Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietkaaaaaaa

problem z okresem prosze o pomoc

Polecane posty

Gość kobietkaaaaaaa

Witam, mam 16 lat i okres spoznia mi sie juz jakies 2 tyg. Za tydzien wyjezdzam i musze go wywolac. Byc moze jest to spowodowane stresem zwiazanym z przyjeciem do szkoly, gdyz ostatnio odbywala sie rekrutacja. Bylam tez na diecie i intensywnie cwiczylam . Czytalam, ze po wypiciu 2 apiryn/polopiryn/no-spa i goracej kapieli na 2. dzien pojawia sie miesiaczka. Czy to dziala i czy moze mi zaszkodzic? Prosze o pomoc.

Tez kiedys tak w desperacji zrobiłam. Męczyło mnie napięcie przedmiesiączkowe chyba z 2tyg. a okresu ani widu ani słychu nie było więc wkurzona postanowiłam coś z tym zrobić :D. Za pierwszym razem tylko aspiryne i gorącą kąpiel sobie zaaplikowałam i nic to nie dało. Za drugim razem wzięłam dwie aspiryny, kąpiel gorącą, wypiłam kieliszek wina i na drugi dzień gdy zobaczyłam, że okresu dalej nie ma zaczęłam jeszcze intensywne ćwiczenia robić i wreszcie poszło, ale nie mam pojęcia, czy to moje zabiegi coś poskutkowały czy po prostu nadszedł ten czas. Nic mi nie było, żadnych szczególnych dolegliwości, brzuch mnie bolał jak cholera, ale to u mnie normalka. Słyszałam, że to niezdrowe i moga nawet wystąpić krwotoki wewnętrzne. Słyszałam jeszcze inną radę, żeby brac jakiś tam preparat chyba z luteina prez 5 dni i potem po odstawieniu ma okres sie pojawiać. Ale te wszystkie sposoby znam z kafe chyba, więc sama z czystym sumieniem nie polecam stosowania.