Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomiczek dziobaczek

czy chomik może się przejsć czy ma kontrole ile może zjesc?

Polecane posty

mój chomik jak sie dorwał dziś do miski z robakami to sie rzucał jak dxziecko do słodyczy!! wciągał jednego po drugim nawet nie wiem czy chociaż je dobrze pogryzł :( i przyszła mama i poiwedziała że on umrze z przejedzanie:(* czy hcomiki mają jakies limity?

Gość fochy z wiochy
chomiki mają wory , takie komory jedzeniowe :D może tam zapychać tych robali w cholerę i ciut ciut nie przeżre się nie ma obaw :D

Gość do miski z robakami
dajesz mu robaki? zdechłe chociaz były?

a czemu miały być zdechłe?? daje mu tylko świeży pokarm.przecież ma ząbki

a żeby nie było to były larwy a nie żuki o takie http://www.google.com/images?hl=pl&q=m%C4%85cznik%20m%C5%82ynarek&rlz=1I7ADSA_pl&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

Gość LaChatNoir
Moj chomik byl wegetarianinem, nie dalabym mu robali... a co jak sie po chacie rozpelzna jak ich nie zje?:/ I nie, chomik sie nie przeje. To nie czlowiek.

no bo np. gekony sie nie przejedzą ale słyszałam że kameleon może zjesc za dużo i zdechnie :( to dobrze ze chomik ma worek :) nie chce żeby był głodny no ja też bym nie dawała mu ale hoduję jaszczurki więc mam robaki przez ciekawość mu dałam, nie na siłę, myślę że mu smakują, on jest wybredny, nie lubi jabłka, marchewkę też nie każdą za to robaki wcina ze smakiem:)

Gość do miski z robakami
chomik się nie przeje, o to się nie martw tylko sie zastanawiam, czy te robaki mu nie zaszkodzą mój chomik jadł zboża

Gość asasasasa33334
Chomiki to wegetarianie...

Gość do miski z robakami
chomiki powinny jedzą głównie zboza a takze orzechy ( to gryzonie tak, jak wiewiórki) warzywa i owoce to tylko urozmaicenie diety chomika, w celu dostarczenia witamin

Gość do miski z robakami
a tak przy okazji - właśnie przeczytałam , ze podawanie migdałów chomikowi często jest śmiertelne

hehe :D a dawałaś mu migdaly? różne rzeczy piszą a róznie jest w życiu np. mam zółwia lądowego to w ksiązce czytałam że nie powinien jeść za dużo salaty bo to bardzo szkodliwe szczawiany itp. mój żółw je tylko marchewke sałate i kapuste, nic innego nie chce i co? żyje 10 lat :D teoria to jedno życie to drugie, zwierzątka są jak ludzie i same hcyba wybierają co jeść, myslicie że chomik je te robaki bez wiedzy że są niezdrowe?? a ja tak kocham patrzeć jak je wcina :(

a co kogo to obchodzi :o

Gość do miski z robakami
nie wiem czy te robaki są niezdrowe, może są ok po prostu nigdy nie słyszałam , zeby chomik wcinał robaki tak się zastanawiam, jezeli on je wepchał do wora i nie pogryzł , a one zaczną mu pełzac w tym worze

Gość do miski z robakami
tu znalazłam , ze można chomiki karmic robakami , wiec chyba nic mu nie będzie tylko tu pisze , zeby mu tę robaki dawac 2 , a nie całą miskę http://ochomikach.w.interia.pl/karmch.htm

Gość do miski z robakami
Husky jak cie nie obchodzą to nie czytaj nas obchodzą

Gość zajebisty temat
no właśnie, a jak mu przegryzą ten worek?

"Husky ale sie usmialam haha chomiczek dziobaczek a co kogo to obchodzi " no wlasnie hipokrytko. jak cie nie obchodzi to nie czytaj 🖐️

Gość do miski z robakami
13:36 "Husky a kogo obchodzą wasze chomiki? " Czyli tu parodiowałas chomiczka dziobaczka?

no cos ty.....łaaał spostrzegawcze jestescie nie ma co :D

Gość do miski z robakami
no widzisz spostrzegawczosc to mój atut........

Gość darmowa informacja
Człowiek prawie jak chomik! Musi mieć oponę na brzuchu piwną, od pizzy czy od czipsów - to na wszelki wypadek jak przyjdzie kryzys, wojna czy pokarmu zabraknie! Człowiek jest jak chomik! Obydwaj często nie pracują, a żryć co mają! Chomiczówka, chomiczówka . . .

robaki?? pierwsze słyszę, mój jeszcze nigdy robala nie próbował i raczej nie spróbuje juz sie ja o to postaram. Ja mojemu daje kupiony pokarm dla chomików ( Beaphar) a poza tym natka pietruszki, swieza bazylia, czasem ziarenka

o suchy pokarm i takie warzywka raczej, tylko słyszłam żeby mokre nie były, bo takie mogą zaszkodzić, to prawda??

Gość krokusek111
no nie może mieć za duzo wody i mogą powodować wzdęcia więc trzeba uważać, poza tym chomiki sa wybredne, mój np jadał sporo, ale żadnego granulatu nie tykał, z beaphara xtra vital sobie chwalę,

Gość ja karmiłem mojego
chomika dżdżownicami - nic mu nie było.. I nie za często..