Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kika__28

czy mozliwe jest zajśie w ciąże biorąc tabletki??????

Polecane posty

witam...od 22 maja biore tabletki cerazzete......6 czerwca współżyłam z moim mężem...bez dodatkowego zabezpieczenia...tylko tabletki....18 dni pozniej t.24czerwca zrobilam test wyszedl negatywny....ale zle samopoczucie nie daje mi spokoju czy to nie ciaza?

Gość Ty gwiazda a wiesz co
a jak robilas przerwy (7 dniowe) na krwawienie to to krwawienie wystepowalo?

ja karmie piersia ....i biore tabletki ktore bierze sie bez 7dniowej przerwy

dziwne te pigulki szczerze mowiac... ale znalzlam takie forum http://www.femalefirst.co.uk/board/the-pill-cerazette-t71338.html nie wiem czy ja bym sie zdecydowala brac pigulki bez zadnych przerw bo cyba nie powinno tak byc...nie jestem lekarzem wiec nie wiem ale co najmniej dziwne to jest... w kazdym razie na pigulkach antykoncepcyjnych przez pierwsze 3 miesiace brania mozesz sie czuc dziwnie..ciaze bym wykluczyla skoro test wyszedl negatywny...jesli Tobie to poprawi samopoczucie to za jakis czas powtorz test (zapewne tez wyjdzie negatywny)

acha i jesli bierzesz tabletki o stalych godzinach nie pomijasz zadnej to teoretycznie i tak mozesz zajsc w ciaze ale prawdopodobienstwo jest znikome...

no mi tak lekarz zalecil poniewaz te tabletki dla kobiet karmiacych sa inne niz te co robi sie przerwe te bez prerwy maja wzmocnic ochrone przed ciaza.....bo sa tylko jednoskladnikowe....powtorez test jutro moj mąż uwaza ze do pelnego stosunku nie wyszko tzn byl to stosunek przerwany...powtorze test moze sie uspokoje troszke dziekuje bardzo za pomoc:)

no mi tak lekarz zalecil poniewaz te tabletki dla kobiet karmiacych sa inne niz te co robi sie przerwe te bez prerwy maja wzmocnic ochrone przed ciaza.....bo sa tylko jednoskladnikowe....powtorez test jutro moj mąż uwaza ze do pelnego stosunku nie wyszko tzn byl to stosunek przerwany...powtorze test moze sie uspokoje troszke dziekuje bardzo za pomoc:)

nie wydaje mi sie zebys byla znowu w ciazy... test zrob dla swojego spokoju i spokoju meza;p zle mozesz sie czuc przez pierwsze 3 miesiace..zawroty i bole glowy, nudnosci itp. mi to od tabletek nawet cycki urosly....ale przez pierwsze 3 miesiace to byla tragedia..

ja tez mam nadzieje moj mąż to sie smieje ze kupi mi karton testów:)on jest spokojny bo twrerdzi ze wie co robił:)ale zrobie dla spokoju gorzejnjak beda dwie kreseczki:(ja tez zle sie czuje jajniki mnie bola ból jak na okres a okresu brak...i martwi mnie to ciagle martwi

no ale z tego co czytalam na tym forum ktorego link wkleilam ktos napisal,ze te tabletki sprawiaja ze krwawienie jest bardzo slabe albo w ogole nie masz krwawienia..zapytaj lekarza jak u niego bedziesz na nastepnej wizycie czy jajniki przestaja w ogole pracowac...mi sie wydaje,ze to,ze nie ma owulacji nie znaczy ze janiki nie pracuja...ja biore yasminelle i mimo,ze robie przerwy i mam krwawienia z odstawienia to i tak czasem czuje jajniki...acha biore pigulki 3 lata i w ciaze nie zaszlam...ale na poczatku tez sie bardzo balam,ze te objawy moga swiadczyc o ciazy...najgorsze w twoim przypadku jest chyba to,ze nie masz tego krwawienia bo tak na chlopski rozum biorac jest krwawienie nie moge byc w ciazy.... przede wszystkim sie teraz wyluzuj...i zamiast sie zastanawiac nad ciaza ciesz sie sexem...po to przeciez bierzesz pigulki...

acha i nawet gdyby doszlo do pelnego stosunku to przeciez bierzesz tabletki;d pewnie za pare miesiecy sie upewnisz ze tabletki dzialaja to w pelni skorzystasz z dobrodziejst brania tabletek...

dziekuje za pomoc i wsparcie...miejmy nadzieje ze nie jestem....w ciazy aaa mozesz mi powiedziec jak szybko tbletki zabezpieczaja przed ciaza od momentu zarzycia pierwszej tabletki??czy po dwoch tygodniach one juz dzialaja??