Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirinda-orange

co nasza ex sobie wymyśliła

Polecane posty

Gość eks po przejściach
To wam powiem jeszcze cos lepszego. Mój mąz zostawił mnie z dziecmi- z 3. Izawsze chodzilismy razem do koscioła w niedzielę. Teraz juz od pnad roku mieszka z kochanka i jej dzieckiem. i teraz z nia i jej dzieckiem chodzi do kosciola co niedziele.,,Bo kazdy ma prawo iśc do kosciola" Jak bronic dzieci przed takim idiotą- ojcem. moze ktos mi powie?

no akurat to, że każdy ma prawo chodzić do kościoła, nawet morderca i gwałciciel - to fakt niezaprzeczalny

Gość alez nikt nie mowi
ze nie ma prawa chodzic ktos do koscioła. Pytanie było : PO CO ? CO TAKA REALIZUJE Z NAUKI ? Bo przeciez nie chodzi w celach turystycznych.

Gość bonita100
twój mąz musi porozmawiać z była zoną ,wyjaśnic ,zlapalaś u mnie plusa ,za to ,że wzięlas faceta z przeszłością i chcesz aby ta przeszłośc była między wani , takich kobiet teraz jest mało ,

Gość ludzie o co wam chodzi

Gość ludzie o co wam chodzi
KK boi się utraty swojej trzody, bo wraz z trzodą traci kasę i dlatego pozwala rozwodnikom "chodzić do kościoła" wystarczy 8-12 tys i każdy zostanie uwolniony z przysięgi małżeńskiej, bo mniej więcej tyle to kosztuje pamiętam ostatnią kolędę, ksiądz zapukał i wszedł, pięknie się uśmiecham i mówię, że jestem po rozwodzie i mąż jest po rozwodzie, że poza rodzinnymi korzeniami nie mamy nic wspólnego z KK, a ten zaczyna pitolić i to jeszcze popełniając błędy językowe w co drugim słowie, że "tacy jak Wy też mogo przychodzić do kościoła, bo kościół ludziom wybacza i można uczestniczyć w życiu kościoła poza sakramentami"... a po cholerę mi uczestnictwo w życiu kościoła bez (podobno) najważniejszych sakramentów i boskiej głębi poczekam na ocenę tylko BOSKĄ :D wracając do tematu, my z naszymi eks nie mamy problemów, bo jak tu ktoś zaznaczył wszystko zostało załatwione we właściwym czasie, problemy rozwiązuje się, gdy się pojawią a nie odkłada na kiedyś, że jakoś to będzie obecnie syn męża przeprowadza się do nas i nikt nie robi wojen, bo tu ma szkołę, która go zainteresowała, a mój syn od roku mieszka ze swoim ojcem, bo studiuje w jego mieście gdy ludzie chcą się gryźć to się gryzą, gdy dzieci są ważne potrafią się dogadać i... tam gdzie się ludzie gryzą nie ma tych złych i tych dobrych, do gryzienia się potrzebne są 2 strony

do ludzie o co wam chodzi----- wierz mi ze czasem jest tak ze jedna strona moze chciec jak najbardziej ugody i sie starac a druga ma to w d.... i mimo najszczerszych checi i kierowania sie dobrem dziecka nie idzie sie dogadac pozdrawiam

Gość TOBREX
polecam Ci to forum moze nie "moj maz" nie lubie tego okreslenia, jezeli ten pan mial slub koscielny to nigdy nie bedzie juz twoim mezem, do konca zostanie mezem tamtej pani (poniewaz slubowal to przed samym Bogiem) w swietle kosciola i Boga. Dzizus jakie prymitywne myslenie.Jest jej mezem czy ci to pasi czy nie.Slub koscielny w rzadnym kraju nie ma statusu prawnego.Jesli masz koscielny to jestes tylko konkubina goscia,bez prawa do spadku i bez prawa do swiadczen po konkubencie ktoremu pralas skarpetki cale zycie,gotowalas obiadki i rozkladalas nogi w niedziele po sumie. Ja mam slub koscielny,moj MAZ nie mial go z ex.I co?? Swiadczy to o tym ze nie byli malzenstwem???? A moze i lepiej,bo mniej klopotow prawnych :P

