Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytaaaka

funkcja "płacę z allegro"

Polecane posty

Gość ytaaaka

Zapłaciłam za aukcję poprzez opcje "płacę z allegro" i mija już czwarty dzień a allegro nie potwierdza wpłaty. Wkurwiłam się na maxa!!!!! Gdybym wiedziała, że tak długo to trwa to zrobiłabym zwykły przelew i dawno już byłby na koncie sprzedającego!!!!! Dotąd zawsze zaraz po przelewie miałam potwierdzeni, że wpłata wpłynęła!!!!!!! Czy wy też tak macie????? Czy coś jest nie tak??? Napisałam już do all co o tym myślę.

Gość ytaaaka
nie, przelew robiłam z banku

Gość płacę z allegro
nie warto w ten sposób dokonywać płatności, ponieważ twoja wpłata nie wędruje od razu na konto sprzedawcy, tylko na konto pośrednika PayU i w ten sposób cała transakcja opóźnia się o kilka nawet dni

Gość płacę z allegro
naczelny chyba nioe rozumie mechanizmu "placę z allegro", ale spokojnie, jak też nie rozumiem po cholerę to g*** wprowadzili

ja nigdy nie miałam problemu, zawsze dochodziło na 2 dzień, a potwoirdeznia gdzie szukasz?? musisz wejśc w płacę z allgro i tam ejst status zapłaty

Gość ytaaaka
to dlaczego piszą że szybciej to trwa. Dotąd robiłam tak samo i potwierdzenie miałam po ok 2 godzinach od all.

Gość asassdasda
alegro z ta funkcja zrobiło taki wałek że ta kasa którą wpłacisz idzie na ich konto na kilka dni zarabiają na oprocentowaniu. to tak jak pójdziesz do posrednika zapłacic za prad a prad ci odetna bo wpłaty nie ma .LUDZIE NIE PŁAĆCIE Z ALLegro

Gość ytaaaka
wiem gdzie szukać potwierdzenia. Pisze ciągle, że transakcja rozpoczęta. Czwarty dzień mija!!!!!! Kurwa!!!!!

Gość płacę z allegro
wiesz dlaczego? bo są bezczelni, wg nich sprzedawca powinien wysłac towar w momencie, gdy ty dokonujesz wpłaty na ICH konto - a powiedz mi, z jakiej racji? w tym allegro ktoś kompletnie już ześwirował, nie mają co robić, więc wymyślają, jak utrudnić ludziom zycie

Gość ytaaaka
a to chuje!!!!!!nie wiedziałam, że to taki wał!!!!!!

Ja płacę z Allegro odkąd wprowadzono tą funkcję - robię przelew internetowy i kasa wpływa na konto odbiorcy w ciągu pięciu minut od wpłaty. Nigdy problemu nie miałam

Gość płacę z allegro
na ten temat cały czas toczy się dyskusja na forum allegrowym, oczywiście 99% sprzedawców jest przeciwna takiemu "udogodnieniu", zwłaszcza, że jest ono obowiązkowe dla sprzedawców... do tej pory wysylałam towar błyskawicznie, na II dzień po zaksięgowaniu wpłaty na moim koncie, a teraz niestety klienci, którzy wybrali pza muszą poczekac dłuzej

Gość ytaaaka
nie wiem kiedy wpłata wpływa na konto sprzedawcy bo jestem kupującym ale ja miałam potwierdzenie od all, że kasa wpłynęła to kupujący zawsze wysyłał mi towar a teraz taki lipa!!!!! Często robię zakupy na all ale takie coś pierwszy raz mi się zdarzyło.

Gość asassdasda
nie agus kasa wpływa na konto allegro natniesz sie jak trafisz na takiego sprzedawce co tydzien bedziesz musiała czekac

Gość ksjdh
Ja zawsze płacę poprzez ''Płacę z allegro''. Korzystam z bankowosci internetowej, więc robię przelew, tzn allegro kieruje mnie na strone banku gdzie tylko akceptuję przelew. PO max 0,5 godziny otrzymuję informacje na swoją pocztę int , że spzredający przyjął wpłatę i że pieniądze znajdują się na jego konice w ''płacę allegro'' . Nie wiem dlaczego u was tak długo to trwa...

