Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -zapalniczka-

Ból ucha od kolczyka...

Polecane posty

Gość -zapalniczka-

Niedawno zrobiłam sobie kolczyk w chrząstce ucha (przebijane miałam pistoletem z kolczykiem). było to dokładnie 29 czerwca. Wszystko było w porządku, ale jakieś dwa dni temu to miejsce przy kolczyku zaczęło mnie boleć, wczoraj spuchło i kolczyk jest teraz wciśnięty... Przemywam to miejsce spirytusem salicylowym i smaruję tribiotikiem, ale nadal boli... Dlaczego tak się dzieje i co zrobić, żeby ból ustąpił? Pomóżcie, proszę...

A może lepiej przemywaj wodą utlenioną a nie spirytusem. Bądź przejdź się do tego salonu gdzie przebijałaś ucho i tam zapytaj się co robić.

Gość -zapalniczka-
Czekam, czekam już kilka dni, a ucho wciąż mam spuchnięte i boli... Nie mogę nawet położyć się na lewy bok (w lewym uchu znajduje się ten świeży kolczyk)...

A może spróbuj go wyjąć, chociaż nie, aby zdjąć to trzeba odczekać 2 tygodnie.

Gość -zapalniczka-
Kazano mi czekać 4-6 tygodni. Myślałam o tym, żeby go poluźnić, ale to jest tak zatrzaśnięte, że gdybym spróbowała, to pewnie już bym ten kolczyk odpięła. Więc wolę nie ryzykować.

Gość kobieta w odkrytych sandałach
A musisz mieć tam ten kolczyk ?? Przecież może dojść do jakiegoś zakażenia, może kolczyk jest z innego materiału ?? Ja noszę srebrne kolczyki, ale kiedyś założyłam nowe i też mi małżowiny spuchły :o a niby srebrne były - kolczyki oczywiście.

Gość BuntowniczkaxD
A może w tym salonie mieli nie oczyszczone jakieś sprzety zauważyłaś to .... no nie wiem dla mnie to głupota ale wiesz ty robisz to dla siebie a nie dla mnie tak jak inni pisza przemywaj wodą utlenioną nic innego nie moge ci zaradzić.....:(