Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak będzie teraz za PO

Urządził strajk głodowy pod urzędem i zmarł

Polecane posty

Gość tak będzie teraz za PO

Pod Urząd Gminy Pruszcz (woj. kujawsko-pomorskie) przyszedł w czwartek 24 czerwca. Żądał m.in. pieniędzy na lekarstwa. - Zostanę tu do śmierci. Skoro mam zdechnąć z głodu, wolę tu - na oczach winnych mojej tragedii - zapowiadał. Dziś o godz. 7 rano zmarłego znalazł pracownik, który otwierał urząd. Remigiusz Thiede z Bagniewa przez półtora tygodnia prowadził protest głodowy pod urzędem w Pruszczu. Domagał się "godnych warunków życia", bo jak twierdził nie wystarczały mu na życie i lekarstwa nawet zasiłki, które otrzymywał od gminy. Chciał, by gmina wykupywała mu recepty i opłaciła dowożenie do Bydgoszczy na zabiegi. Czytaj też: Remigiusz Thiede głoduje przed Urzędem Gminy Pruszcz. Jak mówi, walczy o prawa człowieka - Oczekuję też, że wójt sfinansuje mi pełne wyżywienie, a jeśli nie ma gdzie, niech mi za to płaci, bo pies sąsiadów żywi się lepiej niż ja - mówił w dzień, gdy rozpoczynał protest. reklama Jak podawał nam wtedy wójt gminy Franciszek Koszowski, z nim nawet protestujący nie chciał rozmawiać mówiąc, że wójt jest administracyjnym przestępcą. Policja, dopóki zachowanie protestującego nie zagrażało zdrowiu i życiu jego i innych, nie mogła nakazać mu powrotu do domu. - Zostanę tu do śmierci. Skoro mam zdechnąć z głodu, wolę tu - na oczach winnych mojej tragedii - zapowiadał. Jak się dowiedzieliśmy Remigiusz Thiede zmarł. Nie znamy jeszcze przyczyny śmierci. tylko trochę głupio zrobił, powinien napaść na bank, jakiegoś polityka to by go zamknęli i karmili :O

Gość ererererer
ciekawe co ma do tego PO debilu

Gość bo gdyby był PiS to by dawał,
dawał, dawał, dawał. Nic nie trzeba by robic tylko brać :):):)