Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona13

dziewczyny piją was staniki?

Polecane posty

Bo ja kupiłam dziś sobie nowy stanik niby dobry rozmiar noszę go około godzinę i mnie opił po bokach, po bokach piersi. Wy też tak macie? Kiedyś wyjęłam druty to stanik był do wyrzucenia:)

chyba nie bo miska jest dobra, kiedyś miałam nawet miseczkę za dużą i tak mnie pił po bokach. nie wiem już co robić co to za czary są. Czy może jestem po prostu nie wymiarowa..:(

po prostu nawet ten większy był za mały :o

ale ja nie mogę tego pojąć bo pod biustem mam 66 i jak nawet mam 75 kupiony stanik miska odstaje to i tak pije oszaleję z tymi stanikami. Kiedyś obliczyłam sobie prawidłowy stanik wg takiego kalkulatora to mi wyszedł 60D, ale oczywiście taki bardzo trudno dostać bo produkują same 70A 75B 80C itd

ale ty nie masz za malego obwodu, tylko miseczke! a jak pojdziesz do porządnego sklepu z bielizna to dostaniesz 60D

Mnie nie. Poszukaj w necie, są gdzieś strony na których można sobie sprawdzić odpowiedni rozmiar stanika.

Gość polkmij
zly rozmiar kupilas,sama kiedys mialam taki problem,dopiero w sklepie z biustonoszami mi dopasowali odpowiedni

kupiłam na bazarze i tam mają takie rozmiary. A ile kosztują staniki w sklepach rozmiar 60D?

Gość 85669555555669
ale co z tego ze miseczka dobra??? widocznie masz za maly pod biustem. stanik nie ma 1 rozmaru tylko dwa np. 75 A a to miseczka a 75 pod biustem. mimo ze miseczka dobra top cie pije. masz za maly stanik!

Gość 85669555555669
sa drozsze. ja mam rozmiar 70 D i tez mi trudno stanik kupic. ale w dobrych sklepach sa i wtedy ci panie nawet pomoga dobrac.

85669555555669 ma racje ;) kupilas za maly w obwodzie pod biustem. A poza tym co to za kupowanie bez przymiarki :O ja zanim zdecyduje sie kupic jeden,to tacham do przymierzalni 4. Nawet markowe biustonosze tego samego rozm. roznia sie miedzy soba i jedne beda super lezaly,a inne uciskaly.

Gość Stanikowa
Mój stanik nie pije. Dałam mu wybór: Albo ja, albo alkochol. Wybrał mnie ;)

Jeżeli masz 66 pod biustem, to powinnaś nosić obwód 65 albo 60. Też mam 66 mierzone ciasno i w ciasnych 65 mi najlepiej. Gdzie masz zapięcie stanika, jeżeli nosisz 75? Nie dziwię się, że wtedy i miska Ci odstaje. Kup porządny stanik, to nic nie będzie Cię gniotło i nic nie będzie odstawało. Ile masz cm w biuście?

Więc Twój rozmiar to jakieś 65C albo 60DD, a mówisz, że 75tki nosisz... Spróbuj założyć dobrze dobrany stanik (taki, w którym obwód Ci nie będzie podjeżdżał na łopatki) Nie jesteś niewymiarowa, tylko nosisz źle dobrane biustonosze. Nawet nie wiesz ile kobiet uważa, że z ich piersiami jest coś nie tak, podczas gdy to rozmiar stanika mają źle dobrany. Miska w załóżmy 75A może być dobra, ale co z tego, jeżeli obwód jest za luźny? Wtedy trzeba go odpowiednio zmniejszyć, a jeżeli zmniejszamy obwód, to zwiększamy miski zazwyczaj o 2 literki. Nie możesz zamiast 75A zacząć nosić 65A, bo to zupełnie inne piersi. Spróbuj 65C albo 60DD

Gość asdasdasda
\masz źle dobrany stanik, za mały w obwodzie. Miska ma się tu nijak...

Co wy jej piszecie, stanik ma ZA LUŹNY w obwodzie a nie za ciasny. Jak obwód 75 może być za ciasny na kogoś, kto ma 66 pod biustem? Musi mieć co najmniej 65

to widzę że czeka mnie wizyta w porządnym sklepie ze stanikami, tylko niewiem czy w moich okolicach taki znajdę;/dzięki za rady;)

Nie wierz tylko paniom brafitterkom w sklepie na 100%. Zanim kupisz pierwszy dobry stanik, pomierz kilka innych kilka razy, pooglądaj też różne modele na prawdziwych biustach w katalogu na www.balkonetka.pl i dopiero coś kup, bo porządny stanik to nie są małe pieniądze, a panie w sklepach często niestety wciskają coś na siłę. Poczytaj też na przykład www.stanikomania.blox.pl albo http://forum.gazeta.pl/forum/f,50580,Lobby_Malobiusciastych_.html Dowiesz się, jak powinien leżeć dobrze dobrany stanik, jak go zakładać itp. :)