Gość TOBREX
Nie rozumiem,powiedzcie jak to jest; Jesli autorka by powiedziala ze nie chce bachora w swoim zyciu i na swoich wakacjach to rozpetalaby III wojne swiatowa Ale autorka pisze ze chce zeby dziecko jej meza spedzilo czas z nimi,bo to czesc jej rodziny i tez rozpetala III wojne. Jak to jest byle z wami.Macie w sobie tyle wscieklizny,zacieklosci i nienawisci ze od tego odebralo wam rozum i logiczne myslenie?? Ja bym sie cieszyla ze ojciec bedzie mial mozliwosc spedzic wiecej czasu z synem a tym samym zaciesnic kontakty i ze jest jakas babka ktora lubi moje dziecko,czyli moge byc pewna ze dziecko bedzie miec domyta szyje i zje porzadny obiad.Komfort psychiczny. A ja polezalabym sobie na plazy z moim nowym fecetem,sam na sam i nie martwilabym sie ze moi schorowani rodzice nie dopilnuja dzieciaka. Nie myslicie racjonalnie,nie umiecie wykorzystac sytuacji i nie potaficie byc szczesliwe,bo tego nie chcecie.Potem placzecie na kafe ze byly to dran a ta jego obecna to rowniez be. Proponuje autorce ze dla swojego swietego spokoju powinna kopnac malolata w d.upe i nie przejmowac sie jakims dzieckiem,jakas ex. Bo dziewczyna chce dorze,ale wy ex nie pozwalacie na to.Wiec tak jak piszecie,to nie jej sprawa,niech maly idzie do dziadkow,starch schorowanych ludzi i niech robia co chca.A niech mamusia w tym czasie zamiast wypoczywac wisi na telefonie sprawdzajac czy jej starzy jeszzce oddychaja i czy dziecko jadlo cos od jej wyjazdu. :P Poza tym,kobieta ktora jest zona nie moze byc w tym samym czasie NEXT tego samego faceta to jest fizycznie nie wykonalne,ale wy i tak nie zrozumiecie EX zony,czyli byle,czas przeszly nie aktualny.NEXT to co ma sie dopiero wydarzyc,jest w kolejnosci.Kiedys to juz tlumaczylam,ale nie trafia do pustych lbow. Autorko,zycze ci zebyscie z mezem znalezli dobre rozwiazanie w waszej sprawie,bo masz racje.Szkoda dziecka.

Gość pomagajcie swoim łajzom
Torbex ok! ale to Polska i konkordat mamy i ogólnie jesteśmy podobno w 95 % KATOLIKAMI :D DOBRE!!! ba! Tobie to wisi i też ok! ale prawda jest właśnie taka, że posiadanie dupy na boku zakończone rozwodem w KK nie oznacza zakończenia małżeństwa, że trzeba jeszcze papierek załatwić i KK za odpowiednią kasę ten papierek potrzebującym drugiego ślubu kościelnego też da! TO JUŻ SUPER DOBRE!!! ale kasą trzeba sypnąć, co na to tzw, Bóg, ba! milczy, oceni nas w tzw. dniu ostatecznym jestem rozwódką, obecnie mam drugiego męża i okazuje się, że mogę uczestniczyć w życiu KK bo kasę mogą ode mnie ciągnąć tylko w sakramentach nie to mi to lotto, bo mi na instytucji nie zależy i czarnych kieckach, a co do Boga - bo mam potrzebę posiadania Boga, to myślę, że sam oceni mnie i moje życie bo ja spokojnie bym uzyskała unieważnienie, mój eks mąż jest ukrytym gejem, oszukał mnie przed ślubem i zapewnił sobie spokojne życie, ale nie zapłacę KK za uwolnienie mi z piętna pierwszego związku ale Torbex uwierz czasami bardzo mi to ciąży!

Gość skąd w niektórych ludziach
tyle nienawisci do koscioła? Popieracie dziwki ktore rozbijają rodziny, popieracie facetów którzy mają kochanice na boku. A opluwacie kościół, który nie jest według was nowoczesny, bo sprzeciwia się łajdactwu. A może by tak pojechać właśnie po tych swoich partenrach i po sobie, policzyć ile zła się wyrządziło innym? Nie ma przymusu przynaleznosci do kościoła. Tak samo jak nie ma przymusu łajdaczenia się.

