Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona..........

Co dalej robić,mój mąż jest bezpłodny...?????????????????????????

Polecane posty

Gość Zrozpaczona..........

Jesteśmy,małżeństwem od 17-tu lat,staramy się o potomstwo od 11-tu lat bezskutecznie,były próby zapłodnienia w drodze inseminacji ,nasieniem dawcy.Lekarze jednogłośnie mówią,że jeżeli chodzi o moje zdrowie,to jest wszystko w porządku(książkowo),wiadome jest,że u męża stwierdzono azoospermię(brak plemników). Dlatego zdecydowaliśmy się na inseminację nasieniem dawcy,ale niestety za każdym razem ciąży brak,może pożądany skutek przyniosła by metoda in vitro.Tylko do tej metody jest konieczna stymulacja hormonalna,którą ja bardzo źle znoszę,no i nie bez znaczenia jest kwestia finansowa. Proszę,poradźcie co robić ???

Gość emilka18884
wypowiem się ale nie chciałabym żeby to zostało żle odebrane. Uważam że jesli wszystkie metody zawiodły to może warto pomyślec o adopcji.

Gość emilka18884
wypowiem się ale nie chciałabym żeby to zostało żle odebrane. Uważam że jesli wszystkie metody zawiodły to może warto pomyślec o adopcji.

Smutne to :-( Ale moze czas rzeczywiście pomyślec o adopcji.

A z drugiesj strony to dziwne, ze nei udało sie zajsc w ciaze nawet z nasieniem dawcy. Chyba nie do konca jestes płodna...

Gość lllllllllll
skoro nasienie dawcy nie pomaga to moze nie cala wina jest po stronie meza??? ja bym sprobowala ivf, zreszta nie wyobrazam sobie jak mozna czekac 11 lat bez proby podchodzenia do ivf, ja po 2 latach bezowocnych staran bylam zdecydowana i mialm zebrane pieniadze na zabieg, mielismy podchodzic w maju, w marcu zaciazylam natutalnie

Gość lllllllllll
naturalnie*