Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zesstressooowaaaaannaa

Coś dobrego na stres ???

Polecane posty

Co możecie polecić na szybkie zwalczanie stresu? We czwartek mam ważny egzamin a ja już od wczoraj mam rewolucje zołądkowe, ból brzucha, nie mogę spać...niedługo się wykończe...a powinnam się jeszcze uczyć ale stres mnie paraliżuje. macie coś sprawdzonego na stres?? ratujcie mnie!

Gość polecam kalms

Gość ulalllala
valused i dużo seksu

mam psiaka ale jak widać on już mi nie pomaga. Kupie któres z tych tabletek mam nadzieje ze one sa bez recepty? bo jak tak dalej pojdzie to pojde na ten egzamin kompletnie wykonczona i kompletnie nie nauczona.... dzieki dziewczyny

Gość polecam kalms
w sumie te wszystkie rady są ok :) i kalms i seks i chomik, ale nic tak dobrze nie robi jak dobra porcja wysiłku fizycznego - raz że poziom hormonu szczęścia wzrasta, dwa ze jesteś zmęczona i nie myślisz o pierdołach ,trzy, wyspisz się, cztery wzmocnisz organizm

z tym wysiłkiem to może i dobry pomysł tylko że ja nie mogę sobie pozwolić na marnowanie czasu non stop czytam jakies notatkli. normlanie zwariujeeee...:(

Wysprzątaj pokój, zaparz sobie meliskę, zamknij pokój, ułóż się wygodnie w fotelu, wykonuj powolne wdechy i wydechy przez kilkanaście minut i to wszystko. Powtarzaj tak codziennie ilekroć zajdzie potrzeba. I nie truj się tabletkami. Wystarczy się wyciszyć. Twój organizm domaga się tego, nie kalecz go środkami zastępczymi, które po latach się odezwą. Jeśli już teraz trujesz się tabletkami uspokajającymi to co będzie z nami za 40lat!? Zamkną nas w zakładzie dla psychicznie chorych? Pozdrawiam serdecznie

Mnie to chyba już powinni tam zamknąc:((

Gość i po cholerę
http://www.kalms.pl/Sposoby_na_stres_8,0.html jaka chemia, jakie prochy, kalms akurat jest ziołowy i jeśli bierze się, jak każdy lek, rozsądnie i tylko kiedy potrzeba, to nie ma co tu rozdzierac szat po co się meczyć?

