Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaataarzynkaa

Co o tym sadzicie?

Polecane posty

Gość kaataarzynkaa
Kaczynski jest obludny .. konkret : wczesniej obrazal SLD i Napieralskiego a teraz wszedl by mu do dupy bez mydla zeby ten go poparl, po drugie to za jego rządow wyemigrowalo najwiecej ludzi, po trzecie gdyby od niego zalezalo to bylibysmy najbardziej zacofanym krajem w Europie, do unii nigdy bysmy nie weszli,wykorzystal katastrofe tekstami typu : bede kontynuowal dzielo brata itp bral ludzi na litosc, i do ego ten proces ktory wytoczyl komorowkiemu i przegral 0 kaczor to najbardziej obludna osoba jaka moze istniec w polityce ..

Gość kaataarzynkaa
No fakt kazdy z nich obiecal duzo wiecej niz sa w stanie zrobic ale mam to nie zmienia faktu ze wygralo mniejsze zlo jak dla mnie

Gość kaataarzynkaa
Ja ide spac bo rano trzeba wstac .. Dobranc wszystkim

Gość Kasiu, Twoj brak kompromisowos
dla mnie komor jest gorszy bo otwiera platformie furtke pelni wladzy.

Gość kaataarzynkaa
A kaczor by wszytsko vetowal i nic by sie nie zmienilo .. teraz PO ma pelnie wladzy ale rowniez pelnie odpowiedzialnosci ponosza za wszystko wiec moze sie spreza .. ale to sie okaze dobra mykam papa

Gość Kasiu, Twoj brak kompromisowos
Nie masz pelnych wiadomosci. Kaczor wetowal tylko zke ustawy, czasem warto zakrecic kran i przestac wode lac tylko podac konkretna liczbe tych ustaw ktore podpisal, a bylo ich duzo :) Zawetowal np. usawe medialna posel Sledzinskiej Katarsinskiej, ktora dala by PO kontrole na mediami.

" Musimy dalej zmieniać Polskę, przed nami kolejne wybory - wzywał Jarosław Kaczyński (PiS). Podkreślał, że to z "męczeńskiej śmierci" Lecha Kaczyńskiego i innych ofiar katastrofy smoleńskiej wyrósł ruch, który doprowadził do jego wyniku wyborczego. " (Interia.pl) " Jeszcze zanim prezes PiS poinformował o zamiarze ubiegania się o najwyższy urząd w państwie politycy tego ugrupowania przekonywali, że w związku z tragiczną śmiercią Lecha Kaczyńskiego to Jarosław Kaczyński jest "naturalnym kandydatem" PiS na prezydenta. " (forsal.pl)

Salemko - to są jego słowa po wynikach wyborów - o Smoleńsku wspomniał dopiero wtedy :) Nie podczas kampanii - o które to słowa prosiłam - ale po przegraniu wyborów. A powiedział tak, bo ta tragedia wielu ludziom otworzyła oczy na manipulację, którą stosują wobec nad media - nagle ni stąd ni zowąd okazało się że są normalne zdjęcia prezydenta, jego żony, że robili dużo dobrych rzeczy o których nikt nie mówił/nie pisał, jako że o nich można było albo źle, albo wcale. I dzięki temu 'otwarciu oczu' na manipulacje PiS i on uzyskali taki wynik, jaki pół roku temu by był nie do pomyślenia. Co do drugiego cytatu - to chyba jasne że na prezydenta wystawią znanego polityka - a jednak Kaczyński jest prezesem partii, więc jest naturalnym kandydatem :) On sam podczas i przed kampanią nie mówił o Smoleńsku... A teraz Katarzynka - Komorowski to Napieralskiemu do tyłka nie wchodził? ;) Najwięcej ludzi wyemigrowało jeszcze przed rządami PiS, a Tusk im obiecywał że będą mogli wrócić, jeśli PO wygra, bo u nas będzie druga Irlandia ;) Do Unii weszliśmy jeszcze zanim PiS doszło do władzy, a tak szczerze mówiąc... Co dała Ci unia? ;) I co Ci da, oprócz tego że zmuszą nad do wprowadzenia euro? :) I właśnie podczas kampanii nie brał na litość i nie brał na brata :)

Gość tak sobie myślę
kaataarzynkaa, "Poznalam fajnego kolesia .. wszystko mi w nim pasuje ale, moze to glupie, wkurzylam sie bo zaglosowal na kaczynskiego :/ czy taka polityczna roznica pogladow moze byc przeszkoda w zwiazku?" Ponieważ czytałaś kolejne wpisy odpowiedź na to pytanie znasz. Proponuję zmienić początek wpisu. "Poznalam fajnego kolesia .. NIE wszystko mi w nim pasuje" To co nazywasz "polityczną różnicą poglądów" zawiera: - inny sposób postrzegania świata, - inną wrażliwość, - inną estetyką, - drastycznie różne spojrzenie na te same FAKTY, - inne priorytety itd, itp, itd.....

