Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liviaaaa22

czy waże za dużo?

Polecane posty

Gość liviaaaa22

proszę o obiektywną odpowiedź. ludzie nawet często jeszcze jak ważyłam jakieś 3 kg mniej mówili mi żebym przytyła. bo mam figurę gruszki tzn ramiona mam szczupłe i ręce, mam wąską talię , biust duże B lub małe C. ale biodra już mam 92 tyłek wystający i nogi dość umięśnione bo tańczyłam kiedyś. ważę 50 i mam 160 wzrostu

Gość kurka ;p
o fuj jaki słoń

Gość liviaaaa22
przy tym wzroście to za duża waga?

Gość Taka kaferiaka Oo
Zdecydowanie za dużo

Gość liviaaaa22
bo teraz mi nikt nie mówi ,,o jakaś ty chudziutka " ,a jak ważyłam te 47 wszyscy tak mówili. nie wiem czy to dobrze czy źle?

Gość Co mi z filologii klasycznej?
Waga super, wymiary też.

Gość nanananananannana
ważysz idealnie.jakbyś ważyła 47 miałabyś już niedowagę wg BMI. to ile Ty dziewczyno chcesz ważyć?

Gość rhyu5rejrtjkr4
a ja przytyłam od siedzenia w domu;/;/ teraz mam 170 i ważę 61kg;/;/ idealna waga wg mnie to 55kg

Gość Co mi z filologii klasycznej?
BMI nie uwzględnia nawet płci, umięśnienia ciała, wieku, typu budowy. Jeśli ktoś jest drobnej budowy i jest szczupły będzie według BMI mieć niedowagę. Są tabele różnicujące płeć, grupę wiekową, typ budowy - są znacznie bardziej wiarygodne, chociaż i tak to tylko przybliżenie, zwłaszcza dla kobiet. Jestem wizualnie chudsza od mojej koleżanki, mam wagę prawidłową, ona ma niedowagę według BMI:) Gdzie jej nie dotknąć, jest mięciutka, nie ma nigdzie zarysowanych kości. Ja mam kolce biodrowe, sterczące obojczyki i widoczne żebra. Ja mam mocną budowę, czynnie uprawiam sport, ważę od niej 5 kg więcej, chociaż wyglądam jak suchar. Ona jest drobna, wszędzie mam tkankę tłuszczową, a nie mięśnie. Nie warto ślepo patrzeć na BMI. Kobieta, która nie uprawia sportu, a ma drobną budowę może jeszcze się mieścić w granicach BMI a wyglądać gorzej niż kobieta o mocnej budowie, wysportowana, która według BMI ma nadwagę.