Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat

Czy już moge starać się o drugie dziecko?

Polecane posty

Gość mam dylemat

Hej! 3 miesiące temu urodziłam dziecko. Wspólnie z mezem podjęliśmy decyzję, iż chcemy sttarać się o drugie, tak aby różnica wieku byłą bardzo mała. Poród mialam SN. ostatni raz u ginekologa byłam ok. 1,5 miesiąca po porodzie i zapomniałam się go zapytać o tą kwestię. Co prawda miesiączkę mam jeszcze nieregularną ale już chcielibyśmy zacząć starania. Czy 3 miesiące po porodzie rany wewnątrz są już na tyle wygojone aby przyjąć nowy zarodek?

Myślę,że powinnaś pójść do ginekologa i z nim o tym porozmawiać,bo to on może Ci pomóc w tej kwestii .

Gość dobrze ci radzę wstrzymaj się
choć rok albo poczytaj jakie mogą być konsekwencje ciąży w krótkim okresie czasu (jednej po drugiej) moim zdaniem lepiej nie ryzykować

mam koleżankę ,która 4 miesiące po porodzie zaszła w ciążę i urodziła zdrowego chłopczyka, tzn to była wpadka bo była przekonana, ze jak karmi piersią to nie zajdzie. Najlepiej zapytaj gina ale ja myślę, ze twój organizm jest wlasnie teraz swietnie przygotowany do kolejnej ciąży ze wzgl na dobre odżywianie w ostatnim okresie (cała ciąża i karmienie piersią). No ale tak jak mówię, poradz się gina.

Gość gorzej jak za sredniowieczaaa
a mówią, że baby są delikatne, a tu proszę chcą rodzić jak królice jedno po drugim ,do tego, przecież dwoje małych dzieci to zapierdol 24 godzin an dobę.

Gość mi powiedziala
moja ginekolog ze organizm potrzebuje rok na regeneracje po ciazy. ciaza to dla kobiety bardzo duze wyczerpujace zadanie organizm wtedy pracuje na calych obrotowach zeby dziecko wykarmic pobiera od ciebie wszelkie witaminy i skladniki mineralne. ja bym swiadomie sie nie decydowala tak szybko u mnie byl ten rok odczekany :)

Gość mi powiedziala
karmisz piersia?? jak tak to gdy zajdziesz rzuc to bo sie wykonczysz dziecko w tobie potrzebuje i dziecko ktore urodzilas substancji odzywczych

Żona mojego kuzyna zaszła w ciążę 4 i pół msc po porodzie i to przez CC, a drugie dziecko urodziła SN, silne, zdrowe także wszystko jest ok.

Gość iiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjj
ja słyszałam ,ze w pełni organizm się regeneruje przez 3 lata Tzn ,ze po 3 latach wraca całkowicie do formy Ale kobiety czesto rodzą jedno po drugim , z roczną róznicą i nic się nie dzieje