Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.......zahir

do kiedy karmić dziecko piersią i co dalej?

Polecane posty

Witajcie! mam do Was pytanko: do kiedy najlepiej karmić dziecko piersią? i od kiedy muszę mu wprowadzać dodatkowe produkty? bo mój mały ma 8 miesięcy - dalej ciągnie mije mleko i... nic poza tym. (nie bardzo chce innych posiłków, czasem tylko kaszkę zje jak nie ma mleka bo jestem w pracy, a jak jestem w domu to nic weięcej. Ale chętnie wszystko prubuje) )nie wiem czy to dobrze, czy nie. poradźcie, czy mam mu ograniczac mleko żeby więcej jadł? raczej sie nie zanosi na to żeby mi sie szybko skończyło:P

Gość joannaandr
najlepiej zapytaj swojego lekarza ale od 8 mc to juz mozesz powoli dawac wszystku zupki warzywno mięsne przeciery herbatnik do pociamkania , i dopajac wodą w czasie tych upalów koniecznie

Gość ale ale alek
Do kiedy to juz Twoja sprawa:) Natomiast od kiedy produkty stale.....od 3 miesiecy w twoim wypadku! dzeicko z dniem ukonczenia 6 m-ca zycia musi miec wprowadzane do diety produkty stale;) Twoje mleko nie ma tylu niezbednych skladnikow, aby zaspokoic potrzeby polrocznego dzeicka:)

Gość ale ale alek
od 2 miesiecy mialo byc:) Probuj, probuj i jeszcze raz probuj:)

ale moje dziecko chętnie wszystko próbuje, smakuje itp. tylko jeść nie chce: nie lubi marchewki ani ziemniaków. wszystkie soczki są be, w ogóle nic nie pije tylko moje mleko. i uwierzcie mi na słowo nie wygląda na zabiedzonego:) chętnie by jadł to co mu nie wolno, np. makaron z sosem, rosół, (mięsa jeszcze mu nie dawałam, bo nie wiem od kiedy podac) a to co powinien jeść to jest bee a w tym wieku to chyba juz powinien zjadać cały inny posiłek. Że też po tylu miesiącach jeszcze sie mu to mleko nie znudziło :P chociaz z drugiej strony dla mnie też jest to wygodą, szczególnie w nocy.

Gość ja mam z plaskimi
ale makaron z sosem to przeciez moze :) szczegolnie jak juz wszystkiego probowal, jak masz male muszelki czy nawet widelcem na pol przekroic kawalki makaronu. Nie dodawaj tylko soli do sosu i zeby nie byl zbyt tlusty. Mozesz gotowac dla was nie dodajac soli i odkladac dziecku - wiadomo ze nie wszystko jeszcze moze jesc,ale sporo jest potraw, ktore moze :)

Gość ja mam z plaskimi
a jak lubi mleko to niech ssie rowniez :)