Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malomalo

Konczy mi sie data waznosci paszportu tydz.przed wylotem do anglii.Przepuszcza?!

Polecane posty

Witam, 21 lipca mam lot do londynu lecz data waznosci mojego paszportu konczy sie 31 lipca. Musze odrazu nadmienic ze zgubilem dowod i jest w trakcie wyrabianiaod 28 czerwca, ale nie jestem pewien czy przy naszych urzedach zdaza go wyrobic przed 22lipca. Tak więc jesli bede musial uzyc paszportu z tym 9 dniowym okresem przydatnosci do konca, nikt sie przy odprawie nie przyczepi do mnie z tego powodu?? Dzieki za odpowiedzi, to pilna sprawa!

Gość wezcie nie klamcie ludzie
paszport musi byc wazny najmniej przez ejszcze 3 miesiace....czyli jak lecisz 10 stycznia to paszprot musi byc wazny do 10kwietnia

3 miesiace to chyba do chorwacji Nawet jesli skonczy ci sie waznosc dokomuentu za granica paszport upowaznia cie do powrotu na tym dokumencie na teren RP

Gość wezcie nie klamcie ludzie
no wlasnie DO POWROTU umzoliwa,nmawet jak jest paszport niewazny ,ale ni do wyjazdu...du wyjazdu musi miec min.3 miesiace waznosci.

Gość dfghjklksdjgkdsk
Autorko idz do swojego urzedu celnego i zapytaj, czy w oczekiwaniu na dowod mozesz wyrobic paszport, bo jesli mozesz to napisz podanie ze musisz pilnie wyjechac i potrzebny ci paszport, jesli sprawa jest pilna to wydadza ci go bardzo szybko w przeciagu kilku dni, tylko muszisz miec dobre usprawiedliwienie. Zadzwonic i zapytac nie zaszkodzi, tylko mow ze pilnie musisz leciec

Nie wypuszczą Cię z Anglii, to okradnij bank i sami Cię deportują. :D Sory, taki żart głupi. A tak na poważnie, to najważniejsze chyba, że w dniu wylotu masz ważny paszport.

Myślę, że oni nawet nie patrzą zbytnio na ważność paszportu, ważne żebyś go miał. No chyba że masz zdjęcie w paszporcie, na którym wyglądasz jak własny syn i od razu rzuca się w oczy, że paszport może być nieważny.

Moze dzieki jak mowisz tej buzce to kiedys bardzo mily pan na lotnisku wpuscil mnie do odprawy 2 sekundy po zamknieciu bramek jak bieglam z torbami ;). Sluchaj ostatnio wyrobilam nowy paszport i chyba go zaraz zmienie. Zdjecie jest tragiczne i wygladam jak nie ja. I nie, nie chodzi mi, ze mina nie taka, czy wlosy nie takie. Nie. Po prostu ta dziewczyna na zdjeciu to nie ja... ;/

Gość Michalproblemzpaszportem
Ja tez mam pytanie chcemy z siostra leciec do polski a potem autem do chorwacji jej paszpotr sie konczy 7 pazdziernika a jedzieny 6 sierpnia myslicie ze wpuszcza ja spowrotem do angli wracamy z polski do angli 21 sierpnia .. bo z chorwacja to juz raczej wiem ze niema co prubowac bo moze sie uda a moze nie a to pare kilometrowjest wiec szkoda ryzykowac ... pozdrawiam serdecznie ;) i czekam na wasze odpowiedzi

Gość Kiniuś888
Witam, mi się skończyła data ważności dowodu już miesiąc temu, a wylot do Bułgarii w piątek. Co robić? nie mam ważnego paszportu. Czy przepuszczą na lotnisku ? to nasza podróż poślubna, po prostu nie zauważyłam, że dowód stracił ważność . Pomocy

no niestety nie przepuszcza cie.mozesz jednak wyrobic paszport w trybie natychmiastowym ale to duzo kosztuje.

Gość Kiniuś888
A miałeś taką sytuację osobiście ? bo to, że zgodnie z prawem nie przepuszczą to wiem, ale jak to wygląda z rzeczywistości ? może trafię na jakąś przychylną osobę na lotnisku i nie przyczepi się do tego ?

Gość owca na manowach
Kinius Raczej nie masz co marzyc.Lec do biura paszportowego i spytaj czy moga Ci zrobic paszport w trybie ekspresowym.Kiedyś były paszporty tymczasowe,nie wiem czy jeszcze są,moze wtedy czeka się krócej ale jak masz 2dni do odlotu to marne szanse

nie mialam takiej sytuacji.watpie by przepuscili,spoznisz sie 2 minuty na odprawe to nie przepuszczaja a co dopiero bez paszportu.idz dzis do biura paszportowego.dziwne ze ci sie tak szybko nowy dowod skonczyl,moj jest wazny do 2016 roku.masz kurde nauczke nalezy wszystko sprawdzac przed wyjazdem.

slyszalam gdzies ze paszport mozna dostac w jeden dzien.biznesmeni tak dostaja jak maja nagly wyjazd,ale to sa brytyjskie paszporty,nie wiem jak polskie,moze tez jest szansa.

Gość zszokowana kobietami
Do Anglii i na Chorwację wystarczy miec DOWÓD OSOBISTY!

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
koorwa do anglii na dowód mozna lecieć.

Gość grger
koorwa do anglii na dowód mozna lecieć. cciiiiii, to informacja scisle tajna i "bystrzaki" tego nie wiedza:D