Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agdjrudvfjr

PCOS- Estrofem + Duphaston

Polecane posty

Gość agdjrudvfjr

Potwierdzilo sie podejrzenie PCOS na podstawie badan na Polnej w Poznaniu. Dostalam Estrofem i Duphaston. Brala ktoras z was oba leki lub leczyla sie na Polnej? Chce uzyskac jakies informacje o kuracji tymi lekami.

Gość agdjrudvfjr
naprawdę nikt nie brał obu lekow na raz ?

Gość ememem
Ja biore taki zestaw + siofor ale dopiero od 3 miesięcy więc nie pomogę za bardzo. Jedynie po dłuuuuuuugim czasie wrócił mi okres. Też leczę się na Polnej. Pozdrawiam

Gość agdjrudvfjr
na co ten 3 lek?

Gość dwd
pomogly te leki? ja biore estrofem i duphaston. bylam na badniach hormonalnych i moje rozpoznanie to wtrorny brak miesiaczki pochodzenia podwzgorzowego i hirsutyzm. estrofem i duphaston mam brac przez dwa cykle. juz jeden minal , dostalam miesiaczke. teraz jestem z trakcie drugiej tury. potem ma znow wystapic miesiaczka. chodzi tu o rozpedzic caly cykl i zebym po tych dwoch cyjklach dostawala juz miesiaczke naturaknie.. zobaczymy. ze skutkow ubocznych to przytylam znacznie.. czy wy tez??? czy da sie potem latwo zrzucic te kilogramy , bo slyszlalam ze te g po tabletkach to jakos ciezej sie pozbyc... prosze o jakies informacje :)

Gość dwd
tez lecze sie na polnej w poznaiu

Gość kaemgie
Hej. Ja również po Polnej otrzymałam PCOS na papierze oraz takie samo połączenie leków (Estrofem+D*phaston). Z tym, że rozpisane na 3 cykle. Jestem w trakcie 3-ego, do tego biorę Bromergon (mam za wysoką prolaktynę). Fakt, przybiera się szybko. Trochę to zwalnia, jak się trochę poruszamy :) nie mówię tu o siłowni i wylewaniu potów - starczą spacerki. Jeśli chodzi o samą kurację - tak jak napisała DWD - chodzi o rozpędzenie cyklu. Po odstawieniu leków jajniki i reszta teoretycznie powinny "wpaść w rytm". Mam nadzieję, że kuracja będzie skuteczna, bo czasami mam już dość tej mojej wieczornej, lekowej kolacji.... A czy któraś z Was zaszła w ciążę podczas kuracji?

Gość gość
Hej - też mam PCO i brałam te leki gdy zaczęłam starania o dzidziusia...Przy tej chorobie to chyba podstawowe leki jakie się przyjmuje... Leczyłam się w Olsztynie

Gość gość
Mam PCO i brałam te leki co ty- nie pomogły niestety. Zaszłam w ciążę dzięki in vitro, mogłam co prawda dłużej je stosować ale po roku stwierdziłam, że nie mam na to czasu i w ten sposób podjęta została decyzja taka a nie inna . I dziś jestem szczęśliwą mamą:)

Gość gość
dziewczyny, mam prośbę. Też leczę się na polnej. podwzgórzowy brak miesiączki. I brałam 3 m-ce leki, ale niestety to nic nie pomogło i musze wrocic znowu, tylko zapodziałam gdzieś ten schemat stosowania. Możecie potwierdzić, czy dobrze Pamiętam.. ? Estrofem ( sam) przez 11 dni , 12 dnia brania estrofem dołączyć duphaston na 10 dni. Czyli razem" cykl " trwa 21 dni. Pozniej 5 dni przerwy i od 6 dnia znow estrofem. Dobrze pamietam ??

Gość Mgość
Po przerwie leki zaczynasz brać 5-tego dnia od dnia w którym wystąpiła miesiączka. Nie wiesz, czy dostaniesz krwawienie zaraz po zaprzestaniu brania tych leków, abyś 6-tego dnia mogła zacząć ponowne zażywanie.

Dziewczyny jak się czujecie po braniu Estrofem i Duphaston? Czy miałyście jakieś skutki uboczne? I po jakim czasie się zmniejszyły? Ja zaczynam kurację:( Za wysoka prolaktyna i nieregularne cykle. Oprócz Est. i Duph. zaczęłam już brać Bromenrgon (póki co małe dawki - przyzwyczajam organizm i póki co niewielkie zawroty głowy i w nocy trochę bóle brzucha, ale do przeżycia).

Gość pannanatalia
witam, ja od stycznia przyjmuje oba leki na wtórny brak miesiączki i pcos oraz dodatkowo siofor 500 na podwyższony poziom cukru po jedzeniu. dobrze je toleruje, nie licząc zatrzymania wody w organizmie przed miesiączką (co z pierwszym dniem cyklu mija). Na polnej wykryto u mnie poworniaka 20 mm, którego nie chcą usunąć, ponieważ jet to niby mała zmiana. zalecono co 4 miesiące wykonać usg i markery nowotworowe. podsumowując, lewy jajnik policystyczny, a drugi z guzem niezłośliwym.

Gość gość
hej dziewczyny czy lek estrofem i duphaston moge brac o tej samej godzinie czy zrobic sobie przerwe miedzy jedna a druga?

Gość gośćN
Podwajam pytanie, czy ktoś może powiedzieć czy te dwa leki można brać o tej samej porze?