Gość STRESssssssss
Jak przeciwdziałać stresom? DEFINICJA STRESU (med.): stan ustroju wywołany każdym szkodliwym bodźcem o odpowiednim natężeniu (stresorem), np. wtargnięciem bakterii chorobotwórczych, urazem, wstrząsem psychicznym. Stresory wpływają pobudzająco na wydzielanie hormonu przedniego płata przysadki mózgowej kortykotropiny (ACTH), aktywizującego korę nadnerczy, zapoczątkowując w ten sposób reakcje alarmową (uruchamianie sił obronnych organizmu). Wszystkie nieswoiste odczyny składają się na ogólny zespół adaptacji ustroju, ze wzmożonym wydzielaniem kory nadnerczy, przebiegający w trzech fazach: reakcji pogotowia, okresu obrony (oporu), okresu wyczerpania (ciężkiej choroby prowadzącej nawet do śmierci). DEFINICJA STRESU (psychologiczna): czynniki zewnętrzne, które utrudniają lub uniemożliwiają zaspokojenie potrzeb i wykonanie zamierzonych zadań, zagrażają czymś jednostce lub wpływają na obniżenie poczucia własnej wartości. Cokolwiek przydarzy ci się nieprzyjemnego, zbagatelizuj to, zamiast wyolbrzymiać. Wiele zdarzeń ma tylko takie znaczenie, jakie im przypisujemy. Podchodź do wszystkiego z dystansem. Zdarzy ci się kłótnia, upomnienie w pracy, powiedz sobie, że minie tydzień, a nie będzie się o tym mówić. Nic nie jest tak stare jak wczorajsza gazeta. Porażka nic bardziej stresującego. Ale podejdź do tego z filozoficznym spokojem. Powiedz sobie, że to nie porażka, tylko przypadkowe nieporozumienie. Staraj się kompensować stresy czymś przyjemnym. Idź do kina, kosmetyczki lub fryzjera, albo po prostu zafunduj sobie trochę wieczornego spokoju w miłym towarzystwie. W pracy zaczynaj dzień od tego, co najtrudniejsze. W ten sposób nie będzie się to za tobą wlokło. Nigdy nie odkładaj na jutro tego, co możesz zrobić dzisiaj, bo będziesz miał(a) wyrzuty sumienia. Ten stres uczyni cię mniej wydajnym. Nie daj się unieść pośpiechowi innych. Rób tyko to, co konieczne i zrezygnuj z niepotrzebnych działań. Lepiej dobrze wykonać jedno lub dwa zadania, aniżeli wiele i nie skończyć żadnego. Do swego codziennego rozkładu wpisz kilka przerw do wykorzystania w dowolny sposób, nie wymagający od ciebie przystosowania się do środowiska, np. zadzwoń do swojego najlepszego przyjaciela, przyjaciółki. Naucz się wyrażać swoje uczucia. Większość ludzi cierpiących na typowe schorzenia stresopodobne nie ma zwyczaju płakać i uważa łzy za oznakę słabości. Profilaktycznie wspomagaj swój organizm magnezem wiedząc, że 1 minuta stresu niszczy 1/2 dziennego zapotrzebowania na magnez, a który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania systemu nerwowego w tym mózgu, siedliska pamięci i inteligencji. Najlepiej tolerowanym preparatem zawierającym magnez są tabletki musujące pod nazwą "Magnez Plusz", zresztą optymalną dawkę magnezu zawiera proponowana w "Zasadach dietetycznych" tabletka falvitu lub multivitaminy. Z produktów spożywczych duże ilości magnezu zawiera kakao i czekolada. Pamiętaj! Magnez jest niszczony nie tylko przez stres ale również przez kawę i alkohol. Często stosuj relaksację wg zasady: oddychaj równomiernie i spokojnie, następnie stopniowo wydłużaj oddech. Wciągnij powietrze, licząc do czterech, i także licząc do czterech, wstrzymaj oddech - zauważ, jak ogarnia cię spokój. Wypuść powietrze, licząc do czterech i, licząc do czterech wstrzymaj oddech. Wykonaj w ten sposób 10 oddechów, po czym zacznij oddychać normalnie- stwierdzisz, że twój oddech jest spokojny i odprężony. Znajdziesz to i wiele więcej w necie pod hasłem: vademecum zdrowia- jak żyć

Gość nastresmedytacja
bo na stres najlepiej pomaga medytacja, ale medytować trzeba umieć :-) w stresie trudno się tego nauczyć. Z leków a raczej suplementów polecałabym przede wszystkim wyciąg z magnolii (relora) działa zdecydowanie najszybciej, a co najważniejsze nie otumania, jest np. tutaj http://tnij.com/ToWIq w mega działającej dawce, chociaż pewnie znajdzie się i w innych suplementach. Ten polecam bo na mnie działa niezawodnie. Dzięki niemu zdałam na prawko :-)

Gość gość
alkohol na weekend dobra zabawa

Gość gość
No tak ale też nei zawsze w ciągu tygodnia masz na to czas. I jesli juz to zdecydowanie wole jednak wziąc Forstres i troszke odlozyć sobie od głowy niż sie stresowac niepotrzebnie.

Gość oppka
Z tych wszystkich tu powyżej wymienionych jednak najlepiej na mnie działa nervomix, przy większym stresie biorę tą silniejszą wersję forte.