Gość a może nie do kościoła
tylko do tego kto GO reprezentuje że hasła wielkie, a realizacja marna że księża sami w 90 % mają dupy na boku, dzieci poukrywane po kątach, Ty taka święta? nikt nie zabrania Ci wierzyć, nikt nie zabrania być dobrą katoliczką... ale chyba zapomniałaś o miłosierdziu, zapomniałaś o swoim mistrzu, który podnosił z ziemi cudzołożnice, przytulał i uczył jak powinny żyć, jak się szanować Twój mistrz nikogo od dziwek i łajdaczek nie wyzywał i dlatego mogę szanować Jezusa... a Ty mi zwisasz i powiewasz, bo niczym nie różnisz się od tych które opluwasz, jesteś tak samo pełna egoizmu i nienawiści i miłości w Tobie nie ma JESTEŚ JAK CYMBAŁ BRZMIĄCA...

Gość do maluni
autorko, po prostu nie mówcie byłej, że nie jedziecie na wakacje tylko powiedzcie, że bierzecie małego z wami i tyle. Ona pojedzie, chłopczyk zostanie z wami, a potem powiecie, że nie mogliscie jechać bo któres z was sie pochorowalo i musieliscie zostac w domu. Kobieta jest złośliwa więc nie ma sie co z nia boksowac.

Gość tak tak tylko kłamać
:D oszukujcie ją, bo złośliwa taka :D Wy wspaniali i cudowni, to możecie pogrywać jak chcecie ale kłamstwo wobec takiej to jedyne rozwiązanie w końcu wspólne kłamstwa zawsze Wam najlepiej wychodziły :D

Gość TOBREX
opluwacie kościół, który nie jest według was nowoczesny, bo sprzeciwia się łajdactwu. HA HA HA HA HA HA HA :D :D :D :D no to dopiero zartem wlanelas na poczatek dnia :D :D :D :D

Gość TOBREX
DO pomagajcie swoim łajzom Mnie to naprawde wisi czy ktos ma koscielny czy nie.Dla mnie to raczej tradycja,fajny zwyczaj i zaklinanie sie na wszelkie swietosci ze"nie opuszcze cie az do smierci" bo sobie nie wyobrazam tkwic u boku alkoholika,damskiego boksera,czy obiboka,pana i wladcy.Wole nie mie miec slubu w kosciele niz zmarnowac zycie dla jakiegs palanta.

Gość TOBREX
tak tak tylko kłamać oszukujcie ją, bo złośliwa taka Wy wspaniali i cudowni, to możecie pogrywać jak chcecie ale kłamstwo wobec takiej to jedyne rozwiązanie w końcu wspólne kłamstwa zawsze Wam najlepiej wychodziły Tak,tak, a ty jakas chyba z pustym lbem jestes bo nie kumasz o co tu chodzi. Lepiej wez sie za pranie bo logiczne myslenie jakos ci nie wychodzi. milego dnia zycze wszystkim :)

Gość TORBEX
a ty z nimi mieszkasz, że tak wszystko wiesz? to jakiś dar jasnowidzenia? i ostatnie pytanie jesteś wróżką czy już wiedźmą?

Gość pomagajcie swoim łajzom
pani T... to chyba nie jest odpowiedź na mój wpis a jeżeli tak, to znaczy, że pani nic nie zrozumiała albo nie doczytała, mnie nie interesuje instytucja i obrzędy

Gość co za debilizm
kto ci powiedział że księża w 90n % mają .... ? Znam wielu księży i żaden z nich nie jest taki jak przedstawiasz. Nawet jeśli się trafi jakiś jeden na wiele tysięcy, czy to stanowi, że wszyscy są jednakowi? Coś ci powiem: znam nauczyciela, który molestuje małe dziewczynki, czy to znaczy że KAŻDY nauczyciel jest pedofilem? A może tylko 90%? Znam faceta, któy zgwałcił swoją córkę. Czy to znaczy że 90% ojców tak robi? Gadanie że wszyscy tak robią dowodzi ciemnoty umysłowej. Aaaaa. Jezus ustanowił Kościól, wybrał swojego nastepcę, powołał kaplanów. Więc nie można wierzyć w Jezusa i nie uznawać zwierzchnictwa Kościoła.

Jeśli się jest takim katolikiem to nie idzie się ze sobą do łózka przed ślubem, nie płodzi dziecka i nie bierze w ciąży ślubu kościelnego! Jest się cudzołożnikiem/ cudzołożnicą i ślub jest nie zgodny z kościołem...tak?

