Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana82

rozwiązanie umowy o prace po urlopie macierzyńskim

Polecane posty

Gość zainteresowana82

witam wszystkich , mam pytanie jak wyglada sprawa rozwiazania umowy o prace na czas stały ( z mojej strony) po urlopie macierzyńskim. nie chodzi mi o wychowawcze- gdyż przy zarobkach męza przekracza min kwote i nie otrzymam żadnego ekwawilentu pienięznego . A wyszły w czasie ciąży wysokie problemy finansowe i nie mam z kim zostawić dziecka pod opiekę . pomyślałam o zasiłku dla bezrobotnych ( w moim miescie przez 6 miesięcy) przez jakiś czas mielibyśmy łatwiejszą możliwość spłaty rat na kretyt który zaciagnął mąż dla swojego brata a on nas " wyrolował" może jest jeszcze jakieś inne rozwiazanie mojego problemu . pozdrawiam

Gość upp
umowa na czas nieokreślony? zawsze możesz roziwązac za porozumeineim stron ale wtedy nei dostaniesz zasiłku odrazu tylko po 3 miesiacach a żeby dostać odrazu umowę musi wypowiedzieć pracodawca

Gość zainteresowana82
tak umowa na czas nieokreślony

Gość zainteresowana82
dziekuje upp za pomoc

Gość cos mi sie ywdaje
ale nie na 100 % ze jak za porozumieniem stron tez sie od razu nalezy, nie nalezy sie od razu jak sie sama zwolnisz

Gość zainteresowana82
hmmm bede musiała do pup zadzwonic- tylko nie zawsze tam są Panie miłe :(

Gość zainteresowana82
całe życie pracuje bez miesiąca przerwy ( nie wliczam urlopu) i tak sie teraz porobiło :(

Gość zainteresowana82
a jesli poprosze pracodawce żeby to on mnie zwolnił,przystanie na moją prośbę?? czy bedzie sie bał jakies odpowiedzialności za zwolnienie po macierzyńskim?

pracodawca moze Cie zwolnic po 3 m-cach-takie przepisy,mozesz sie z szefem dogadac,by Ci zwolnil,choc on musi podac powod np zła sytaucja finansowa firmy albo redukcja etatow.

Gość zainteresowana82
dzięki mamunia31

Gość upp
umiecie czytać ? napisałam wyraźnie że jak zrowiaże umowę za porozumeniem stron to zasiłęk dostanie dopiero po 3 miesiacach TYLKO JEŚLI PRACODAWCA WYPOWIADA UMOWE ZASIŁEK NALEŻY SIĘ BEZ OKRESU OCZEKIWANIA mamunia po jakich 3 miesiacach ? a skad wiesz jak długo pracuje u tego pracodawcy ? bo od tego zalezy okres wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony moze być jednomiesieczny lub 3 miesieczny a tak wogóel to nie ma takiego przepisu że moze zwolnić po macierzyńskim po 3 miesiacach !!!! pokaż mi taki przepis

Gość uppKKKK
umiecie czytać ? napisałam wyraźnie że jak zrowiaże umowę za porozumeniem stron to zasiłęk dostanie dopiero po 3 miesiacach TYLKO JEŚLI PRACODAWCA WYPOWIADA UMOWE ZASIŁEK NALEŻY SIĘ BEZ OKRESU OCZEKIWANIA mamunia po jakich 3 miesiacach ? a skad wiesz jak długo pracuje u tego pracodawcy ? bo od tego zalezy okres wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony moze być jednomiesieczny lub 3 miesieczny a tak wogóel to nie ma takiego przepisu że moze zwolnić po macierzyńskim po 3 miesiacach !!!! pokaż mi taki przepis

Gość uppKKKK

Gość zainteresowana82
:):) kafe szaleje

Gość po pierwsze
Ja to w ogóle nie rozumiem, czemu ktoś kto ma problemy finansowe zamiast wracać do pracy zwalnia się z niej. Dla mnie to niejasne. Jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem to są żłobki i nianie. I nie piszcie tu, że niania żąda takich pieniędzy, że się nie opłaca jej brać, bo to nieprawda. jest bardzo wiele starszych pań, ktore chetnie dorobią do emerytury i nie żądają 800 zł/msc.