Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woda zrodlana z biedronki

mam sposób na ładną cerę :)

Polecane posty

Gość woda zrodlana z biedronki

Hej Chcę podzielić się z wami w jaki sposób dbam o moją skórę na twarzy. Zacznę od tego, że typ mojej cery to normalny, aczkolwiek na brodzie pojawiają mi się często syfki (pewnie dlatego, że jestem w okresie dojrzewania, mam 17,5 lat). No i pozostają blizny po nich niestety Na szczęscie umiem je odpowiednio zatuszować. Przez jakiś okres czasu uzywałam do mycia twarzy żelu zwalczającego pryszcze (Soraya , Care&Control) i wogole nie usunął pryszczy, jedyne co zrobił to wysuszył mi skóre wrr ;/ nie kupujcie go. Dlatego postanowiłam, że przerzucę się na kostkę myjąca Dove (obecnie mam Dove go fresh energise) i jestem bardzo zadowolona, bo skóra wogóle nie jest przesuszona, jest promienna i czysta, bo mydełko bardzo dobrze oczyszcza skórę Krem jaki stosuję to Ziaja krem oliwkowy-lekka formuła. Równiez jestem z niego zadowolona, dobrze nawilża, natłuszcza skórę i pomimo tego ze jest tani to wcale nie jest gorszy od kremow z wyzszych polek. Dodatkowo codzienie wieczorem nakładam na brodę (tak ja wczesniej wspomnialam pokrytą pryszczami) ugotowane liście pokrzywy i efekt jest bardzo pozytywny bo krostki bardzo szybko się goją i nie są tak wielkie jak kiedyś. Pokrzywa świetnie wyciąga wszytskie zanieczyszczenia, dlatego dodatkowo przecieram skórę wacikiem nasączonym naparem z pokrzywy i to daje swietne efekty a najwazniejsze ze naturalne i to nic nie kosztuje!! Co tydzien uzywam maseczki i peelingu. Maseczka- tu znowu stawiam na naturalne skladniki a mianowicie są to drozdze, bogate w wit. z grupy B doskonale działają na skórę, oczyszczają bardzo dokładnie, odyzwiają oraz wspaniale nawilzają. ] To tak na podsumowanie poradzę wam, że nie trzeba wydawac kupy kasy na drogie kosmetyki , zeby mieć piękną cerę bo nie zawsze te specyfiki okazują sie lepsze i skuteczne. No i naturalne sposoby czyli w moim przypadku pokrzywa i drożdze dają magiczne efekty. Pozdrawiam.

Gość tam tam bam bam pif paf
przepraszam, że zapytam, kompletnie nie mam nic do kremów firmy ziaja i sama używam ich balsamów, ale tak się zastanawiam, bo napisałaś, że krem oliwkowy tej firmy wcale nie jest gorszy od kremów z wyższej półki, jakich kremów z tak zwanej wyższej półki używałaś ? bo skoro oceniasz ten krem w porównaniu z innymi, to chciałabym wiedzieć z jakimi konkretnie.