Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróżniczczka

Jak się jezdzi POCIĄGAMI PKP???

Polecane posty

Gość podróżniczczka

Czy w lato jest tam duszno?? I czy w wakacje jest dużo tłumu, czy jest wygodnie???

Gość szyderca z lozy szydercow
wyjątkiem są pociągi bydgoskiej firmy PESA, w których w lato piździ tak, że lepiej weź kożuch, a w zimę grzeją, że sauna jest

jest klimatyzacja w kazdym wagonie, na wakacje w przedzialowych 1-3 osoby w przedziale oprocz mnie, w bezprzedzialowych raz sie zdarzylo ze na kilkadziesiat miejsc oprocz mnie jechaly 3 osoby.

Jeszcze zależy czy w ogóle pociąg jedzie.Czy jest li tylko na rozkładzie :P Kocham pkp i spółkę,jedyna firma,która olewa klientów,reprezentuje poziom poniżej wszelkiej krytyki-smród,bród i ubóstwo i ciągle prosperuje.Fenomen na skalę świata :)

mowie o eic. w osobowym tez jechalem ostatnio pare razy to klimatyzacji nie bylo ale nie bylo goraco akurat. zatloczenie bardzo male, moze 30%, sklad elegancki i wygodny

Klima i ogrzewanie jest w intercity Wrocław - Warszawa.114 zeta,interregio jest w cenie 40 parę zł,ale standart zerowy.Jedzie godzinę dłużej niż ic.

Gość Wolvfram
dzisiaj wieczorem wracałem ze Śląska IC BESKIDY , wsiadając do IC w Pszczynie czułem, że pociąg będzie zdrowo przeładowany i faktycznie w Katowicach dobiło a w Sosnowcu dowaliło , pasażerowie siedzieli na podłogach wagonów , podobno tylko z miejscówkami Inter City a pasażerowie podłogi i korytarze zajmują , aż dziwne , że kible nie były pozamykane do Warszawy ale co ciekawe, pomiędzy Tychami a Katowicami jakiś 'gostek' otworzył drzwi przedziału i zapytał o bilety pasażerów, 'gostek' wyglądał jakby się z choinki urwał a podaje się za biletera , więc zapytałem wprost , "gdzie pan ma identyfikator" ? 'gostek' się tylko roześmiał i zaczął bilety sprawdzać, więc zapytałem ponownie a ON powiedział , że za chwilę może okazać , więc sobie pomyślałem, dlaczego mam 'komuś tam' bilet okazywać :) za chwilę przyniósł i okazał identyfikator - bez żadnego nazwiska numer 34011 - i jako kierownik pociągu ! o żesz , takie coś i taką pieczątkę każdy może z kartofla zrobić, kierownik pociągu bez imienia i nazwiska - takie coś to chyba tylko PKP potrafi spłodzić :(

z miejscowka IC pasazerowie na korytarzach? to ciekawe, ja sie nigdy z tym nie spotkalem. teoretycznie nie mozna wydawac wiecej biletow niz jest miejsc. a wiesz cos czy pasazerowie brali ze wskazaniem miejsca czy bez? chociaz ja to samo mialem, ale to bylo w TLK z gdanska do sopotu, tez dostalem miejscowke na konkretne miejsce i tam siedzial pasazer z tym samym miejscem, ale to jakies 15 minut jazdy to nie problem

Gość Wolvfram
w regulaminie PKP jest taki tekst - zacytuję z pamięci : każdy pasażer jadący IC musi wykupić miejscówkę nawet bez wskazanego miejsca , jeżeli faktycznie nie znajdzie miejsca w IC i podróż spędzi na podłodze wagonu albo w kiblu to po przyjeździe do miejsca docelowego może się starać aby od biletera lub innego konduktora otrzymać pieczątkę i wpis na bilecie, że miejscówki nie było i zwrot pieniędzy w kasie PKP ale nie wszyscy mają czas aby stać w kolejkach do kas licząc na zwrot pieniędzy, więc oczywiście PKP zarabia na takich kiblowych podróżnikach :)

Dokładnie,co prawda nie osobiście,ale wiem,że ic sprzedaje bilet nawet jeśli wiedzą,że miejsc brak.Ale to nic,właśnie w Pszczynie czekałam na pociąg,który był "widmem".Bilet kupiła koleżanka pytając czy połączenie jest aktualne.Taaa,nawet dostałyśmy zniżkę,bo bilet na jednym blankiecie :) Dzień wcześniej sprawdziłyśmy czy jedzie.Oczywiście-tak.Rzeczywiście-nie.

Gość Jarek 32
Moim zdaniem klimatyzator multi split jest najlepszym rozwiązaniem do domku, koszt założenia takiej klimatyzacji może być wyższy lecz można precyzyjnie dopasować moc urządzenia do powierchni, agregat chłodniczy i tak umieszczany jest na zewnątrz budynku, obczaj parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi przywiozą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który steruje klimą i kieruje strumień powietrza na źródło ciepła

Gość gość
Do przodu a jak se siądziesz odwrotnie to pojedziesz do tayłu:-P :-D