Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdroszczeeee

zazdroszcze ludziom zdolnosci jezykowych

Polecane posty

lepiej wiedziec o czym sie chce powiedziec niz teoretycznie wiedziec jak gramatycznie, w ten sposob nic nikomu nie powiesz, podstawa jest i bedzie duzy zasob slow co nie wyklucza reszty, natomiast na poczatek to jest bardzo wazne

Gość bókaaaa
spoko ale ja mialam inny system nauczania (samokształcenia) ;) i obecnie w wieku 24 lat ide na anglistyke,b o uwaam, ze osiagnelam na tyle fajny poziom, by sie nie skompromitowac. btw jako ciekawostka powiem, ze koncze tez germanistyke

heh ja znowu skrajnie poszlam resocjalizacja i anglistyka, ale kazdemu jest tak naprawde inaczej na reke wiesz?

mam na mysli system nauczania jest indywidualny, dla kazdego inny

nuta raczej chodziło mi o systematyczną naukę i kontakt "żywy" z językiem. Może się mylę (ale to jest moje zdanie) każdy może się nauczyć matematyki, fizyki, pisać poprawną polszczyzną. Tylko trzeba chcieć i nie szukać wymówek, że się czegoś nie potrafi bądź nie umie. Może to wina w wychowaniu, szkoły. I to jest takie usprawiedliwianie, "jestem humanistą albo ścisłowcem". Ludziom się wpaja, że czegoś nie potrafią. A człowiek jest zbyt leniwy i szuka wymówek ;)

Żeby nauczyć się języka tzreba mieć z nim żywy kontakt. W dzisiejszych czasach to nie problem.