Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczęśliwa z powodu życia

czy wy też tak macie??

Polecane posty

czy są na tym forum osoby które maja tylko ślub cywilny??czy myślicie o kościelnym??

Gość watrobka z cebulka
ja wole ksiedza od kościelnego

Gość potrzebuję zrozumienia
chodziło mi o ślubie kościelnym

Gość gorace lato i bikini
My mamy cywilny i nie myślimy o kościelnym.

Gość miziakizia
A wy byście chcieli kościelny? w czym tkwi problem? czy tylko Ty czujesz taką potrzebę a mąż nie?

Gość morda w kubeł kozo
jesli nie chcesz kościelnego nie bierz! Cywilny jest i tak ważniejszy.

Gość Maniusiowataaaa
ja chce cywilny moj znowu koscielny hehe :D

Gość miziakizia
Jeśli ktoś jest wierzący to sam ślub cywilny pozbawia go wielu "przywilejów" i może to być ciężkie dla takiej osoby. Jeśli kościelnego chce jedna strona to można też pomyśleć o rozwiązaniu jakim jest ślub jednostronny w kościele.

ja się zastanawiam czy kościelny coś zmieni...bo aktualnie nie bardzo z mężem żyjemy szczęśliwie

no to prowo... bo nie ma takich naiwniar, które myślą, że slub w kościele zmieni ich związek/męża

Ewa, 33 wiesz co jak zakomunikowalam mamie ze bedzemy brac tylko cywilny uslyszalam ze to zaden slub i nie daje takich gwarancji jak koscielny I malzenstwa cywilne to zadne zwiazki i milosc tam jest slabawa

Gość miziakizia
Morska_Bryza jeśli Wy nie odczuwacie potrzeby ślubu kościelnego to w czym problem? Wcale nie świadczy to, że się słabiej czy gorzej kochacie. Nie ma co słuchać osób postronnych. Wasze życie i Wasz wybór. A co do autorki to jeśli oboje macie taką potrzebę i uważacie, że ślub kościelny Was uszczęśliwi to go weźcie. Zaszkodzić nie zaszkodzi przecież.

Morska_Bryza Ewa, 33 wiesz co jak zakomunikowalam mamie ze bedzemy brac tylko cywilny uslyszalam ze to zaden slub i nie daje takich gwarancji jak koscielny I malzenstwa cywilne to zadne zwiazki i milosc tam jest slabawa po pierwsze - czasy się zmieniają, poglądy też - masz poglądy sprzed 50 lat, jak Twoja mama? po drugie - żaden ślub nie daje ŻADNEJ gwarancji na szczęśliwe małżeństwo (dowód - rozwody w ilości hurtowej) po trzecie - rozumiem, że wszystkie małzeństwa zawarte poza kk sa dla Ciebie zabawą? czyli jakieś 70% małzeństw na świecie zauważylaś, jaką głupotę napisałaś?

Ewa, 33 a czy ty czytasz ze zrozumieniem Napisalam co uwaza moja mama zanim napiszesz podsumujesz zastanow sie albo dopytaj

to po co przytaczasz słowa swojej mamy, skoro się z nimi nie zgadzasz?

Ewa, 33 bo napisalas ze to prowo i takich naiwniar nie ma jak widac rozne sa poglady i rozni ludzie takze nie pisz ze skoro ty myslisz tak to inni nie moga myslec inaczej bo akurat moja mama nie mysli tak jak ja czy ty

ale autorka chyba nie jest z ery Twojej mamy, z całym szacunkiem żyje w XXI wieku, widzi, czyta, słyszy, co sie dzieje, jak ludzie zyją i zadaje takie pytania?