest przymusowe, ale to chyba w przypadkach przemocy domowej. Czy Twoja mama bierze pod uwagę rozwód?

Gość kafeeeeeeeee
Albo chociaż separację.

Gość bezradnaaaaa17
bierze pod uwage od kad pamietam. czyli nic poza tym ze bierze sie nie stanie. jak ja znam nie zlozy pozwu.

Gość kafeeeeeee
A pozostała rodzina, przyjaciele, rodzice taty żyją? Niech namówią ją chociaż na separację. Może ojciec się otrząśnie i zda sobie sprawę, że nie ma żartów. Może warto zadzwonić na tzw.telefon zaufania, są różne, znalazłam dla dzieci i młodzieży: http://www.116111.pl/ inny: http://www.telefon.witaj.pl/ Oni na pewno mają doświadczenie w takich sprawach