Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gwiazdy oriona

Czy jest na kafe psycholog? Moze byc domorosły. Albo po prostu osoba z intuicja

Polecane posty

Gość gwiazdy oriona

Jeśli ktoś akurat się nudzi lub potrafi mi pomóc, byłabym bardzo wdzięczna za każde poświęcone zdanie:) A więc mam dwa duże problemy, które przeszkadzają mi w normalnym funkcjonowaniu i żadnego pomysłu, jak się ich pozbyć. Pierwszy problem to nieśmiałość. Nie potrafię chodzić z podniesioną głową, ubierać śmielszych rzeczy, bo wydają mi się zbyt ekstrawaganckie jak na mnie, głośno mówić, wykłócać się o swoje zdanie (choćbym i była go 100% pewna), manifestować swojej obecności, a przede wszystkim rozmawiać. Mam jakiś wewnętrzny hamulec, którego za cholerę nie potrafię odblokować. W czasie rozmowy z osobą, która mnie nie oswoiła otwiera mi się w głowie czarna dziura i pochłania wszystkie pomysły na pytania i odpowiedzi, więc zazwyczaj się nie odzywam lub tylko dukam monosylaby. W miejscach publicznych jest jeszcze gorzej nawet przy przyjaciółce nie potrafie wydusic z siebie głosu w tramwaju czy poczekalni. Zauważyłam, ze przez te problemy z rozmowa alienuje się od ludzi i czuje niechęć na sama mysl o wyjściu z domu, co mnie przeraża. Nie poznaje nowych osób, o facetach już nie mówiąc jak mnie ktorys probuje zagadać, panikuje i uciekam, co pewnie jest odbierane jako zarozumiałość. Drugi problem to jakby ospałość, brak tej energii życiowej cechującej osoby w moim wieku. Jestem zbyt wyważona, zbyt długo myślę zanim coś powiem, nie potrafię śmiać się spontanicznie, bawić się spontanicznie i ogólnie zachowywać jak młoda dziewczyna. Nawet na dzieci nie potrafie normalnie reagować. Ostatnio szkrab siostry koleżanki niespodziewanie usiadł mi na kolanach, i mimo że w sercu zupełnie się rozczuliłam, to tak niemrawo się uśmiechnęłam nawet go nie przytuliłam:O Jeszcze raz z góry dziękuję, jeśli ktoś przez to przebrnął:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować