Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelkowa--mama

Podpowiedzcie mi proszę

Polecane posty

Gość butelkowa--mama

Karmię moje dziecko butelką od kilku dni. Odrzuciło pierś, więc musiałam przejść. Do tej pory karmiłam piersią na żądanie. Na opakowaniach mleka modyfikowanego pisze jednak, że należy w przypadku mojego dziecka, które ma 4,5 miesiąca, podawać 150 ml co 3 godziny. Po próbach przetrzymywania moje dziecko niestety tyle czasu nie wytrzymuje. Akurat kiedy mijają 2 h jest pora spania i bez zjedzenia nie uśnie, bo do spania jest głodne :( Już sama nie wiem czy mogę powadać częściej te 150 ml, bo boję się przekarmiania. Napiszcie mi mamy czy trzymałyście się sztywno tego co pisze na opakowaniach??? Jakie jest zapotrzebowanie waszych dzieci i co ile piją z butelki?

Gość tez tak mialam
nie martw sie ja podawalam co 2 ipol godz 120 lub 150 ml teraz ma 5 mies i je co 4 godz bo podaje kaszki i zupke unormuje sie

Gość butelkowa--mama
Nikt nie odpowie? :(

Gość butelkowa--mama
Też zaczęłam podawać kaszki, kleiki, owoce, ale niestety nie poje na tyle, żebym mogła jedno karmienie zastąpić pokarmem stałym :( I muszę dokarmić mlekiem.

Gość butelkowa--mama
Proszę jeszcze o opinie

Gość tez tak mialam
no ja mysle ze bedzie ok moj maluszek ma 5 mies i6 dni i doslownie od paru dni je rzadziej ja do mleczka dodaje mu kaszki 2 miarki lub kleik a zupki to doslownie 2 lyzki bo balam sie pierwszy raz i tak jak pisalam nie potrzebuje juz tak czesto i kupki sa czesciej

Gość butelkowa--mama
A czy mleko rozpuszczasz w gotowanej wodzie z kranu?

Gość tez tak mialam
ja podaje wode z filtra gotuje potem schladzam do ok 40 stopni wsypuje mleko potem kaszke jeszcze troszeczke schladzam i podaje tak samo z kaszka tyklo na wode musi byc dosc ciepla bo wtedy kaszka super sie rozprowadza

Gość Hagneta
Nie patrz na normy, one są usrednione, każde dziecko jest inne. Moje ma 8 miesięcy a nadal je co 3 godz po 150ml. Nie ma możlliwości go przetrzymac dłużej lub więcej mu wcisnać. Nie i już. :-) Zatem karm na żadanie, a z czasem się unormuje. Czy co 2 godz dziecko wypija pełne 150ml? czy mniejsza ilość? Moje w tym wieku ledwie 90 - 120ml dawało rade. I co 2 - 2,5 godz jadło. Możesz spróbować dodawać do jednej porcji mleka - 2 miarki kleiku ryzowego lub kukurydzianego - kaszek na początek nie polecam - za duzo cukru, niepotrzebnego zupełnie.

Gość butelkowa--mama
Na noc robię 150 ml, a w dzień 120-130 ml :)

moja cora w wieku 4 miesiecy pila 210 ml co 3 godziny.kazde dziecko jest inne jak chce mleka to daj i sie nieprzejmuj ze przekarmisz!

Dawaj mu tyle ile potrzebuje, przejdzie mu. Moja do pewnego czasu piła 150 co trzy godziny z zegarkiem w ręku, ale od pewnego czasu pije tylko rano i wieczorem, w dzień nie chce. Dostaje zupki, chleb, banan, kaszkę, paluszki, biszkopty,deserek- co mam akurat.A co do wody, to robię z mineralną lub przegotowaną z kranu i nic jej nie jest;-)

Gość butelkowa--mama
Tylko, że już zdarzyło mi się przekarmić jak zaczęłam dokarmiać i byłam jeszcze na piersi i bolał brzuszek :( Nie mogło się wypierdzieć i kupy zrobić.

Gość mjkebhafkj
Jak nie mogło się wypierdziec i zrobić kupy to nie od przekarmienia, tylko miało zatwardzenie, co się często zdarza jak zaczynasz wprowadzać stałe pokarmy :)

Gość butelkowa--mama
A jakie kupy wasze dzieci robią po modyfikowanym? Odkąd karmię butelką to moje robi częściej i takie trochę podzielenione:o Czy to prawidłowo?