Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asgafdhdh

windows 7/neostrada

Polecane posty

Gość asgafdhdh

mam windowsa 7 64 bity, probuje zainstalować neostrade(modem thomson), wiem tyle, że na 7 płyta ta nie działa i trzeba ściągnąć sterowniki do tego modemu, mam pytanie jak mam ściągnąc sterownik na komputer na którym nie ma internetu(ten z 7) ???? skąd, pomocy, nie mam zielonego pojęcia o komputerach, mógłby mi ktoś wytłumaczyć proces zainstalowania modemu neostrady na windows 7???

Jeśli chcesz się połączyć z netem za pomocą standardowego kabla, a nie USB, to po co Ci sterownik ?

Gość asgafdhdh
nie wiem, poprostu czytam i nic nie rozumiem dlatego prosze o pomoc kogoś kto mi wyjaśni co mam zrobić krok po kroku. mam laptopa z windows 7 i chce zainstalować neostrade, ale płyta nie działa, co mam zrobić? modem jest podłączony kblem USB, internen domowy BŁAGAM POMOCY!

Gość po prostuuuu
jak masz speetouch to musisz zassać sterowniki z internetu :classic_cool:

Gość asgafdhdh
no ale jak z internetu jak na tym komputerze z win7 nie mam internetu właśnie, ludzie ja jestem tępa jeśli chdzi o komputery, jak mam ściągnąć sterownik z internetu jak go nie ma ?

Gość mam 26 lat i wciąż to samo
no właśnie :) musisz go pobrać od kogoś, lepsze rozwiązanie to jednak posiadanie modemu z wyjsciem rj45 i Wlan np speedtouch ale wl706 lub podobne.

Gość asgafdhdh
speedtouch 330 tp thomson nie, musze zainstalować ten na laptopie z win 7, może mi ktos jasno napisac jak, wszystko, co gdzie pobrać?

Gość asgafdhdh
i co mam z tym zrobić?

Gość mam 26 lat i wciąż to samo
jak to co ? zainstalować ? nagrać na pendriva ? zaprosić mnie na kawę ?

Gość asgafdhdh
a można zgrać to na płyte dvd? rozumiem, że wkładam pendrive(bądź też płyte jeśli to możliwe) to mojego laptopa, instaluje to na nim, ten sterownik i podłączam modem?

Możesz mieć problemy z tym modemem, ponieważ nie ma jeszcze sterowników na Win 7. Proponuję lekturę : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1236250-60.html ... szczególnie tę część : " 1. Ściągamy sterowniki dla visty ze strony TP: http://www.tp.pl/b/binaries_big/SpeedTouch330_Vista_7.zip 2. Wchodzimy tutaj: http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/modemy/st330/inst_ster/ klikamy na zakładkę "Windows 7" i instalujemy sterowniki z odłączonym modemem (Dopóki instalator o tonie poprosi) IDEALNIE według instrukcji. 3. Po pomyślnej instalacji wchodzimy tutaj: http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/modemy/sagem800/konf_pol/ dajemy znowu zakładkę "Windows 7" i tworzymy połączenie według tej instrukcji. 4. Po tym wszystkim restartujemy komputer i na 9(% wyskoczy Blue screen. Jeżeli tak się stanie, odłączamy modem od USB i restartujemy ponownie. Teraz powinno być ok. 5. (Dalsza część jest opisana na podstawie postu "DejwiT" z innego forum) Musimy coś zaradzić na to, aby nie pojawiały się BSOD'y. Tak więc, klikamy start, wpisujemy "services.msc", klikamy na nim prawym przyciskiem i dajemy "Uruchom jako administrator". 6. Szukamy na długiej liście "SpeedTouch Manager". Gdy znajdziemy, klikamy prawym przyciskiem i dajemy "Właściwości" 7. W "Stan usługi" klikamy "Zatrzymaj", a "Typ uruchomienia" zmieniamy na "Ręczny" 8. Klikamy zastosuj i zamykamy wszystkie okna. Teraz przy starcie modem nie będzie się uruchamiał, więc trzeba będzie zrobić to ręcznie, jednak ja wymyśliłem prościutki sposób aby robiło się to automatycznie :) 9. Otwieramy notatnik (Start, wpisujemy Notepad) i piszemy w nim taką linijkę: "net start "SpeedTouch 330 Manager", oczywiście bez cudzysłowia :) 10. Dajemy CTRL+S, zapisujemy najlepiej na pulpicie, "Zapisz jako typ: wszystkie pliki", a w nazwie pliku wpisujemy "costam.bat" (MUSI BYĆ KOŃCÓWKA .bat !!) 11. Dajemy gdzieś nasz pliczek w takie miejsce, gdzie nam nie będzie przeszkadzał i tworzymy do niego skrót na pulpicie. (Wyślij do -> pulpit utwórz skrót) 12. Klikamy prawym przyciskiem na naszym SKRÓCIE i dajemy "Właściwości". W zakładce "Skrót" dajemy "Zaawansowane" i zaznaczamy "Uruchom jako administrator". Dajemy ok, ok. 13. Klikamy start, wszystkie programy, prawym przyciskiem na folderze "Autostart" i dajemy "Otwórz" 14. Przeciągamy nasz skrót do tego folderu i gotowe :) Restartujemy system i teraz będzie się można połączyć z netem. Jeśli jednak ci nie działa, to na 99% coś źle zrobiłeś, więc poczytaj to jeszcze raz ;) Mam nadzieję, że w miarę przystępnie te wszystkie proste czynności opisałem. " Tak to jest, gdy zgredy z TP skąpią na dobry modem i wciskają klientom taki szmelc bez standardowego gniazda.

Gość asgafdhdh
dzieki :)!