Gość www.odlotek.pl
i bardzo dobrze że sie wkurzyłaś...taki nóż w plecy polakom...tego sie nie wybacza.powinnien mieć teraz celibat na 5 lat http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość tak sobie myślę
Nie sądzę, żeby forum "Życie uczuciowe" było tym najwłaściwszym do takiej dyskusji, ale faktycznie trudno się nie wtrącić. mili212121, "Boże, jacy głupi są wszyscy którzy zagłosowali na Komorowskiego" Rozumiem, że ty jesteś ta MĄDRA..... "to bardzo niedobrze żeby rząd i prezydent pochodzili z tej samej partii" - już to przerabialiśmy i to nieraz. Kwaśniewski i lewica, L.Kaczyński i PiS ( nie tylko z tej samej partii, ale nawet NAJBLIŻSZEJ rodziny). Przeżyliśmy; damy radę i teraz. "Przecież oni teraz będą robili co im się podoba i nikt tego nie będzie mógł skontrolować" - tak, generalnie każdy człowiek robi co chce. Gdybyś miała jakiekolwiek pojęcie o tym, że żyjemy w DEMOKRATYCZNYM państwie, to byś wiedziała, że władza nie jest nikomu dana od Boga (dla wyjaśnienia - wybiera ją większość zainteresowanych tym ludzi), nie jest dawana RAZ NA ZAWSZE i takie państwo dało OBYWATELOM jednak wiele NARZĘDZI kontrolnych. Ale o tym tak MĄDRA osoba jak ty nie ma pojęcia....

Gossip Girl "Co do drugiego cytatu - to chyba jasne że na prezydenta wystawią znanego polityka - a jednak Kaczyński jest prezesem partii, więc jest naturalnym kandydatem " Nie! Tam chodziło o to, ze jest jego bratem, a nie prezesem partii! To drugie to tylko przy okazji, przynajmniej ja tak to odbieram i zdecydowana większość osób z którymi o tym rozmawiałam. Poza tym znalazłam coś takiego, pod czym z ręką na sercu mogę się podpisać: "W tegorocznych wyborach prezydenckich może dojść do sytuacji kiedy to władzę w państwie obejmą ludzie z jednej partii. PiS krzyczy, że to będzie tragedia dla państwa, że to będzie koniec demokracji w naszym państwie. Tylko pytanie dlaczego? Czy PiS-owcy mają aż tak krótką pamięć, że nie pamiętają sytuacji sprzed 4-5 lat? Kiedy to nie dość, że jedna partia objęła rządy w państwie to dodatkowo jedna rodzina! Na stronie PiS-u można znaleźć materiały multimedialne sprzed ponad 6 lat, są tam wywiady, zdjęcia i filmy ze zjazdów partii, konferencję no i oczywiście spoty. Jest tylko jedna zastanawiająca rzecz, 5 lat temu po wygranej w wyborach parlamentarnych PiS-u, spin doktorzy wymyślili pewien spot - a mianowicie: pokazano budynek Sejmu i Pałac Prezydencki i dodano tekst, że mogą one być bardzo blisko ze sobą i mogą współpracować, a nie muszą być ze sobą skłócone, po czym oczywiście pokazano zdjęcie Lecha Kaczyńskiego i podpis: "Silny prezydent uczciwa Polska" . Miało to miejsce przed II turą wyborów prezydenckich, powie mi ktoś dlaczego ten jeden spot został wykasowany ze strony partii? " "Salemko - to są jego słowa po wynikach wyborów - o Smoleńsku wspomniał dopiero wtedy Nie podczas kampanii - o które to słowa prosiłam - ale po przegraniu wyborów. A powiedział tak, bo ta tragedia wielu ludziom otworzyła oczy na manipulację, którą stosują wobec nad media - nagle ni stąd ni zowąd okazało się że są normalne zdjęcia prezydenta, jego żony, że robili dużo dobrych rzeczy o których nikt nie mówił/nie pisał, jako że o nich można było albo źle, albo wcale. I dzięki temu 'otwarciu oczu' na manipulacje PiS i on uzyskali taki wynik, jaki pół roku temu by był nie do pomyślenia." Owszem po wyborach prezydenckich, ale przed wyborami samorządowymi!!! Lud dał się nabrać na te gadki o bracie i męczeństwie. Nie musiał wcześniej mówić tego osobiście, jego "pionki" robiły to za niego. To jasne jak słońce, że jego intencją było wziąć ludzi na litość i męczeńską śmierć... :/ Swoją drogą gdzie to męczeństwo?? To była wielka tragedia - owszem, ale zginęło wielu polityków, wielu również z PO, w tym pan Płażyński... I oni jakoś nie doszukują się w tym wydarzeniu drugiego dna i innych cudów...Ludzie zagłosowali na niego, bo grał takiego, który poświęca się dla ludu i z ciężkim sercem chce podźwignąć brzemię jakie niby spadło na niego po śmierci brata... LUDZIE!!! Jak możecie tego nie widzieć?!