Gość ytaaaka
już nie będę płaciła prze tę funkcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość płacę z allegro
*Agus* - nie na konto sprzedawcy, tylko na konto PayU, a ty masz wysyłana informację z Allegro, kłamliwą zresztą, że sprzedawca otrzymał pieniądze dla mnie otrzymanie pieniędzy oznacza wpływ na MOJE konto bankowe, a nie na konto jakieś złodziejskiej firmy - a dlaczego złodziejskiej? a choćby dlatego, że przelewy od nich potrafią iść nawet 3 dni, podczas gdy do tej pory szły max 1 dzień od klienta

Gość ksjdh
moze sprzedajacy ma własnie urlop i dlatego nie przyjał pieniędzy od Cb?

Gość asassdasda
ludzie zrozumcie ze to tylko maile wysyła allegro ze trafiło na jego konto sprzedawca zgłasza chec wypłaty z konta alegro a przelew do niego idzie minimum 3 dni robocze

Gość ytaaaka
ksjdh Ja zawsze płacę poprzez ''Płacę z allegro''. Korzystam z bankowosci internetowej, więc robię przelew, tzn allegro kieruje mnie na strone banku gdzie tylko akceptuję przelew. PO max 0,5 godziny otrzymuję informacje na swoją pocztę int , że spzredający przyjął wpłatę i że pieniądze znajdują się na jego konice w ''płacę allegro'' . Nie wiem dlaczego u was tak długo to trwa... ja dotąd tak samo płaciłam!!!!!!!! Co za chujostwo!!!!!!!

Gość ksjdh
Ja zawsze płacę poprzez ''Płacę z allegro''. Korzystam z bankowosci internetowej, więc robię przelew, tzn allegro kieruje mnie na strone banku gdzie tylko akceptuję przelew. PO max 0,5 godziny otrzymuję informacje na swoją pocztę int , że spzredający przyjął wpłatę i że pieniądze znajdują się na jego konice w ''płacę allegro'' . Nie wiem dlaczego u was tak długo to trwa...

Gość płacę z allegro
wiecie, to, że gdzieś tam w systemie allegro widnieje, że kupujący wpłacił pieniądze, nie jest dla mnie dowodem wpłaty, nie tylko dla mnie zresztą - dla urzędu skarbowego również; nie wysyłam towaru doputy, dopóki pieniądze nie pojawią się fizycznie na moim koncie bankowym, nie jakimś wirtulnym koncie allegro

Gość płacę z allegro
jeszcze coś - nie jest to złośliwość względem klientów, mam nadzieję jednak, że wkrótce przekonają się, że nie warto korzystać z pza

Gość ytaaaka
sprzedający nie ma urlopu bo jestem z nim w kontakcie. Zaraz po dokonaniu przelewu dostawałam maila że wpłata wpłynęła i git a teraz taki wał!!!!! To chyba automatycznie wysyłało all a teraz nic!!!!!!

Gość via ferrata
Kupiłam właśnie jedną rzecz na allegro i na tej aukcji była adnotacja od sprzedawcy, że jeśli ktoś płaci z allegro to wysyłka może się przeciągnąć do 4 dni! Bezsens wymyślili!

Gość płacę z allegro
wymyslili, żeby jeszcze więcej zarobić, kompletnie nie liczą sie z ludźmi

Gość asassdasda
nie bezsens tylko oni na tej kasie zarabiają !!!!! na lokacie krótkoterminowej

Gość ytaaaka
więc najnormalniej wprowadzają ludzi w błąd. Zaraz poszukam w regulaminie i znajdę odpowiedni paragraf. Nikt ze mnie chuja nie będzie robił!!!!!!!!!!!!!!

Gość płacę z allegro
tysiące sprzedawców przeciwnych nowym rozwiązaniom nie wymyśliło sposobu na tych naciągaczy, może tobie się uda :)

Gość ksjdh