Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghjkl

wszy u kota

Polecane posty

Gość dfghjkl

Przygarnęłam małego kota i zauważyłam u niego wszy i gnidy. Nie powiedziałam rodzicom, więc nie mogę iść z nim do weterynarza, bo pięniędzy brak ;( Czy można to usunąc domowymi sposobami ? Czy szampon na insekty wystarczy ? Jeśli weterynarz jest konieczny to powiem rodzicom, tylko boję się że będą kazali oddać kota ;( proszę o pomoc!

Gość kot ma pchły
a nie wszy

Gość kot ma pchły
trzeba zakupić w sklepie z art. dla zwierząt specjalne krople

Gość kot ma pchły
szampon to dla psa:)

mam kota i kot na wszy czasem zwane wszołami, coś u weterynarza moesz kupić, domowymi sposobami nie da sie raczej usunąć, jedyne pocieszenie ze na człowieka nie przechodzi ale kota to swęddzi więc cierpi

Gość dkfjhldkjgldkgd
najlepsze są krople na pchły które mają szerokie zastosowanie, są na pchły wszy i kleszcze .. w sklepie zoologicznym do kupienia

Gość fredzikowa
możesz też po tych kroplach taką obrożę mu kupić też działa i dbaj o niego koty są cudowne

idź do weta i zapytaj sie ile kosztuje spryskanie (jedno spryskanie zbija wszelkie wszy i gnidy) tylko dużo czasu minie za nim odpadną, bo są mocno przytwierdzone do sierści

ja wyczesałam pchły u swojego tak ze trzy dni po godzince czesania - tylko trzeba kupić specjalny, bardzo gęsty grzebień - kosztuje ok. 10 zł (trzeba się wykazać refleksem też, jak się pchła na grzebieniu znajdzie, to szybko trzeba to do miski z wodą ;) ) koty nei lubią kąpieli, poza tym łatwo w ferworze walki nalaż mu np. wody do uszu, co może zakończyć się zapaleniem ucha środkowego i dużymi kosztami leczenia moja kocina była taka wdzięczna za to wyczesywanie pcheł, że nawet sie nie ruszała w ogóle, jak ją brałam do tego czesania na kolanka no i przy okazji dokładnie ją sobie obejrzeałam, całe ciało, co przy nowym kocie ma znaczenie

ale dziewczyna pisze że kota ma wszy a nie pchły, w gnidy nawet paznokciami trudno zdrapać, wcześniej włos sie wyrwie więc szczota to nie pomoże

Gość dfghjkl
Kot ma wszyce, a nie pchły, ponieważ są białe plamki na nim i żółte robaczki ;( Myłam go dzisiaj szamponem, lecz się bardzo boi i nic mu nie pomogło. Pójdę jutro po krople.

Gość Diaf
Sprawdzajcie czym pryskacie kota, preparaty dla psa mogą być dla kota zabójcze, a sprzedawcy w sklepie się często kiepsko znają. Lepiej pytać weta, a już na pewno czytać ulotki preparatów!!!

Gość yetinka3
tak weterynarza u którego ja kupiłam 3 czy 4 obroze przeciw pchłom i co > nie dały nic moja kicia drpała sie i drapała... wziełam najprostszy preparat ze sklepu. Fiprex ? i co.. swiety spokój. Głupota ze wszytskim do weta, tylko kasa sie tam liczy nie widzicie tego ?