Gość durna jestes hehehe
nie moi znajomi, ja pracuję z ofiarami tych patologii, pomagam im wrócić do normalnego życia. Stąd też muszę kontaktować się ze sprawcami. Po raz kolejny udowodniłaś swoją ciasnotę umysłową.

Albo jest się katolikiem ze wszystkimi konsekwencjami albo tylko się myśli że się nim jest. Nikt nikogo nie zmusza do bycia katolikiem. Ale jak się nazywa siebie KATOLICZKĄ to powinno się ponosić tego wszystkie konsekwencje. Ja zrobiłam rachunek sumienia i "popełniłam" akt apostazji. Nie jestem katoliczką, nie uznaję zasad panujących w KK, więc nie mogłam nazwać siebie "wierzącą ale nie praktykującą". ......PEŁNA PATOLOGIA TAK JAK WSZYSTKIE BYŁE ŻONY!!! HEHEHE Słoneczko nie generalizuj, jestem tzw Ex z własnego wyboru. I zapewniam cię że nie jestem patologią. A w sumie guzik mnie obchodzi co sobie myślisz. HEHEHEHE.....

Gość TOBREX
pomagajcie swoim łajzom Mnie nie interesuje jaka kto wyznaje religie.Dla mnie ktos moze sie modlic do kamienia i nie ma sparawy,do czasu jak nie narzuca mi swoich przekonan A jesli ktos juz glosno przyznaje sie do wiary to niech przestrzega jej zasad.Wiec dla mnie gadanie ze ze maz z kosciola zawsze bedzie mezem a w miedzyczasie ma sie za soba rozwod to wielki obciach i kpina.ta samo jak biala suknia welon i osmy miesiac ciazy. Wiec jedna z droga ktora jest po rozwodzie nie wychyla sie z takimi bezecenstwami jak dozgonny maz BO koscielny. I sam fakt ze za kase mozna kupic w kosciele wszystko daje duzo do myslenia. A kto ma wierzyc w Boga to bedzie w niego wierzyl i bez slubow i bez wielkiego koscielnego show. Tak jak napisalas,Bog oceni czyny a nie sakramenty ktore sie przyjelo.

Gość TOBREX
ta ktora sie podszywa pod moj nick ; a ty z nimi mieszkasz, że tak wszystko wiesz? to jakiś dar jasnowidzenia? i ostatnie pytanie jesteś wróżką czy już wiedźmą? Rozumiem ze nie masz na tyle fantazji zeby wymyslic swoje wlasne pseudo.Moge odstapic ci moj nick,znajde sobie inny,nie bedzie z tym problemow. Poza tym jak juz chcesz mnie tak bardzo nasladowac to zworc uwage na detale. :)

Gość do: co za debilizm
"znasz nauczyciela" pedofila? i co? nadal jest nauczycielem, bo Ty miłosierna jesteś wobec zboczeńców? pouczasz tu kobietki na kaffę, Ty? a co zrobiłaś ze swoją wiedzą o zboczeńcach, poplotkowałaś sobie w domowym zaciszu a księża mają kochanki, mieli je gdy śpiewałam w chórze, mieli, gdy jeździłam na Oazy i nadal mają, może nie 90 %, bo może co trzeci/czwarty, wielu woli facetów, niektórzy dzieci bo popędu nie zamkniesz w "powołaniu", a tylko tego uczą w seminariach nie rozmawiają jak sobie radzić z popędem, uczą, że jeżeli jesteś wybrany "na następcę", to nie będziesz miał tych ciągot dobre!!! a do pani, która niby pracuje z ofiarami...hmmmm to dziwne, bo to co piszesz i sposób w jaki piszesz przeczy temu, może sprzątasz lub kucharzysz (bez obrazy, bo to też potrzebne zawody) w jakimś SOW?

Gość nawet ustawa zabrania
przebywania w jednym ośrodku ofiar i sprawców przemocy miłe panie; tak więc pani, która pomaga ofiarom nie pracuje równocześnie ze sprawcami

Gość poczytałam i wyciągam wnioski
pani od poprzedniego wpisu stosuje bardzo katolicki język, tak! on przemawia do owieczek :D proszę uważać na moherowy berecik, trochę się pani przeżywił od tej nerwacji

Gość a ja poczytałam i wiem
ze 90% tych co opluwają księży to te, ktorym sie własnie księdza nie udało uwieść i teraz się mszczą.