Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milllkikaa

kolczyki u rocznej dziewczynki, pytanie..

Polecane posty

Gość milllkikaa

proszę o radę doświadczone mamy czy kolczyki przeszkadzają w ubieraniu?? czy nie gniotą dziecka podczas snu gdy śpi na boczku??

Gość milllkikaa
dzięki za radę ale raczej nie skorzystam :-)

Gość moja miała
i nie było problemu, zwróc jednak uwagę jakie kolczyki kupujeszżeby nie miały nierównych krawędzi czy kamyczków, bo moja jedne takie miała i się haczyły do sweterków, najlepiej takie proste. A na opinie innych nie zwracaj uwagi bo to nie ich sprawa - twoje dziecko twój wybór - bo gadanie że dziecko to nie twoja własność to głupia gadka- fakt nie własnośc ale dziecko jest twoje i nikomu nic do tego czy będzie miało kolczyki czy nie.

Gość asdasdasdasd
kolczyki to jedyna i najważniejsza rzecz jakiej roczniak potrzebuje... boże skąd się biorą takie pustaki? Wieś? Brak wykształcenia? bo do normalności daleka droga..

Gość Nie przeszkadza :)
Mała szybko się przyzwyczaiła, tak naprawdę w ogóle nie zwracała na nie nigdy uwagi. Kosmetyczka włożyła sztyfcik a ja po tygodniu zmieniłam na kolczyki coś w tym typie http://www.allegro.pl/item1094753589_kolczyki_italy_585_masywne_angielskie_zapiecie.html Ślicznie wyglądają na uchu i mała nie zahaczała nimi nigdy. Przekłułam jej uszka jak miała 8 miesięcy, teraz ma 2 lata

Gość milllkikaa
dziękuję za radę :-) uważam że intuicja matki jest najlepszym doradcą...a już napewno lepszym niż prostacy z kafe....:-) mnie to nawet śmieszy jak mnie ktoś zwymyśla.....:-) a niech się wyładują....:-)

Gość ciezarowka30
Do kolczykow pasowac bedzie makijaz, a moze nawet i jakis tatuaz? W Stanach robia takie konkursy, gdzie matki wystawiaja swoje kilkuletnie corki wystrojone i umalowane jak dorosle kobiety, moze i do nas przyjdzie ta moda?

Gość kitulka80
Moja ma 5 lat, a przekułam jej jak miała niecały roczek - teraz jest bardzo zadowolona,bo nawet bólu nie pamięta - co do kolczyków to uważam,że to sprawa osobista i nikt niech mnie nie wyzywa od wieśniar,bo wcale nie trzeba być wieśniakiem,aby mieć kolczyki,bo prawie kazda z Was ma i co wieśniaczkami jesteście.

Gość kitulka80
sam jesteście puste i żenujące,bo te wyzwiaska świadczą właśnie o prostaczkach i nic więcej - nie można komuś normalnie odradzić tylko go besztać z błotem,bo dla mnie to juz pieniactwo i awanturnictwo - jesteście przykre

Gość ciezarowka30
Kolczyki pasuja najlepiej, jezeli mama ma dlugie tipsy i biale kozaki. Wtedy nikt nie zada glupich pytan ;)

Gość oczywiscie to matka decyduje
kolczyki dla dziewczynek sa tradycja w niektórych kulturach - u Romów, Hindusów, na większowsci polskich wsi. Sęk w tym, czy mala bedzie sie chciała, jak trochę podrosnie, utozsamiac z taka grupą - to takie troche oznakowanie...

Gość kitulka80
Tak, a bez kloczyków to pasuje mama jak wieloryb, mająca tłuste włosy,brud za pazurami,a dziecko miodek w uszach to wtedy nie będą pasowały zaręczam, nie tylko kolczyki i cała reszta tez łącznie z facetem

Gość kitulka80
Mamusie ogłady trochę,bo autorka zapytała jak to jest z tymi kolczykami, a wy ją od wieśniar itp zwyzywałyście - to chyba o czymś świadczy

Gość kitulka80
Autorko mojej małej nie przeszkadzały w niczym, najpierw miala wkręty potem zmieniłam jej na złote motylki, wszystko ładnie się wygoiło i nie zdazyło się,aby mała się zaczepiła o coś czy pociągnęła niechcący.

Gość milllkikaa
kitulka 80 dziękuję za info, pozdrawiam!:-)

Gość ciezarowka30
Facet tez pasuje, o ile jest wygolony na zero i nie ma szyi. Najlepiej tez zeby mial inne nazwisko niz matkja ;-)